Striae tijdens de zwangerschap behoren tot de meest voorkomende dingen waarmee we hebben leren leven. We moeten echter ook allemaal weten dat niet elke zwangere vrouw cijfers hoeft te halen. Specifieke redenen veroorzaken de striae tijdens de zwangerschap, en het is ook mogelijk om ze evengoed te voorkomen. De lichamelijke veranderingen die op dit mooie moment in het leven van elke vrouw plaatsvinden, zijn natuurlijk. Maar het gaat erom ze te leren kennen, ze te omarmen en uit te zoeken wat ongedaan kan worden gemaakt en wat nog goed is om mee om te gaan..

Nu, als u zich afvraagt ​​hoe u met hen om moet gaan? Laat ons u helpen en u alles uitleggen over de wetenschap achter zwangerschapsstriemen. Laten we beginnen!

striae tijdens de zwangerschap

Wat is striae en is striae normaal tijdens de zwangerschap??

De striae zijn significant zichtbaar gedurende 13 weken op weg naar 21 weken zwangerschap. Zodra uw huid stuitert, neigt deze zich te verdelen in specifieke gebieden, het niveau van collageen en nieuwe huidcellen worden verminderd, wat de vorming van striae ondersteunt. Tijdens de zwangerschap groeit het lichaam sneller dan de huid (1). Dit resulteert in striae als de vezels onder je huidoppervlak beginnen te breken. De kleur van de striae is paarsachtige streepachtige of smalle roze contouren die aan de buitenkant van de huid groeien. Ze worden ook herkend als striae of stria. In de meeste gevallen worden de zwarte striae tijdens de zwangerschap gevonden op uw borst, billen, buik, bovenarm, heupen en bovenbenen en ook op de borst.

Wat veroorzaakt striae tijdens de zwangerschap:

De striae zijn kleine scheurtjes in de secundaire weefsellagen onder je huid. De meest bekende oorzaken achter het ontstaan ​​van striae op een zwangere buik en lichaam zijn als volgt (2).

  • Als je geen actieve levensstijl hebt, kan dit ook leiden tot striae.
  • In de meeste gevallen kan het ook teruggaan naar genetica. Als uw naaste familieleden striae hebben, zult u ze hoogstwaarschijnlijk ook tijdens de zwangerschap ervaren.
  • Snelle gewichtstoename tijdens de zwangerschap is ook verantwoordelijk voor het opvangen van striae.
  • Hormonale veranderingen die plaatsvinden tijdens de zwangerschap kunnen ook leiden tot striae.

Wanneer kunnen striae verschijnen tijdens de zwangerschap??

In de meeste gevallen verschijnen de striae na het tweede trimester of in het laatste tweede trimester. Verschillende vrouwen beginnen deze markeringen te ontwikkelen rond het tweede tot het derde trimester of in de late zwangerschap, dan in het begin. De gewichtstoename, hormonale veranderingen en levensstijl beginnen geleidelijk de striae te markeren op de meest voorkomende delen van ons lichaam, zoals de buik, benen, ribben, rug, taille, dijen, heupen en borsten.

Hoe u striae tijdens de zwangerschap kunt voorkomen en vermijden:

Hier vertellen we u enkele essentiële tips die nuttig voor u zijn om striae tijdens de zwangerschap te voorkomen. In de meeste gevallen is volledige preventie op geen enkele manier mogelijk; een paar trucjes en veranderingen kunnen echter helpen om zwangerschapseffecten te voorkomen en te voorkomen (3, 4). Studies zijn echter schaars en wetenschappelijke resultaten zijn niet geweldig, wat aantoont dat dergelijke preventie heel goed mogelijk kan zijn.

Hoe striae tijdens de zwangerschap te voorkomen? De tips zijn als volgt:

1. Hydrateer je huid met olie:

Hydrateer je huid met olie

Breng tijdens de zwangerschap een goede vochtinbrengende crème aan op de onderrug, buik, heupen, bovenarm, benen en dijen in een cirkelvormige beweging om diep genoeg in de huid te komen. Gebruik verschillende oliën zoals ricinusolie, kokosolie, till oil of sesamolie om de huid te masseren. Cacaoboter is ook een praktische optie. Dus tijdens je zwangerschap is het een goed idee om de gebieden zachtjes te masseren om te passen bij significante huidveranderingen, gewichtstoename en het beheren van elasticiteit in weefsels. Dit zijn ook de meest voorkomende huismiddeltjes voor striae tijdens de zwangerschap.

2. Drinkwater:

huismiddeltjes voor striae