Het eten van een gezond en voedzaam dieet is erg belangrijk tijdens de zwangerschap en daarom vormen fruit en groenten een essentieel onderdeel van het zwangerschapsdieet. Meloenen zijn de beste vruchten in de zomer omdat ze een verkoelend effect hebben en weinig calorieën bevatten. Muskmelon of Kharbuja zoals ze normaal worden genoemd, is een superfood dat rijk is aan verschillende voedingsstoffen die essentieel zijn voor de zwangerschap en weinig calorieën bevat. Er zijn veel andere namen van meloen zoals Cantaloupe, zoete meloen en rockmelon. Lees hier om de verschillende voordelen en bijwerkingen van het eten van kharbuja tijdens de zwangerschap te kennen, samen met de voedingswaarde en andere interessante feiten.

Meloen tijdens de zwangerschap - veilig of niet

Zwangerschap is een periode waarin u uiterst voorzichtig moet zijn met wat u eet en wat u moet vermijden. Het gaat niet alleen om jou; het gaat ook over de baby, en alles wat je eet heeft ook direct invloed op je baby.

Als u van het eten van meloen had genoten en ervan genoten had voordat u zwanger was, is het dan nog steeds veilig tijdens de zwangerschap? Laten we je helpen! Lees het onderstaande bericht om te weten of meloen tijdens de zwangerschap aan te raden is:.

Wat is Cantaloupe??

Cantaloupe is een meloen-achtige vrucht, die zoet is. Het heeft ook andere namen, zoals Kharbuja, Perzische meloen, mush-meloen, rockmelon en muskmelon.

Is het veilig om meloen te eten tijdens de zwangerschap:

Meloen is een krachtpatser van verschillende voedingsstoffen die essentieel zijn voor de zwangerschap en het eten van meloen heeft aanzienlijke voordelen tijdens de zwangerschap. Het eten van meloen op zichzelf is erg veilig tijdens de zwangerschap. Er is echter een bacterie genaamd Listeria die soms wordt aangetroffen op het buitenoppervlak van meloen, die, als ze niet goed wordt gewassen, soms naar binnen kan komen en ernstige complicaties tijdens de zwangerschap kan veroorzaken. Dit is de reden dat mensen soms adviseren om tijdens de zwangerschap geen meloen te eten. Muskmelon is op zichzelf niet schadelijk voor de zwangerschap.

 • Zwangerschap vereist dat u veel fruit en groenten aan uw dieet toevoegt om van alle noodzakelijke voedingsstoffen te voorzien. Deze voedingsstoffen zijn verplicht voor een goede ontwikkeling van de baby.
 • Cantaloupe staat bekend om zijn rijke voedingswaarden. Hoewel de meeste artsen een groen signaal geven aan de consumptie ervan, moet men voorzichtig zijn voordat men cantaloupes eet. Meloen, aangezien de vrucht u of uw ongeboren baby niet schaadt, maar bepaalde bacteriën die op het buitenoppervlak groeien, kunnen zowel de moeder als het kind zorgen baren.
 • De bacteriën kunnen ernstige kwalen veroorzaken. Daarom moet u uw arts grondig raadplegen en vragen of het veilig is om meloen te consumeren tijdens de zwangerschap of is het raadzaam om het een paar maanden te laten staan.

Voedingswaarden van Kharbuja tijdens de zwangerschap:

De volgende zijn de voedingsstoffen die worden aangetroffen bij het consumeren van 100 g Kharbuja.

        Voeding                  Waarde

 • Energie                        34Kcal
 • Koolhydraten           8.6g
 • Eiwit                        0,84 g
 • Vet                                0,19 g
 • Suiker                            7,86 g
 • Voedingsvezels               0,9 g
 • Thiamine                      (B1) 0,017 mg
 • Riboflavine                  (B2) 0,026 mg
 • Niacine                         (B3) 0,734 mg
 • Pantotheenzuur      (B5) 0,105 mg
 • Pyridoxine                 (B6) 0,072 mg
 • Folaten                        21ug
 • Choline                       7,6 mg
 • Eén vitamine A          3382IU
 • 2e Vitamine E           0,05 mg
 • Vitamine C                  36,7 mg
 • Vitamine K                 2,5 mcg
 • Kalium                 267 mg
 • Natrium                      1 mg
 • Koper                       41ug
 • Calcium                     9 mg
 • Fosfor            15 mg
 • IJzer                            0,21 mg
 • Zink                            0,18 mg
 • Magnesium              12 mg
 • Mangaan               0,041 mg

Voordelen van meloen tijdens de zwangerschap:

Muskmelon is een natuurlijke superfood die zeer gezond is voor zwangere dames. Hieronder volgen de verschillende voordelen van Kharbuja tijdens de zwangerschap:

1. Houdt gewichtstoename tijdens de zwangerschap onder controle:

Cantaloupes bevatten heel weinig calorieën en dragen dus niet bij aan het gewicht tijdens de zwangerschap, waardoor je fit en gezond blijft. Het geeft me een vol gevoel zonder dat je gewicht toeneemt, en dat is precies wat voor jou nodig en wenselijk is. Je kunt van deze heerlijke vrucht genieten zonder je zorgen te maken over overgewicht en je vorm!

2. Rijke bron van vitamine A:

Cantaloupe bevat vitamine A in overvloed. Vitamine A zet het voedsel om in bètacaroteen, wat uiterst cruciaal is voor de ontwikkeling van het gezichtsvermogen van de baby. Het voorkomt ook aangeboren handicaps bij de baby en ondersteunt de gezonde groei van het hart, de longen, de nieren en de botten van de baby.

3. Rijke bron van kalium:

De voedingsstof kalium is een uitstekende controle van de bloeddruk en meloen is ook rijk aan kalium. Dit maakt het een bloeddrukregelaar, wat een must is tijdens de zwangerschapsmaanden.

4. Rijk aan foliumzuur en andere vitamines van het B-complex:

Afgezien van de hierboven genoemde voedingsstoffen, zit Cantaloupe boordevol andere voedingsstoffen zoals foliumzuur, B-complexvitamines zoals B1, B3, B5 en B6. Vooral foliumzuur helpt bij het voorkomen van neurale buisdefecten bij de baby.

5. Voorkomt bloedarmoede:

Tijdens de zwangerschap is er een constante behoefte aan zuurstoftoevoer naar de baby en daarom moet de bloedstroom erg goed zijn. Het hoge ijzergehalte in meloen zorgt ervoor dat het hemoglobinegehalte op peil blijft en dat de moeder geen bloedarmoede krijgt.

6. Fosfor helpt bij spiercontractie:

De fosfor helpt de actieve spieren samen te trekken die helpen bij de bevalling. Het helpt ook bij de bloedstolling, zenuwgeleiding, weefselherstel en hartfunctie.

7. Anticoagulerende eigenschappen:

Meloenen hebben voldoende anticoagulantia die werken als bloedverdunners en helpen bij het voorkomen van de vorming van alle soorten bloedstolsels.

8. Bestrijdt infectie:

De rijke bron van vitamine C verhoogt de immuniteit van het lichaam en helpt bij het bestrijden van veelvoorkomende infecties zoals hoesten, verkoudheid, griep, enz. tijdens de zwangerschap. Ook helpt bètacaroteen bij de bestrijding van verschillende levensbedreigende ziekten, waaronder kanker.

9. Behandelt constipatie:

Het hoge vochtgehalte in de meloen helpt het lichaam gehydrateerd te houden en het verlies van elektrolyt uit het lichaam te voorkomen. Ook helpt de koelvloeistofeigenschap bij het handhaven van de temperatuur in het lichaam en houdt het de zure terugvloeiing onder controle. Dit zorgt voor een aanzienlijke verlichting van constipatie, wat een groot probleem is tijdens de zwangerschap.

10. Verbetert de spijsvertering:

De vezelachtige aard van meloen verbetert het spijsverteringsstelsel en houdt verschillende spijsverteringsproblemen zoals brandend maagzuur, gas, zuurgraad, enz. op een afstand.

Bijwerkingen van zoete meloen tijdens de zwangerschap:

Er zijn geen bijwerkingen bij de consumptie van meloenfruit. De volgende zijn echter de mogelijkheden als de vruchten niet goed worden gewassen voor consumptie:.

1. Het risico op listeriose:

Listeriose is een soort voedselvergiftiging die optreedt wanneer voedsel is besmet met de bacterie Listeria monocytogenes (L. monocytogenes). Listeriose tijdens de zwangerschap kan leiden tot doodgeboorte, miskraam en vroeggeboorte. Het kan ook infecties en talrijke geboorteafwijkingen veroorzaken bij het pasgeboren kind.

De listeria-bacterie wordt aangetroffen in de schil van de meloen (buitenste laag) en niet in de vrucht. Als het fruit echter niet goed wordt gewassen, bestaat de kans dat deze bacterie naar binnen kan reizen en listeriose kan veroorzaken.

2. Residuen van pesticiden:

Cantaloupes behouden de meeste pesticiden die op de boerderijen worden gebruikt. Dit kan allergieën veroorzaken vanwege de gevoeligheid van het lichaam tijdens de zwangerschap.

Veiligheidsmethoden om meloen te consumeren tijdens de zwangerschap:

Muskmelon is op zichzelf een zeer veilige en voedzame vrucht voor consumptie tijdens de zwangerschap. Men moet gewoon een beetje voorzichtig zijn en we kunnen de mogelijke bijwerkingen gemakkelijk vermijden. De volgende zijn de veiligste methoden om te ondernemen voordat u meloen gebruikt voor zwangere dames:.

 • Week de meloen minimaal 2 uur in het water voordat je hem aansnijdt. Dit zal helpen bij het wegwerken van listeriose-bacteriën en pesticiden die zich misschien op het oppervlak van de meloen bevinden.
 • Was de schil van de meloen mooi onder stromend kraanwater.
 • Was je handen goed voordat je de gewassen meloen snijdt.
 • Eet de meloen direct na het snijden en laat het fruit niet lang in de koelkast staan.

Muskmelon is een zeer gezonde en veilige vrucht voor consumptie tijdens de zwangerschap. Men moet een beetje voorzichtig zijn bij het hanteren van de vrucht, vooral tijdens de zwangerschap, waardoor de kans op infectie wordt geëlimineerd. De voedingswaarde van meloen is zo hoog dat je het je nauwelijks kunt veroorloven om het aan je dieet toe te voegen. Raadpleeg echter uw arts over het gebruik ervan tijdens de zwangerschap als u allergisch bent voor het fruit.

Veelgestelde vragen en antwoorden:

Vraag 1: Is Cantaloupe Seeds veilig om te eten tijdens de zwangerschap??

antw: Cantaloupe-zaden zijn niet alleen veilig, maar ook erg gezond en goed voor de zwangerschap. De zaden helpen bij het elimineren van elk type darmworm uit het lichaam. Het helpt ook bij het verlichten van de stress. Dus Kharbuja is goed voor de zwangerschap, inclusief zaden.

Vraag 2: Mag ik musk-meloensap drinken tijdens de zwangerschap??

antw: Muskusmeloensap is net zo goed en gezond om te consumeren tijdens de zwangerschap als het sappige fruit. Men kan veilig meloensap drinken tijdens de zwangerschap.

Vraag 3: Muskmelon eten tijdens de vroege zwangerschap, veilig of niet?

antw: Het eten van meloen tijdens de vroege zwangerschap is absoluut veilig. In feite helpen het foliumzuur en andere vitamines in de meloen bij het voorkomen van neurale geboorteafwijkingen bij de baby, wat het meest voorkomt tijdens de vroege zwangerschap.