Wat is duizeligheid??

Duizeligheid wordt gedefinieerd om een ​​breed scala aan gewaarwordingen te beschrijven. Zoals zich zwak, onvast, flauw, duizelig enz. voelen. Het geeft je het gevoel of creëert een vals geloof in je geest dat je omgeving draait of beweegt.

Duizeligheid zich zwak of zwak voelen is een veel voorkomend symptoom tijdens de zwangerschap. Duizeligheid komt het meest voor in het eerste trimester. Maar je kunt het tijdens je zwangerschap tegenkomen of ervaren.

Duizeligheid tijdens de zwangerschap Oorzaken en behandelingen

Dingen die u moet weten:

 •  Het komt vaak voor dat u zich duizelig voelt tijdens de zwangerschap.
 •  Als de duizeligheid aanhoudt, neem dan contact op met uw arts of raadpleeg hem/haar om er zeker van te zijn dat dit niet te wijten is aan een andere onderliggende medische aandoening.
 •  Hoe normaal duizeligheid ook is, je moet het niet lichtvaardig opvatten en daarom mogen er geen intensieve trainingssessies worden gedaan, niet autorijden of dingen hanteren die jou of je baby kunnen schaden.

Is duizeligheid een teken van zwangerschap??

Duizeligheid tijdens de zwangerschap komt veel voor en daarom was flauwvallen of duizeligheid in het Victoriaanse tijdperk een ongecompliceerde manier om te herkennen of een vrouw zwanger was of niet. Dit is geen nauwkeurig teken of symptoom om zwangerschap te diagnosticeren, aangezien duizeligheid ook om andere redenen kan worden veroorzaakt.

Oorzaken van duizeligheid tijdens de zwangerschap:

Eerste trimester:

Duizeligheid tijdens de zwangerschap komt vaak voor en alleen om een ​​gezonde zwangerschap te behouden. men moet de oorzaken van duizeligheid kennen en volledige kennis hebben om de complicaties tijdens de zwangerschap het hoofd te bieden.

In het begin produceert het lichaam niet genoeg bloed om een ​​snel groeiende bloedsomloop te vullen, omdat je lichaam moet worden voorbereid om te voldoen aan de behoeften van twee lichamen in plaats van één. Duizeligheid zal dus waarschijnlijk zo nu en dan optreden tijdens de zwangerschap, vooral in het eerste trimester.

Tweede trimester:

Rond de 12e week of het tweede trimester van de zwangerschap, als de baarmoeder groeit. Het oefent een overmatige druk uit op de bloedvaten, vooral wanneer u in liggende positie bent. Tijdens de zwangerschap wordt progesteron in ruime hoeveelheden en vanwege het hoge niveau geproduceerd. Bloedvaten kunnen ontspannen en verwijden, waardoor de bloedtoevoer naar uw baby toeneemt. Maar daalt of vertraagt ​​je, wat uiteindelijk resulteert in een lage bloeddruk. Deze aandoening is verantwoordelijk voor de vermindering van de bloedtoevoer naar de hersenen en andere vitale organen. Waar je hoofd van gaat tollen. Andere redenen voor duizeligheid kunnen een daling van de bloedsuikerspiegel of uitdroging zijn.

De belangrijkste oorzaak is de toename van hormonen. Die ontspanning en verwijding van bloedvaten veroorzaken. Dit kan allemaal gebeuren door de veranderingen in het lichaam. En ook omdat het lichaam zich aanpast aan de veranderingen in de stofwisseling. Meestal zijn vrouwen met bloedarmoede of spataderen vatbaarder voor duizeligheid en flauwvallen dan anderen. Tijdens de late stadia van de zwangerschap, vooral het laatste trimester, als u op uw rug ligt, rust het gewicht van de baby volledig op uw baarmoeder. Wat op zijn beurt de vena cava onderdrukt, d.w.z. de ader die bloed van het onderlichaam naar het hart transporteert en dus duizeligheid en flauwvallen verhoogt.

Omdat je lichaam de stofwisseling van twee ondersteunt in plaats van één. Er wordt veel warmte gegenereerd die ook duizeligheid kan veroorzaken als u nauwsluitende kleding draagt.

Hoe duizeligheid tijdens de zwangerschap te voorkomen??

Aangezien duizeligheid tijdens de zwangerschap een veelvoorkomend probleem is. Maar zelfs als het gebruikelijk is, moet dit niet worden vermeden en verschillende methoden. Kan worden aangepast om het probleem van duizeligheid in het begin van de zwangerschap te minimaliseren.

Er zijn tal van tips die in gedachten kunnen worden gehouden als remedie of oplossing voor duizeligheid tijdens de zwangerschap.

 •  Vermijd langdurig staan ​​en zelfs als zich een dergelijke situatie voordoet waarbij u lange uren aaneengesloten moet staan, zorg er dan voor dat u uw voeten in beweging houdt om de bloedsomloop naar de lichaamsdelen te vergroten.
 •  Als u heeft gezeten of gelegen, vermijd dan te snel opstaan, wees langzaam bij het opstaan ​​of bij het veranderen van houding. Dit is vooral belangrijk als u uit bad komt of al geruime tijd zit of ligt
 •  Wees regelmatig met je maaltijden. Durf de maaltijden niet over te slaan, want je lichaam heeft een voldoende voedzaam dieet nodig voor twee personen. Voeg een uitgebalanceerd dieet en een gezond dieet toe aan uw maaltijden. Vermijd lange pauzes tussen maaltijden, blijf regelmatig eten.
 • Zelfs liggend op je rug tijdens het midden van je tweede trimester om de onderdrukking van de baarmoeder door het gewicht van het lichaam van de baby te voorkomen.
 •  Vermijd hete baden en douches, aangezien uw lichaam al voldoende warmte produceert. Wat duizeligheid en andere ernstige complicaties tijdens de zwangerschap en problemen voor de baby kan veroorzaken.
 •  Draag losse en comfortabele kleding om een ​​beperkte bloedsomloop te voorkomen, aangezien dit een van de belangrijkste oorzaken van duizeligheid is.
 •  Als u zich licht in het hoofd voelt, ga dan zo mogelijk liggen of ga zitten met uw hoofd tussen uw knieën. Zodat de bloedtoevoer naar de hersenen wordt verhoogd, wat kan helpen om met duizeligheid om te gaan.

Andere tips:

 •  Zorg ervoor dat u voldoende water drinkt, want duizeligheid kan het gevolg zijn van uitdroging. Je moet streven naar ten minste acht glazen water per dag en meer als het warm weer is of als je aan het trainen bent. Er moet een goede hoeveelheid vocht worden ingenomen of aan het lichaam worden gegeven om uitdroging te voorkomen.
 •  Zorg ervoor dat u frisse lucht krijgt om in te ademen. Omdat het in een benauwde of oververhitte besloten ruimte ook duizeligheid kan veroorzaken. Als u zich erg zwak voelt, maak dan een wandeling van 5 minuten naar buiten om wat frisse lucht te hebben om de duizeligheid en ook andere zwangerschapssymptomen zoals oedeem of constipatie te verlichten.

Hoewel duizeligheid vaak voorkomt tijdens de zwangerschap. Als het probleem aanhoudt, moet u contact opnemen met uw arts, want het is niet nodig dat het normaal is. Het kan ook zijn vanwege een andere medische aandoening. Als duizeligheid gepaard gaat met vaginale bloedingen of pijn in de buik, kan dit een teken zijn van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap of placenta-abruptie.

Andere problemen zijn duizeligheid samen met wazig zien of hoofdpijn of hartkloppingen. Dergelijke aandoeningen kunnen het gevolg zijn van een andere ziekte of ernstige bloedarmoede en daarom dient u contact op te nemen met uw arts voor verdere diagnose van het probleem en behandeling volgens de vereisten van de aandoening en de ernst ervan.