Als je online op zoek bent naar een artikel als dit, is de kans groot dat je in de laatste fase van je zwangerschap zit en je baby op komst is. Als de weeën zijn begonnen, moet u weten dat de pijnen niet allemaal hetzelfde zijn. Een baby ter wereld brengen kan zo vervelend zijn als het wordt en de pijn is de moeite waard nadat je het gezichtje van je kleintje hebt gezien.

Niet alle weeën zijn een signaal voor de komst van uw kind in de wereld. Als u begrijpt hoe weeën eigenlijk werken, kunt u zich beter voorbereiden.

Contracties tijdens de zwangerschap Oorzaken, symptomen en typen

Wat is contractie tijdens de zwangerschap en hoe voelt het??

Vraag je je af hoe weeën voelen? Simpel gezegd, het lijkt veel op buikkramp. Deze krampsessie verergert echter met de tijd dat je je baarmoeder echt gaat voelen aanspannen. Dat is de sterkste samentrekking die je zult voelen. Wat dit doet, is dat het je helpt de baby in de “klaar” -positie te duwen en je uiteindelijk voor te bereiden om hem uit je te duwen. Je voelt nu de spieren rond de baarmoeder, hard.

Contractie is dus deze buikkramp. Het is de manier waarop je lichaam je voorbereidt op de bevalling. Het is meestal erg moeilijk te voorspellen wanneer ze gebeuren en iets in het lichaam zal de hypofyse ertoe aanzetten om oxytocine af te geven, wat de baarmoederverstrakking zal stimuleren.

Wat veroorzaakt contracties??

Geen enkele hoofdreden is de hoofdoorzaak achter het veroorzaken van een samentrekking. In plaats daarvan wordt het veroorzaakt door een reeks andere chemische reacties in je lichaam.

Zo dicht als je bij je grote dag komt, besluit je lichaam een ​​sprong te maken en het je te laten weten. Wat een van de meest verwachte momenten in de zwangerschap lijkt, is eigenlijk een combinatie van twee chemicaliën, namelijk Oxycontin en prostaglandine. De show begint kort nadat deze twee aan het werk zijn gegaan.

Contracties Symptomen tijdens de zwangerschap:

Technisch gesproken zijn contracties pijnen die met regelmatige tussenpozen optreden als gevolg van de samentrekking van de baarmoederspieren. In het begin kan het gemakkelijk zijn om licht te zijn en niet zo frequent te zijn, net als een milde pijn tijdens de menstruatie. Uiteindelijk begint het echter vanaf de onderrug en wordt het harder naar je dijen toe. Dan weet je dat je bent geraakt door een wee.

Soorten weeën tijdens de zwangerschap:

Je moet weten dat weeën, hoe vergelijkbaar ze van buitenaf ook lijken, niet allemaal hetzelfde zijn. Om de symptomen van contractie te begrijpen, is het belangrijk om de 2 belangrijkste soorten contracties te begrijpen. Een daarvan is toevallig de eigenlijke samentrekking die aandacht nodig heeft, terwijl de andere manifestaties van een soort zijn.

De drie belangrijkste weeën, waarmee u waarschijnlijk het pad zult kruisen, zijn:

1. Oefen contractie:

Deze weeën kunnen op elk moment verschijnen en zijn niet echt de volledige contractie. Nogmaals, als we het in medische termen definiëren, worden deze Braxton Hicks-contracties genoemd. Ze komen niet echt veel voor bij alle vrouwen en komen misschien helemaal niet voor tijdens je zwangerschap.

2. Valse samentrekking:

Dit is wanneer uw baarmoederhals zich klaarmaakt voor de bevalling. Ze treden op voorafgaand aan de daadwerkelijke weeën en kunnen worden gestopt door de positie waarin uw lichaam zich bevindt te veranderen. Ze zijn bijna altijd intermitterend en leiden niet tot verwijding. Valse weeën kunnen ver voor uw werkelijke wee zijn of net ervoor, afhankelijk van uw specifieke zwangerschap.

3. Werkelijke samentrekking:

Deze weeën zijn aanhoudend en zo intens als maar kan. Probeer van houding te veranderen om deze weeën te herkennen. Als de pijn niet ophoudt en de frequentie alleen maar toeneemt met de intensiteit, weet je dat je water op het punt staat te breken en is het een signaal voor je om contact op te nemen met mensen die je zullen helpen als je eenmaal gaat bevallen. Deze weeën zijn te herkennen aan hun kenmerkende krampen en maagklachten met lage rug- en buikpijn.

4. Arbeidscontractie:

Dit is het periodiek aanspannen en ontspannen van de baarmoederspier van het lichaam. Baarmoederspier is de grootste spier in het vrouwenlichaam die een belangrijke rol speelt tijdens haar bevalling. Pas op voor het menstruatiekrampachtige gevoel. Dit kan met de tijd alleen maar erger worden, waardoor u extreme pijn krijgt. Het is een intense versie van de menstruatiekramp.

5. Vroegtijdige contractie:

Vroegtijdige samentrekking is de regelmatige samentrekking in de baarmoeder. Het gebeurt vanwege de veranderingen in de baarmoederhals, die meestal vóór 37 weken van uw zwangerschap beginnen. Wat er tijdens deze fase gebeurt, is dat je baarmoederhals over het algemeen dunner wordt en uitzet. Dit betekent dat de baarmoederhals opengaat en plaats maakt voor de foetus om het geboortekanaal binnen te gaan. U zult een waterige vloeistof uit uw vagina voelen lekken. Dit kan een indicatie zijn dat uw water is gebroken.

6. Braxton Hicks-contractie:

Dit is meestal een term die wordt gebruikt om het gevoel van aanscherping van de buik aan te duiden dat u vaak zal bezoeken en vervolgens weer weggaat. Ze zijn echter mild en nemen niet toe als u rondloopt, of nemen niet toe in duur. Zwangerschapscontracties van 35 weken zijn meestal getuige van de samentrekking van de Braxton hicks. Als je dit voelt, beschouw dit dan als een indicatie dat je lichaam je voorbereidt op de bevalling.

Wat te doen na daadwerkelijke samentrekking en waterbreuk??

Er is niet echt veel te doen, behalve afwachten in het ziekenhuis en wachten tot je weeën aanhouden of stoppen zoals het kan en tot de ontsluiting begint. Zodra dat gebeurt, begint u af te tellen voor uw baby om de wereld binnen te komen.

Raadpleeg op elk moment een arts als uw buikpijn toeneemt. Een gezonde voeding en voldoende dagelijkse wandelingen zorgen voor een onvergetelijke zwangerschap. Blijf positief en wees alert. Kijk uit naar wat je lichaam je probeert over te brengen. Als je bijna gaat bevallen, houd dan je jurk en tas voor het ziekenhuis altijd klaar en wacht gewoon op het moment dat het aanbreekt. Het beste!