Wanneer een vrouw zwanger raakt, begint alles in haar lichaam te draaien rond de kleine baby die in haar groeit. Het kind is de prioriteit voor elke functie die het lichaam vervult. Hetzelfde is het geval met het immuunsysteem in het lichaam van een vrouw. Het systeem probeert het kind meer te beschermen dan de moeder. Hierdoor is de zwangere vrouw vatbaarder voor verkoudheid, hoesten en griep. Dit resulteert in een borstinfectie tijdens de zwangerschap.

Borstinfectie tijdens de zwangerschap

Borstinfectie tijdens de zwangerschap:

De belangrijkste symptomen van een borstinfectie tijdens de zwangerschap zijn: pijn op de borst, hoesten, oppervlakkige ademhaling of kortademigheid, zich gedesoriënteerd voelen, spierpijn, constante hoofdpijn, verminderde eetlust en soms kan de patiënte een beetje koorts hebben. Voor vrouwen die zich afvragen welk effect uw aanhoudende hoest op uw baby zal hebben, u kunt er zeker van zijn dat uw baby geen last zal hebben van uw hoest en verkoudheid en in de meeste gevallen zal de verkoudheid ongeveer een week aanhouden en u zult begin me geleidelijk beter te voelen.

Eenvoudige manieren om jezelf te beschermen tegen borstinfecties als je zwanger bent, is door een uitgebalanceerd dieet te volgen met veel vers fruit en groene groenten. Deze zullen uw immuunsysteem versterken door uw lichaam te voorzien van vitamines en antioxidanten en uw lichaam weerbaarder te maken tegen virussen en andere verkoudheidsveroorzakende ziektekiemen.

Zorg voor een goede hygiëne. Bedek uw mond met een tissue als u niest of hoest. Dit zal u helpen uzelf te beschermen tegen gewone griepveroorzakende virussen en u zult uw infectie ook niet doorgeven aan anderen.

Zorg ervoor dat u in de loop van de dag veel water drinkt om het niveau van mineralen en vitamines in uw lichaam te verhogen. Door voldoende water te drinken, blijft je lichaam ook gehydrateerd en koel. U moet echter veel cafeïnehoudende dranken vermijden.

Neem voldoende rust en geef je lichaam de tijd om de ziektekiemen terug te dringen. Voldoende rust helpt zwangere vrouwen ook om een ​​goede bloeddruk te behouden en zal stress op afstand houden,

Train dagelijks, want niets stimuleert je systeem meer dan een half uur op regelmatige basis aan lichaamsbeweging.

Als je erge keelpijn hebt, knijp dan een halve citroen uit in een glas warm water en schep er een eetlepel honing op. Je kunt dit twee keer per dag drinken om verlichting te krijgen van een zere keel. Doe een paar druppels eucalyptusolie op een tissue en snuif eraan om verstopte neuzen direct te verwijderen.

Zwangere vrouwen moeten ook stoppen met roken en drinken, omdat deze niet alleen een negatief effect hebben op je baby, maar ook schadelijk zijn voor je immuunsysteem. Alcoholische dranken blijken de longen te verzwakken en vatbaarder te maken voor infecties.

Vermijd het nemen van medicijnen omdat ze niet zo nuttig zijn. Het beste is om te hoesten en je longen te ontdoen van het slijm.

Als uw luchtweginfectie tijdens de zwangerschap echter heel erg wordt, kunt u een paracetamol per dag nemen, maar doe dit alleen als uw arts het goedkeurt. Onderzoek heeft aangetoond dat zwangere vrouwen aspirine moeten vermijden, omdat het in het begin van de zwangerschap schadelijk is voor de gezondheid en ontwikkeling van uw kind en in de late zwangerschap van invloed is op de duur en het begin van uw bevallingspijn..

Borstinfecties komen heel vaak voor bij zwangere vrouwen en de beste manier om ze weg te houden is om vanaf het begin goed voor jezelf te zorgen. Volg een eenvoudige en gezonde routine die jou en je baby beschermt tegen allerlei soorten infecties.