Zwangerschap: “Ongeacht of uw zwangerschap gepland is of als een verrassing is gebeurd, het is zeker om te zeggen dat uw leven voor altijd zal veranderen.” Zwangerschap is niet altijd gemakkelijk vanwege de nieuwe emoties, vermoeidheid, ochtendmisselijkheid en moeite om een ​​comfortabele houding te vinden. Het is daarom van cruciaal belang dat een goed dieet essentieel is voor een zwangere vrouw. Ze heeft extra vitamines, mineralen en essentiële voedingsstoffen nodig voor de ontwikkeling van de baby van binnen. Hoewel de gewone voeding alle vitamines en mineralen bevat, moeten sommige gezonde snacks, zoals droog fruit, ook tijdens de zwangerschap aan het dieet worden toegevoegd vanwege de verschillende voordelen voor zowel de ongeboren baby als de aanstaande moeder..

droog fruit tijdens de zwangerschap

Waarom droog fruit het beste dieet is tijdens de zwangerschap??

Een regelmatig, uitgebalanceerd dieet zal de zwangere vrouw helpen om te voldoen aan de dagelijkse behoefte aan essentiële voedingsstoffen en vitamines. Toch helpen de gedroogde vruchten bij het geven van die extra eiwitten en voedingsstoffen zoals ijzer, folaat, zink, jodium, magnesium en omega-3-vetzuren. Ook dienen deze gedroogde vruchten als een gezonde avondsnack of om plotselinge hongergevoelens te stillen. Voor vegetarische vrouwen kunnen deze droge vruchten voorzien in de behoefte om alle essentiële voedingsstoffen aan hun lichaam te leveren, vergelijkbaar met degenen die vlees consumeren.

Voordelen van droog fruit voor vrouwen tijdens de zwangerschap:

 1. Droog fruit is rijk aan vezels. Constipatie is de belangrijkste klacht bij zwangere vrouwen vanwege verschillende redenen, zoals hormonale veranderingen, inname van pillen, enz. Een vezelrijk dieet kan het probleem van constipatie oplossen, en daarom zou droog fruit een regelmatige aanvulling moeten zijn op het dieet van zwangere vrouwen.
 2. Sommige zwangere vrouwen hebben een ijzertekort, wat kan leiden tot bloedarmoede. Droog fruit zoals dadels en noten dienen om het ijzergehalte in het lichaam op te bouwen en bloedarmoede te voorkomen.
 3. Vitamine A, een essentiële voedingsstof die verantwoordelijk is voor de groei van de botten van de baby. Droog fruit is verrijkt met vitamine A.
 4. Droog fruit is rijk aan magnesium, wat helpt bij de ontwikkeling van het zenuwstelsel bij de baby.
 5. Zwangere vrouwen hebben vaak te maken met een fluctuerende bloeddruk. Het kaliumgehalte in gedroogd fruit heeft het vermogen om de bloeddruk onder controle te houden.
 6. Van droog fruit zoals pruimen wordt gezegd dat ze de spieren van de baarmoeder versterken, wat helpt bij een vlotte bevalling.
 7. Droog fruit is ook rijk aan vitamine E, wat helpt bij de ontwikkeling van longen en cellen in het lichaam van de baby. Het kan ook astma bij de baby voorkomen.
 8. Droog fruit zoals amandelen zijn verrijkt met magnesium, dat zorgt voor de groei en het onderhoud van botten en helpt bij de stoelgang.
 9. Studies tonen aan dat het dagelijks consumeren van droog fruit door de moeder het risico op het ontwikkelen van astma en piepende ademhaling bij de baby kan verminderen.

Bijwerkingen van het eten van droog fruit tijdens de zwangerschap:

Elk voedsel dat in optimale hoeveelheden wordt geconsumeerd, is gunstig voor het lichaam wanneer het te veel wordt geconsumeerd; het zal bijwerkingen hebben. Droog fruit heeft bijwerkingen als het te veel wordt geconsumeerd. Hier zijn er een paar:

 • Droog fruit en noten zijn rijk aan calorische waarde, wat kan leiden tot overmatige gewichtstoename als het teveel wordt geconsumeerd.
 • Overmatige consumptie van droog fruit kan leiden tot gasvorming, een opgeblazen gevoel en zelfs diarree.
 • Droge vruchten bevatten natuurlijke suikers zoals fructose, die tandbederf kunnen veroorzaken als ze te veel worden geconsumeerd.

Voorzorgsmaatregelen en tips om te nemen:

Droog fruit, dat een aantal voordelen heeft voor zwangere vrouwen, moet in gematigde hoeveelheden worden geconsumeerd. Zwangere vrouwen moeten ook enkele voorzorgsmaatregelen volgen.

 1. Het is altijd aan te raden om de houdbaarheidsdatum te controleren voordat u droog fruit koopt.
 2. Sommige droge vruchten bevatten toegevoegde suikers, afgezien van de natuurlijke suikers. Vermijd zoveel mogelijk dit soort droog fruit.
 3. Probeer niet om de droge vruchten in huis op te slaan. Ze kunnen verwend worden als ze onaangeroerd blijven.
 4. Sommige verpakte droge vruchten bevatten conserveermiddelen zoals zwaveldioxide, wat kan leiden tot allergische reacties of soms ademhalingsproblemen. Probeer alleen biologisch fruit zonder conserveermiddel te kopen van gerenommeerde verkopers.

Droog fruit tijdens de zwangerschap

Manieren om droog fruit in het zwangerschapsdieet op te nemen:

Er zijn verschillende manieren om de droge vruchten in het dieet op te nemen. Hier zijn er een paar:

 • Deze kunnen worden verwerkt in de salades, desserts of ijsjes.
 • Het toevoegen van deze met een milkshake is de beste combinatie die een zwangere vrouw zou moeten proberen.
 • Hak wat dadels en walnoten fijn, rol ze door wat geraspte kokos, bewaar dit in de koelkast en klaar is je droge fruitsnoep. Je kunt het tien dagen consumeren.
 • Sommige droge vruchten zijn moeilijk te kauwen, dus laat ze een tijdje in water weken en consumeer ze dan.

Verschillende soorten droog fruit:

Droog fruit, bijna allemaal zijn ze essentieel voor de zwangere vrouw vanwege de verschillende voedingsstoffen die erin aanwezig zijn. Elk van de droge vruchten heeft zijn specialiteit. Hier is de lijst van hen.

1. Amandelen:

 • Het is, een van de beroemde droge vruchten, de meest overvloedige bron van eiwitten. Amandelen bevatten ook gezonde vetten, zoals meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten, die gezond zijn voor het hart. Deze ondersteunen ook de groei en ontwikkeling van de baby.
 • Deze amandelen zijn rijk aan calcium, magnesium, vitamine E, riboflavine en eiwitten.
 • Amandelen helpen bij het reguleren van de bloeddruk, helpen bij het voorkomen van een laag geboortegewicht van baby’s, het stimuleren van de ontwikkeling van de hersenen, enz..

2. Walnoten:

 • Walnoten zijn verrijkte omega-3-vetten, die hersenvetten worden genoemd.
 • Het lichaam kan dit essentiële vet niet alleen produceren; vandaar dat walnoten nodig zijn om te consumeren.
 • Deze vetten zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de hersenen, het zenuwstelsel en de ogen van de ongeboren baby.

3. Gedroogde Abrikozen:

 • Gedroogde abrikozen zijn energierijke vruchten die constipatie kunnen behandelen.
 • Deze droge vruchten bevatten ijzer, vezels, koper, vitamine A en E, die essentieel zijn voor zwangere vrouwen.
 • Het eten van gedroogde abrikozen stimuleert het immuunsysteem, voorkomt constipatie, voorkomt bloedarmoede (ijzertekort) en verlaagt het risico op pre-eclampsie.

4. Cashewnoten:

 • De cashewnoten zijn een uitstekende bron van eiwitten, een van de drie macronutriënten die het lichaam gebruikt voor energie.
 • Cashewnoten bevatten zink, wat helpt bij het stimuleren van het immuunsysteem van de zwangere vrouw. Zink is ook de belangrijkste voedingsstof voor een gezonde zwangerschap en de opgroeiende baby’s hebben een hoge zinkbehoefte.
 • Deze droge vrucht bevat ook fosfor, wat zorgt voor een regelmatige hartslag van de zwangere vrouw.

5. Data:

 • De dadels zijn de vruchten die afkomstig zijn van de dadelpalmboom, die taai zijn met een zoete smaak.
 • Dadels zijn rijk aan calorieën; het caloriegehalte komt van de koolhydraten. 100 gram dadels bevat ongeveer 277 calorieën.
 • Deze droge vruchten zijn zeer rijk aan vezels, wat helpt bij een soepele spijsvertering, waardoor het probleem van constipatie wordt herbeleefd.
 • Deze bevatten ook foliumzuur, waarvan wordt gezegd dat het eventuele aangeboren handicaps vermindert.
 • Dadels zitten boordevol ijzer; het eten van dadels verhoogt het ijzergehalte in het lichaam, wat helpt bij het bestrijden van ijzertekort.

6. Gedroogde vijgen:

 • Gedroogde vijgen worden beschouwd als een van de gezondste vruchten, die u helpen om te gaan met ochtendmisselijkheid, een veelvoorkomend probleem tijdens het eerste trimester.
 • Deze bevatten calcium, dat een essentieel element is voor de ontwikkeling van botten bij de ongeboren baby. Dit calciumgehalte helpt ook bij het versterken van de botten van de moeder tijdens en na de zwangerschap.
 • Gedroogde vijgen worden beschouwd als een rijke bron van omega-3 en folaat, een uitstekende voedingsstof voor de ontwikkeling van de hersenen van de baby. Bovendien zijn gedroogde vijgen ook rijk aan vezels, wat de spijsvertering bevordert en de stoelgang reguleert.
 • IJzertekort kan leiden tot een gebrek aan zuurstoftoevoer naar de ongeboren baby. Gedroogde vijgen bevatten ijzer, waarvan wordt gezegd dat het bloedarmoede of ijzertekort voorkomt.

7. Rozijnen:

 • Rozijnen, de droge zwarte druiven, zijn verrijkt met vezels, die helpen bij een gemakkelijke spijsvertering en constipatieproblemen tijdens de zwangerschap verminderen.
 • Net als veel andere droge vruchten bevatten rozijnen ook ijzer. IJzer helpt bij het reguleren van de bloedstroom en zorgt voor de zuurstoftoevoer naar de foetus. IJzertekort kan complicaties veroorzaken bij zwangere vrouwen. Rozijnen helpen ijzertekort en bloedarmoede te bestrijden.
 • Rozijnen bevatten ook calcium, wat essentieel is voor de botontwikkeling van de ongeboren baby. Dit zorgt ervoor dat de botdichtheid van de baby op een normaal niveau blijft en zich goed ontwikkelt.

8. Pistachenoten (Pista):

 • Pistachenoten zijn caloriearme vruchten, maar zitten boordevol energierijke voedingsstoffen. Eén portie van deze droge vruchten kan aan bijna alle dagelijkse behoeften aan ijzer, foliumzuur en calcium voor de zwangere vrouw voldoen.
 • Deze gedroogde vruchten bevatten eiwitten die essentieel zijn voor de ontwikkeling van de weefsels en spieren van de baby.
 • Van pistachenoten wordt gezegd dat ze de bloedlipideniveaus op peil houden omdat ze enkelvoudig onverzadigde vetten bevatten, die helpen bij het verhogen van het goede cholesterolgehalte en het verlagen van het slechte cholesterolgehalte in het lichaam.
 • Deze droge vruchten bevatten een paar vitamines van het B-complex, zoals niacine, riboflavine en vitamine B6, die essentieel zijn voor de ontwikkeling van de foetus.
 • Pista bevat ook koper, wat helpt bij het in stand houden van de rode bloedcellen tijdens de zwangerschap.

9. Gedroogde Appels:

 • Dit is een variëteit aan droog fruit die tijdens de zwangerschap kan worden geconsumeerd vanwege het vezel- en kaliumgehalte dat erin aanwezig is.
 • Het vezelgehalte in deze droge vruchten helpt bij een soepele spijsvertering en verbetert de stoelgang, waardoor constipatie wordt verminderd.
 • Deze gedroogde appels bevatten ook kalium, waarvan wordt gezegd dat het de bloeddruk onder controle houdt tijdens de zwangerschap.

Droog fruit zit boordevol voedingsstoffen zoals ijzer, fosfor, koper, magnesium, kalium, enz. en ook met vitamines en mineralen die essentieel zijn voor de toekomstige moeder. Wees kieskeurig en eet alleen die droge vruchten die uw lichaam aankunnen zonder misselijkheid of bijwerkingen te hebben. Eet ze alleen in gematigde hoeveelheden, en vergeet niet om uw arts te raadplegen voordat u een van de bovenstaande droge vruchten gebruikt.

Veelgestelde vragen en antwoorden:

Q1. Wat is de beste tijd om droog fruit te eten tijdens de zwangerschap??

antw: Droog fruit kan de hele zwangerschap worden gegeten. Er is geen specifieke periode om te consumeren. Maar het eten van droog fruit tijdens het eerste trimester kan je ochtendmisselijkheid verlichten.

Q2. Is het veilig om droog fruit te eten tijdens borstvoeding??

antw: Ja, het is veilig om droog fruit te eten tijdens de borstvoeding. In feite kan het eten van droog fruit tijdens het geven van borstvoeding de lactatie bij moeders verhogen.

Vrijwaring: De inhoud in het artikel is alleen voor informatieve doeleinden en mag niet worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg uw arts voordat u wijzigingen aanbrengt in uw dieet. We zijn niet verantwoordelijk voor eventuele nadelige gevolgen na het eten van droog fruit.