Het behoeft geen betoog dat voeding het allerbelangrijkste is tijdens je hele zwangerschap. Hoewel veel van het voedsel dat je eet verschillende voedingsbronnen bevat, hebben met name dadels het potentieel om de baarmoederhals te laten rijpen. Dit betekent dat de voordelen van dates tijdens de zwangerschap onder meer zijn dat u uw bevallingspijn vermindert. Het verlicht je spieren en maakt zo plaats voor een veiligere en pijnvrije bevalling.

Een andere variant van dadels is de gedroogde versie ervan. Droge dadels tijdens de zwangerschap kunnen u verlossen van zwangerschapsgerelateerde constipatie. Gedroogde dadels worden ook wel khajoor genoemd. Het helpt het cholesterolgehalte te verlagen en houdt u uit de buurt van elke vorm van infectie.

Data tijdens de zwangerschap:

Datums tijdens de zwangerschap

Is het veilig om dadels (Khajoor) te eten tijdens de zwangerschap??

Dadels of khajoor werden getest met enkele zwangere vrouwen. De groep werd ingedeeld in twee; de ene die regelmatig dates at en de andere groep die dat niet deed. Aan het einde van het onderzoek bleek dat de groep die dadels at regelmatig de baarmoederhals laat rijpen en dus relatief pijnloos werkt. Aan de andere kant heeft de andere groep dit niet ervaren. Zijn dates goed voor een zwangerschap? Het is zeker!

Samengestelde lijst van voedingsstoffen:

Het beschikbare percentage voedingsstoffen in dadels wordt één voor één beschreven. Per honderd gram dadels is de energie van 200 kilo calorieën aanwezig. Dienovereenkomstig zijn de andere stoffen eiwitten, vezels, vet, foliumzuur, ijzer, vitamine K, magnesium en kalium, die respectievelijk aanwezig zijn in de hoeveelheden van 2,5 gram, 8 gram, 0,4 gram, 19 mu g, 1,09 mg, 2,7 mu g, 43 mg en 656 mg.

Voordelen van dates tijdens de zwangerschap:

1. Dadels dragen niet bij aan de calorieën. Ze leveren je gewoon de benodigde energie en ijzer, waardoor je de hele dag energiek blijft.

2. Datums of khajoor-voordelen tijdens de zwangerschap. Ze helpen constipatie weg te houden. Ze zijn rijk aan vezels en geven je dus een gezond spijsverteringsstelsel en maken zo plaats voor een goede stoelgang.

3. Dadels bevatten vitamine K, een essentieel ingrediënt in botontwikkeling.

4. Een van de meest voorkomende dingen die u tijdens de zwangerschap kunt ervaren, is bloedarmoede. Dadels helpen bloedarmoede weg te houden door het hemoglobinegehalte onder controle te houden. Het stimuleert ook de ontwikkeling van je baby.

Wanneer moet je beginnen met het eten van dadels? Stadia om te eten tijdens de zwangerschap:

Datums tijdens de vroege zwangerschap zullen constipatie weghouden. Dit moet echter worden beperkt. Droge dadels tijdens de zwangerschap, vooral in het derde trimester, zullen nuttig zijn bij het verlichten van weeën. Zwarte dadels tijdens de zwangerschap en rode dadels tijdens de zwangerschap zijn ook nuttig.

Wanneer moet je dates vermijden??

Vermijd datums in uw tweede trimester volledig omdat het de suikerniveaus kan verhogen en het tweede trimester vatbaar is voor zwangerschapsdiabetes.

Voedingswaarde van dadels tijdens de zwangerschap:

Hier zijn enkele manieren waarop dadels je lichaam zullen voeden.

1. Suikerbron:

Suiker levert de nodige energie aan de moeder en haar babyfoetus. Het is een basisingrediënt dat moet worden geconsumeerd door dagelijkse inname met de juiste aanbeveling van uw arts. Het levert energie direct nadat je het hebt verbruikt.

2. Eiwitbron:

Op het moment van de zwangerschap heeft het lichaam veel eiwitten nodig. Het levert basisenergie en kracht aan de baarmoeder voor het opbouwen van het lichaam van de kleine baby. Eiwit is de samenstelling van verschillende aminozuren, die de celvorming van de baby initieert. De collectie dadelvruchten tijdens de dracht bevat een gemiddeld eiwitpercentage. Je kunt het dagelijks consumeren.

3. Vezelbron:

De vezels die beschikbaar zijn in dadels helpen om verschillende behoeften in het lichaam van de moeder te handhaven. Het helpt het cholesterolgehalte te verlagen, wat u helpt weerstand te bieden aan verschillende infecties. Khajur werkt ook om u te helpen de bloeddruk en de gevaren van diabetes onder controle te houden. Het regelt uw gewicht tijdens de zwangerschap door uw honger aan te passen voor een lange periode. Het belangrijkste effect van de dadelvezels is dat het helpt om constipatie tijdens de zwangerschap te verminderen.

4. Foliumzuurbron:

Foliumzuur of foliumzuur is belangrijk voor de hersenontwikkeling van de baby in de baarmoeder. Het helpt om het zenuwstelsel op te bouwen. Het is ook een essentieel ingrediënt dat de baby en moeder beschermt tegen hemoglobinetekort. Bij gebrek aan foliumzuur kunnen verschillende geboorteafwijkingen optreden. Het kan verschillende defecten in de structuur van het ruggenmerg veroorzaken en de hersenfunctie beschadigen.

5. Complexe B-vitaminebron:

Dadels zijn een geweldige bron voor complexe B-vitamines. Het is waardevol voor spiergroei en nerveuze opbouw in het babylichaam. De consumptie van dit ingrediënt is mogelijk door dadels te nemen met de aanbeveling van een professionele arts.

6. Vitamine K-bron:

Vitamine K is een van de belangrijkste voedingsstoffen die de moeder uitwendig moet consumeren om voldoende voorraad in het babylichaam te voorzien. Bij de geboorte hebben ze een tekort aan vitamine K, wat zeer essentieel is voor de bloedstolling en de botstructuur. Om de baby te beschermen tegen elke gecompliceerde situatie, moeten moeders hem consumeren door middel van dates.

7. IJzerbron:

IJzer heeft een adequate rol in het moederlichaam en in de baarmoeder voor de baby. Het versnelt het stofwisselingsproces en werkt als een wapen om de symptomen van bloedarmoede te verminderen. Khajur is een beter bestanddeel dan enig ander ingrediënt dat zowel immuniteit als voldoende zuurstof aan de cellen geeft. Het is een chemische samenstelling van globine, hemoglobine, enzymen en collageen die kan worden gebruikt door de consumptie van dadels.

8. Kaliumbron:

Deze elektrolyt speelt een belangrijke rol bij het beheersen van de bloeddruk in het lichaam van de baby, samen met de zwangere moeder. Het balanceert ook het watergehalte, de gezondheid van het hart, de spierfunctie en het spijsverteringsproces. Bij een verminderde opname van kalium kan een nieraandoening optreden bij een baby. Het kalium dat beschikbaar is in dadels is ook erg belangrijk voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel.

9. Magnesiumbron:

Magnesium helpt bij de opbouw van de botstructuur, tanden en regelt het suikergehalte in het bloed. Het is ook erg belangrijk voor de overdracht van calcium en ijzer naar de lichaamscellen. Het magnesium in dadels vermindert de kans op leverziekte en nierziekte.

Data voor kortere arbeid:

Het verbruik van dadels heeft een cruciale invloed op de levering. Verschillende onderzoeken met betrekking tot dit voedsel hebben een theorie vastgesteld dat de dames die vroeger dadels per dag namen, tijdens de zwangerschap minder snel aan het werk zijn dan de rest. Ze hebben een groter percentage om de vliezen intact te houden dan anderen die nooit dadels namen. Degenen die dadels consumeren die goed zijn voor de zwangerschap, krijgen te maken met 510 minuten gemiddelde lange eerste fase arbeid, terwijl de anderen 906 minuten gemiddelde eerste fase arbeid hebben.

voordelen van dates tijdens de zwangerschap

Manieren om dadels te eten tijdens de zwangerschap:

Er zijn veel manieren waarop je dadels kunt eten tijdens de zwangerschap.

1. Smoothie: De beste manier is om het waarschijnlijk gewoon door te slikken in de vorm van een smoothie. Neem ongeveer zes dadels en maal ze met yoghurt in een blender. Drink het meteen.

2. Taartkorst: Voor een variëteit kunt u een taartbodem proberen. Mix dadels en noten in een blender. Je krijgt een fijne puree. Meng deze puree met het taartdeeg. Je kunt hiervoor ook khajoor gebruiken. Khajoor eten tijdens de zwangerschap geeft je dezelfde voordelen als dadels.

3. Saladedressing: De op één na beste manier om dadels tijdens de zwangerschap te eten, is door de ontpitte versie ervan toe te voegen aan je slakom. Hak ongeveer zes dadels en voeg ze toe aan je salade.

Dadels en Amandelen Mix:

Tijdens de zwangerschap is de mix van dadels met amandelen het beste ingrediënt om te consumeren, wat de zwangere moeder weghoudt van stress. Het helpt de immuniteit, de geestelijke gezondheid en het geheugen van de baby te verbeteren.

Bijwerkingen van dates tijdens de zwangerschap:

Elk voedingsmiddel heeft zijn eigen bijwerkingen. Naast de verschillende voordelen van dadels tijdens de zwangerschap, kan te veel eten een paniekstoornis en afwijkingen tijdens de zwangerschap veroorzaken. Het kan een belangrijke reden zijn voor overgewicht. Het glucosegehalte kan hierdoor stijgen en ook met de toename van zwangerschapsdiabetes.

Zes dadels per dag wordt als een gezonde portie beschouwd. Voeg dadels toe aan uw dagelijkse voeding. U zult verrast zijn om de vele voordelen te zien die het voor uw lichaam biedt, vooral als u zwanger bent. Het eten van dadels tijdens de zwangerschap is zeker belangrijk! Nu u de voordelen ervan kent, is het tijd om uw voedingsschema te vernieuwen!