Met de ontwikkeling van onderzoek en wetenschap breidt onze kennis voor voedingsbehoeften tijdens de zwangerschap zich uit. Elke dag en de meest recente ontwikkeling is het belang van Omega -3 vetzuren gewonnen uit visolie in het zwangerschapsdieet. Omega-3 vetzuren zijn een van de meest voedzame vetzuren. Wat helaas niet direct in het lichaam wordt gesynthetiseerd en als supplement moet worden ingenomen, en als het om supplementen gaat, is visolie de primaire en beste bron voor Omega 3-vetzuren. In dit artikel gaan we uitgebreid in op het belang van visolie tijdens de zwangerschap.

Visolie tijdens de zwangerschap

Zwangere vrouwen zijn van nature voorzichtiger met wat en hoeveel ze eten. Ze willen alles consumeren wat gunstig is voor het kind. Als je toevallig zwanger bent, dan moeten de oudere dames in de familie je ongetwijfeld zijn gaan adviseren over hoe je regelmatig vis moet eten.

Wat is visolie??

Visolie is de olie die wordt gewonnen uit de visweefsels van de vette vissen. Zoals haring, ansjovis, tonijn en makreel.

Belang van visolie tijdens de zwangerschap:

Visolie is een rijke bron van Omega-3-vetzuren, die anders niet in ons lichaam worden gesynthetiseerd. De Omega-3 vetzuren die uit visolie komen. Zijn veel voedzamer dan de Omega-3 vetzuren die uit de plantaardige bronnen komen. En onderzoek heeft aangetoond dat de kinderen van de moeders tijdens de zwangerschap omega-3-vetzuren consumeren. Zijn gezonder en sterker in vergelijking met die van moeders die de omega-3-vetzuren niet hebben geconsumeerd.

Wat is er zo speciaal aan de vis??

De olie die van nature in het lichaam van de vis aanwezig is, staat bekend als visolie. Deze olie bevat essentiële vetzuren zoals docosahexaeenzuur en DHA, gezamenlijk bekend als omega-3. Omega -3 is op meer dan één manier gunstig voor uw baby.

Is het veilig om visolie te gebruiken tijdens de zwangerschap??

Als het op zwangerschap aankomt, zijn we erg voorzichtig met onze inname via de voeding. En wat wel en wat niet te consumeren. Onderzoek heeft aangetoond dat visolie uiterst veilig is voor consumptie tijdens de zwangerschap voor moeder en baby. Het toevoegen van DHA en EPA, de twee belangrijkste ingrediënten van visolie in het zwangerschapsdieet, heeft een positief effect op de cognitieve en visuele ontwikkeling van het kind aangetoond..

Voedingsmiddelen om tijdens de zwangerschap te eten voor omega-3-vetzuren:

De volgende zijn de verschillende voedingsmiddelen die rijk zijn aan Omega 3-vetzuren:

 • Koudwatervissen zoals zalm, haring, gekweekte oesters en sardines zijn allemaal een rijke bron van omega 3-vetzuren en zijn veilig voor consumptie tijdens de zwangerschap.
 • Canola-olie of sojaolie, wanneer gekookt op een extreem hoog vuur, verandert soms de verbindingen in een visgeur, die rijk is aan Omega 3.
 • Walnoten zijn de enige noten die rijk zijn aan Omega 3-vetzuren.
 • Tofu, weer een product van de sojaboon, kan een rijke bron zijn van Omega 3-vetzuren.
 • Donkergroene bladgroenten zoals spruitjes, spinazie, boerenkool en waterkers bevatten wisselende hoeveelheden Omega 3.
 • DHA-verrijkte voedingsmiddelen.
 • Omega 3-supplementen die worden aanbevolen voor consumptie tijdens de zwangerschap, vooral als uw dieet geen vis bevat.

Visolie tijdens de zwangerschap

Voordelen en bijwerkingen van visolie tijdens de zwangerschap:

Als je je afvraagt ​​of je omega-3 visolie kunt gebruiken tijdens de zwangerschap of dat visolie veilig is voor de zwangerschap, dan zullen de volgende voordelen van het consumeren van visoliesupplementen tijdens de zwangerschap al je twijfels wegnemen.

Voordelen van visolie voor de zwangerschap:

 • De vetzuren of Omega-3 dragen bij aan een gezonde groei van de foetus en helpen bij de ontwikkeling van zenuwcellen.
 • Omega 3 vormt de ondersteunende structuur van de neuronen van uw baby.
 • Consumptie van visolie tijdens de zwangerschap zorgt voor een positieve visuele en cognitieve ontwikkeling bij het kind.
 • Het helpt de baby om scherpere hersenen te ontwikkelen en helpt ook bij een beter gezichtsvermogen.
 • Je eet visolie tijdens de zwangerschap helpt bij een verhoogd geboortegewicht, wat als zeer gunstig wordt beschouwd voor het kind.
 • Het beschermt de baby tegen eventuele geboorteallergieën.

Bijwerkingen van het consumeren van visolie tijdens de zwangerschap:

 • Consumptie van levertraan die, hoewel rijk aan Omega 3, ook een soort vitamine A bevat, retinol genaamd, waarvan een overmatige consumptie schadelijk kan zijn voor het kind.

U kunt en u kunt niet – Er zijn 2 soorten visolie:

De ene is gemaakt van het lichaam van de vis en staat bekend als Omega – 3. Je kunt deze visolie consumeren tijdens de zwangerschap.

De andere soort visolie wordt gemaakt van het orgaan zoals een lever. Voorbeeld: levertraan. Dit is echter niet veilig voor consumptie tijdens de zwangerschap. Levertraan bevat ook omega-3, maar daarnaast heeft het ook een vorm van vitamine A die bekend staat als retinol. De consumptie van grote hoeveelheden retinol tijdens de zwangerschap kan schadelijk zijn voor uw kind; daarom kan het het beste op afstand worden gehouden.

De dosering van visolie tijdens de zwangerschap:

Veel mensen consumeren visoliesupplementen, maar het is de sleutel om het in de juiste hoeveelheid te consumeren. Zeker als het om zwangerschap gaat. De twee belangrijkste componenten van visolie – EPA en DHA zijn essentieel voor de normale groei van de foetus, en DHA. Met name accumuleert het in de hersenen tijdens het laatste trimester. De WHO beveelt aan om tijdens de zwangerschap 300 mg gecombineerd EPA en DHA per dag te consumeren, waarvan 200 mg afkomstig moet zijn van DHA. Aangezien de meeste visolie een grotere hoeveelheid EPA bevat, moet men verstandig het supplement kiezen dat meer DHA bevat. De visoliepillen voor zwangerschap met een grotere hoeveelheid DHA zijn het beste tijdens de zwangerschap.

Welke vis te consumeren??

Als u zwanger bent en vis een vast onderdeel van uw dieet is, hoeft u geen visoliesupplementen te nemen, omdat de gewone vis die u eet uw lichaam voorziet van voldoende hoeveelheden Omega-3 en andere essentiële vetzuren. Als u regelmatig vis in uw dieet heeft, krijgt u niet alleen Omega-3, maar krijgt het lichaam ook voldoende hoeveelheden andere mineralen, vitamines en eiwitten die u over het algemeen niet in supplementen vindt..

Vette vis bevat meer Omega 3 en moet daarom tijdens de zwangerschap minstens twee keer per week worden geconsumeerd. Andere vormen van zeevruchten zoals krabben en garnalen zullen u ook voorzien van vetzuren die gunstig zijn voor het welzijn en de ontwikkeling van uw kind. Witvis zoals schelvis bevat ook Omega-3 maar komt niet overeen met de hoeveelheid van een vette vis zoals tonijn. Ingeblikte tonijn bevat echter niet veel olie, omdat de inblikprocedure de vis van zijn natuurlijke oliën bevrijdt.

Reden voor het nemen van visoliesupplementen (Omega 3) tijdens de zwangerschap:

 • Voor mensen die geen vis eten, is het verkrijgen van Omega 3 uit plantaardige bronnen erg moeilijk en ook niet zo effectief.
 • Het consumeren van vis met kwik tijdens de zwangerschap kan gevaarlijk zijn en kan het beste worden vermeden door visoliecapsules te gebruiken tijdens de zwangerschap.
 • Visoliesupplementen zijn de beste supplementen om Omega 3-vetzuren binnen te krijgen omdat het het maximale gehalte aan DHA en EPA bevat.

De rol van visolie voor de ontwikkeling van baby’s:

De volgende zijn de verschillende voordelen die de baby krijgt bij het consumeren van visolie tijdens de zwangerschap:

 • Het nemen van visoliesupplementen tijdens de zwangerschap helpt bij een gezondere groei van het kind gedurende de eerste zes jaar van zijn leven.
 • Visoliesupplementen hebben een positieve invloed op de bot- en spiermassa van het kind. Ze zijn groter en minder vatbaar voor obesitas.
 • De EPA-component van visolie ondersteunt het immuunsysteem, het hart en de ontstekingsreactie, terwijl de DHA-component de ogen, de hersenen en het centrale zenuwstelsel ondersteunt.

Een woord van waarschuwing!

Terwijl de consumptie van vette zeevruchten goed is voor de baby. Ga niet overboord, want zoetwatervangsten kunnen besmet raken met in het water aanwezige verontreinigende stoffen. Zoals polychloorbifenylen (PCB) PCB-ophoping in uw lichaam kan knoeien met de gezondheid van uw ongeborene. Ook kan consumptie van giftige vissen kwikvergiftiging veroorzaken door biomagnificatie. Pas dus op met wat je eet!

Als je geen viseter bent en tijdens de zwangerschap liever visoliesupplementen slikt. Zorg ervoor dat u uw arts raadpleegt voordat u beslist voor welk supplement u moet kiezen. Zorg goed voor wat je eet, en je zult uiteindelijk heel goed voor je baby zorgen, zelfs voordat deze is geboren.

Een enorme hoeveelheid onderzoek op medisch gebied beveelt consumptie van visolie tijdens de zwangerschap aan. Vanwege de inherente voordelen voor zowel de moeder als het kind. Het is echter erg belangrijk om het in de juiste dosering te consumeren. Als u van plan bent om tijdens de zwangerschap visoliepillen te nemen. Dan raadpleeg je best je huisarts voor de juiste dosering en het beste merk visolie voor de zwangerschap.

Veelgestelde vragen en antwoorden:

Vraag 1: Wanneer moeten we Omega 3-visolie gaan gebruiken tijdens de zwangerschap??

antw: Als je van plan bent zwanger te worden, dan kun je het beste beginnen met het slikken van Omega 3 visolie. Ongeveer zes maanden vóór de zwangerschap en het nemen van Omega 3-supplementen vóór de zwangerschap helpt het lichaam om zijn voorraden essentiële vetzuren op te bouwen.

Vraag 2: Is omega 3-visolie nuttig om striae te genezen tijdens de zwangerschap??

antw: Er is geen echt bewijs dat Omega 3-visolie helpt bij het genezen van striae tijdens de zwangerschap. Omega 3 visolie zal echter zeker helpen bij het verminderen van de ontsteking. Geassocieerd met de schade veroorzaakt door striae.

Vraag 3: Mag ik Omega 3-visolie gebruiken tijdens de 9e maand van de zwangerschap??

antw: Er wordt veel onderzoek gedaan op het gebied van voedingsmiddelen. Die zijn goed voor consumptie tijdens de zwangerschap. Een van de laatste onderzoeken heeft aangetoond dat het consumeren van Omega 3 visolie tijdens de zwangerschap. Kan potentiële voordelen hebben voor de groei van het kind, die tot 6 jaar kan duren.