Ricinusolie tijdens de zwangerschap is een discutabel onderwerp. We weten echter niet precies wat het gebruik van ricinusolie tijdens de zwangerschap is, maar uit gegevens blijkt dat de eerste keer dat dit werd gebruikt dateert uit het Egyptische tijdperk. Ricinus communis is het plantenzaad waaruit Castor Oil afkomstig is. Het is gevonden in India! De chemische structuur van ricinusolie bestaat voornamelijk uit ricinolzuur, een vetzuur. Vanwege deze chemische samenstelling en concentratie wordt aangenomen dat ricinusolie goed is voor de gezondheid.

Hoewel velen van jullie misschien geruchten hebben gehoord over het gebruik van ricinusolie tijdens de zwangerschap via het activeren van arbeidsbewegingen, wist je niet hoe het precies werkt, of zelfs of dit nieuws waar of onwaar is! Nogmaals, sommigen van jullie willen misschien hulp omdat de baby weigert eruit te komen, zelfs als het meer dan de standaardtijd is geweest! Maak je geen zorgen. Dit artikel kan al uw twijfels en vragen over ricinusoliezwangerschap oplossen!

Waarom ricinusolie nodig is tijdens de zwangerschap

Wat is ricinusolie??

Terwijl het gebruik van ricinusolie tijdens de zwangerschap wordt besproken, moeten we eerst weten wat ricinusolie precies is. Castorolie is een plantaardige olie, die het resultaat is na geperste castorbonen. Ze worden gebruikt als vervanging voor castoreum. Deze olie is kleurloos en heeft een andere smaak en geur. Het kan er ook uitzien als een lichtgele vloeistof. Ricinusolie wordt veel gebruikt voor de productie van zepen, smeermiddelen, hydraulische vloeistoffen, coatings, kleurstoffen, wassen, poetsmiddelen en parfums.

Is het veilig om ricinusolie te gebruiken tijdens de zwangerschap??

Terwijl velen het alleen hebben over zwangerschapsrisico’s voor castorolie, laten we eens kijken of het veilig is om castorolie te gebruiken tijdens de zwangerschap. Er zijn verschillende debatten en conclusies getrokken in dit onderzoek, velen zeggen dat het gebruik van ricinusolie voor arbeidsinductie geen enorm verschil maakt en verandert tijdens de arbeidstijd. Hoewel er nergens enorme complicaties werden opgemerkt, hadden de meeste zorgen te maken met tolerantieniveaus en ongemak die ricinusolie kan veroorzaken tijdens de geboorte en de bevalling. Er zijn ook verschillende gevallen gemeld van misselijkheid tijdens dit gebruik van olie. Doktoren hebben tegenwoordig echter adequate methoden en manieren die kunnen helpen bij andere inductie van de bevalling dan ricinusolie, omdat er veel over wordt gedebatteerd. Het wordt echter aanbevolen om weg te blijven en deze ricinusolie niet te gebruiken als u tijdens de zwangerschap verschillende problemen ondervindt en in plaats daarvan medisch advies in te winnen.

Voordelen van ricinusolie tijdens de zwangerschap:

Laten we, voordat we ricinusolie en zwangerschapsbijwerkingen overwegen, enkele voordelen van ricinusolie voor zwangerschap opmerken:.

 • Het is een bekend ingrediënt om weeën op te wekken.
 • De laxerende eigenschappen helpen de baarmoeder samen te trekken en de stoelgang te stimuleren.
 • Verder is het ricinolzuur aanwezig in ricinusolie, wat helpt door prostaglandine in baarmoeder en darmen aan te vallen. Het helpt hen om op grote schaal te contracteren.
 • Ricinusolie helpt ook om vocht en elektrolyten te beïnvloeden, wat enorm helpt tijdens zwangerschap en bevallingstijd.

Bijwerkingen van ricinusolie tijdens de zwangerschap:

Geen specifieke studie stelt dat ricinusolie voor zwangere vrouwen arbeid induceert, maar veel bijwerkingen kunnen hierbij een rol spelen.

 1. Sommige hiervan kunnen diarree, braken, samentrekkingen van de baarmoeder zijn, al dan niet arbeid, misselijkheid, enz..
 2. Sommige mensen geloven dat het gebruik van ricinusolie en zwangerschap een eenmalige oplossing is om de bevalling op te wekken, maar het heeft niet hetzelfde effect op alle vrouwen, en hoewel ze de bijwerkingen ervaren, kunnen ze zwanger blijven.
 3. Velen bevelen de voordelen van castorolie tijdens de zwangerschap helemaal niet aan vanwege de meer prominente bijwerkingen die gepaard gaan met het pakket, zoals uitdroging, foetale nood en meconium bij de baby.
 4. Het wordt sterk aangeraden ricinusolie tijdens zwangerschapsrisico’s alleen te gebruiken met toestemming van een arts. Als u nog steeds ricinusolie gebruikt, overleg dan met uw arts of verloskundige voordat u dit doet, en leer hoeveel u moet gebruiken en hoe u het moet gebruiken.

Veroorzaakt ricinusolie arbeid:

Ricinusolie om weeën op te wekken is over de hele wereld bekend. Hoewel velen vragen of ricinusolie veilig is om arbeid te veroorzaken en zoals we hierboven hebben gezien, laat ons weten via welk mechanisme dit gebeurt.

Traditioneel gebruikten velen ricinusolie om arbeid op te wekken. De verloskundigen en artsen vroegen om dit te consumeren om de darmen te stimuleren en de baarmoeder te irriteren. Dit verandert verder in samentrekking en induceert arbeid. Terwijl dit proces plaatsvindt, raden velen tegenwoordig ook aan om niet te consumeren om alleen maar arbeid op te wekken, omdat er geen bewijs is of deze manier gezond genoeg is.

Hoeveel ricinusolie om arbeid te induceren:

Hoewel velen hier verschillende ideeën over hebben, helpt een half kopje ricinusolie over het algemeen om de bevalling op te wekken. Anderen raden echter aan om niet meer dan één of twee eetlepels tegelijk in te nemen. Daarom kan men zien dat het verstandig is om minder te gaan nemen en de dosis naar behoefte te verhogen. Dit komt omdat een overdosis van het gebruik van ricinusolie om weeën op te wekken ook kan leiden tot diarree en uitdroging.

Hoe ricinusolie te gebruiken om arbeid te induceren:

Er zijn verschillende manieren waarop men ricinusolie kan consumeren om de bevalling op te wekken. Weinigen van hen bevatten,

 • Meng het met sinaasappelsap of soortgelijk sap en consumeer het zodat de onaangename smaak kan worden verborgen
 • Je kunt er ook voor kiezen om het in één keer te drinken en een sapje of een koel drankje te drinken om de slechte smaak gelijk te maken
 • Zorg voor veel water; omdat dit echter uitdroging kan veroorzaken.

Hoe werkt ricinusolie om arbeid te induceren??

Een veelgestelde vraag is hoe lang het duurt voordat ricinusolie de bevalling op gang brengt. De ricinusolie helpt de baarmoeder samen te trekken en de darmmomenten te vergroten. Op deze manier kunnen weeën plaatsvinden die helpen bij de bevalling. Hoewel het tijdsbestek over het algemeen niet voor iedereen hetzelfde is, is het bekend dat sommige aanstaande moeders binnen een paar uur aan de bevalling beginnen. Er zijn echter enkele gevallen waarin dergelijke incidenten helemaal niet werden gemeld. Dit kan soms ook dagen duren. Daarom kan men het tijdsbestek in dit scenario niet generaliseren.

Voorzorgsmaatregelen die u moet nemen voordat u ricinusolie gebruikt om arbeid op te wekken:

Er zijn enkele voorzorgsmaatregelen die men moet nemen tijdens het consumeren van ricinusolie om arbeid te veroorzaken.

 1. Houd jezelf gehydrateerd met veel water, omdat ricinusolie kan leiden tot uitdroging.
 2. Zorg ervoor dat u vaak naar het toilet gaat, want u kunt last krijgen van diarree.
 3. Zorg dat je in het begin minder olie hebt. Minder is altijd veilig.
 4. Zorg ervoor dat u de bevalling niet te vroeg opwekt. Wacht eerst minimaal veertig weken voor het geval het lichaam nog niet klaar is voor het werk.
 5. Gebruik dit niet als een recept om de bevalling te versnellen, omdat dit de pijn en het ongemak kan vergroten
 6. Zoek medisch advies en zorg ervoor dat u het niet zelf krijgt.

Risico’s bij het gebruik van ricinusolie tijdens de zwangerschap:

Hoewel er verschillende opvattingen zijn over de risico’s waarmee ze worden geconfronteerd, zijn er enkele gevallen waarin vrouwen bijwerkingen en risico’s hadden, terwijl andere dat niet deden. Weinigen van hen omvatten:,

 • Het laxerende effect kan ook worden veroorzaakt door ricinusolie op de baby. Dit kan ertoe leiden dat de baby meconiumontlasting passeert tijdens de bevalling zelf.
 • Het kan aanzienlijk uitdroging en diarree veroorzaken en is mogelijk niet geschikt voor aanstaande moeders
 • Ricinusolie kan ook misselijkheid veroorzaken en kan er ook braken mee veroorzaken
 • Ernstige krampen kunnen door een paar vrouwen worden ervaren
 • Vergeet in deze gevallen niet om de arts te vragen naar de inname voordat u een beslissing neemt.

Alternatieven voor ricinusolie om arbeid te induceren:

Hoewel er alternatieven zijn die mogelijk kunnen helpen en hetzelfde werk doen als ricinusolie, laten we eens kijken wat er allemaal als opties voor dit doel kunnen worden beschouwd.

 1. Het gebruik van Pitocin via IV kan mogelijk worden overwogen op advies van de arts
 2. Kunstmatig brekende waterzak van moeder
 3. Borstkolven gebruiken en tepels stimuleren
 4. Een paar artsen kunnen prostaglandines aanbevelen
 5. Foley-ballon kan ook worden gebruikt om arbeidsbewegingen te induceren

Hoewel de arts moet worden gevraagd voordat hij een stap zet, kunnen een of twee van de opties worden gebruikt om de bevalling op natuurlijke wijze op te wekken.

Nu u een duidelijk idee heeft hoe u ricinusolie tijdens de vroege zwangerschap moet gebruiken, moet u ervoor zorgen dat u voldoende voorzichtig bent tijdens het gebruik ervan. Aangezien er gevaren zijn bij het gebruik van ricinusolie om arbeid op te wekken, wordt het niet helemaal aanbevolen door professionals, maar u kunt het wel gebruiken onder toezicht van een arts. Ik hoop dat dit artikel al je vragen heeft opgelost! Laat ons uw opmerkingen weten.

Veelgestelde vragen en antwoorden:

Q1. Kan ricinusolie de baby pijn doen? Is het veilig voor zwangere vrouwen om ricinusolie te gebruiken tijdens de zwangerschap??

antw: De resultaten van het gebruik van Castorolie tijdens de zwangerschap zijn variabel. Het kan waarschijnlijk stressvol zijn voor zowel moeder als baby, wat leidt tot uitputting. Het kan er ook voor zorgen dat uw baby meconium passeert, of zijn eerste ontlasting, vóór de bevalling, maar in sommige gevallen is het niet schadelijk.

Q2. Is het gevaarlijk om ricinusolie te nemen om weeën op te wekken? Kan ik ricinusolie drinken tijdens de zwangerschap??

antw: Er wordt aangenomen dat ricinusolie gunstig is voor zwangere vrouwen. Jarenlang dachten mensen dat dit een manier was om de bevalling op gang te brengen, maar het werkt ook laxerend. Aangezien ricinusolie darmkrampen veroorzaakt, kan men zich ongemakkelijk voelen en diarree krijgen; het mag geen schadelijke effecten hebben op gezonde vrouwen.

Q3. Wanneer moet ik ricinusolie gebruiken om de bevalling op te wekken? Hoeveel ricinusolie moet ik kiezen om de bevalling op te wekken??

antw: Het is prima om elke 24 uur 1 of 2 eetlepels ricinusolie in te nemen. Vermijd vroeg inleiden. Het wordt aanbevolen om te wachten tot na 40 weken, want als uw lichaam niet klaar is voor de bevalling, kan ricinusolie tijdens de zwangerschap mogelijk niet het gewenste effect hebben.

Q4. Kan ricinusolie een miskraam veroorzaken? Gevaren van ricinusolie om arbeid te veroorzaken?

antw: De reden is niet dat ricinusolie een abortief ingrediënt is, maar het feit dat het gezondheidsproblemen kan veroorzaken, zoals uitdroging, hetzij voor de moeder of voor de foetus, wat kan leiden tot verlies van zwangerschap.

Afbeeldingsbron: 1