Zwanger worden is de meest verwachte en mooie fase in het leven van een vrouw. Door een nieuw leven te baren, voel je je op een andere manier geweldig en speciaal. Het geeft niet alleen een nieuw lid aan het gezin, maar ook een nieuw leven voor de moeder.

Hoe verandert de borst tijdens de zwangerschap?

Vanaf de eerste gewaarwording van iets dat in je groeit, tot het moment dat de baby aan je zijde is, zijn er veel fysieke veranderingen die een vrouw ervaart. Omdat de buik de enige grote zichtbare fysieke verandering is, ervaar je ook andere veranderingen die niet zichtbaar zijn, maar wel voelbaar. Het zijn onder meer veranderingen in uw borst die alleen door de zwangere vrouw kunnen worden gevoeld. Lees verder voor de veranderingen die u gewoonlijk voelt tijdens die 9 maanden.

Borstveranderingen tijdens de zwangerschap:

Eerste trimester – week 1 tot week 13:

Borstveranderingen tijdens de vroege zwangerschap (of) eerste trimester die u kunt voelen. Dit is vergelijkbaar met de veranderingen die u tijdens uw menstruatie voelde. De borsten worden pijnlijk, pijnlijk en zeer gevoelig voor aanraking. Sommigen voelen ook tintelingen en jeuk rond de borsten. Soms heb je geen zin om een ​​beha te dragen, maar dit is niet de perfecte oplossing.

Om met deze fase om te gaan, kunt u proberen de borsten in zachte cirkelvormige bewegingen te masseren met natuurlijke olie die geen scherpe geur heeft. Probeer geen aroma-oliën of oliën te gebruiken die tintelingen veroorzaken. Het gebruik van zachte comfortabele bh’s kan ook verlichting brengen.

Tweede trimester – week 13 tot week 26:

Naarmate je halverwege de zwangerschap nadert, zijn hormonale veranderingen actief en worden ook veranderingen in het hele lichaam zichtbaar. Je hebt de neiging om je taille te verliezen en het lichaam voor te bereiden op de groei van de baby in jou. Wat betreft de borsten, je kunt de behoefte voelen om een ​​maat groter te nemen met je ondergoed. Terwijl de pijn aanhoudt, is het belangrijk om te weten dat de borsten nu melkklieren voorbereiden die zullen helpen bij het geven van borstvoeding aan het kind zonder veel ongemak. Je zou ook kunnen zien dat de tepels donker worden en de aureola groter wordt.

Voor degenen die last hebben van droge en schilferige borsten, is het gebruik van een goede vochtinbrengende crème noodzakelijk. Overweeg een geschikte beha te dragen die niet te strak zit en probeer ‘s nachts geen beha te dragen om comfortabel te zijn.

Derde trimester – week 27 tot week 40:

Terwijl de borsten steeds groter worden naarmate je verder gaat naar het einde van de zwangerschap, wordt het tijd dat je de cupmaat van je beha verandert en een goede beha draagt ​​tijdens het sporten. Aangezien de huid rondom zich blijft uitrekken, moet u meer olie en cacaoboter aanbrengen om striae op de borsten te voorkomen. Probeer niet in oude beha’s te passen, dit kan klontjes en pijn veroorzaken en u een slechter gevoel geven.

Sommigen van jullie voelen misschien ook de jeuk en schilfers van de tepels. Probeer de verleiding te weerstaan ​​om de schilferige huid af te pellen om te voorkomen dat de huid barst en gaat bloeden. Je zult misschien ook merken dat de lijn onder de borsten donker en dof wordt, maar dit zal snel verdwijnen met de juiste zorg na de bevalling.

Borstveranderingen tijdens de zwangerschap worden niet alleen veroorzaakt door hormonen alleen, maar bereiden het lichaam ook voor op de behoeften van de baby. Het is belangrijk om te weten wat veilig is en wat er gedaan kan worden om problemen na de bezorging te voorkomen. Met een beetje zorg en aandacht kunt u ook problemen voorkomen zoals kanker en borstweefselaandoeningen die onjuiste borstvoeding veroorzaken. Borsten zijn een zeer gevoelig onderdeel, maar spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling en algehele gezondheid van de baby. Het is belangrijk dat elke moeder het weet en op alle mogelijke manieren voor zichzelf zorgt.