Denk je dat je haar dikker en voller is geworden als je zwanger bent geworden? De realiteit is dat echter niet. Je laat niet echt meer haar groeien, maar verliest het langzamer dan normaal. Onder normale omstandigheden groeit vijfentachtig tot negentig procent haar zelfs regelmatig en de overige vijf tot vijftien procent houdt een rustfase aan. Na de rustfase valt het haar op natuurlijke wijze uit (tijdens het wassen of borstelen) en wordt het vervangen door nieuwere groei. Gemiddeld verliest een vrouw bijna 100 lokken per dag. Enkele van de eigenaardige haarveranderingen tijdens de zwangerschap zijn als volgt:

Hoe zorg je voor haar tijdens de zwangerschap?

Haarverzorging tijdens de zwangerschap:

1. Uiterlijk van dikkere lokken:

Wanneer u zwanger bent, wordt het oestrogeengehalte hoger, waardoor de groeifase van de strengen wordt verlengd. Het resulteert dus in dikkere spanningen en minder loskomen van sloten.

2. Glanzend haar:

Bij sommige vrouwen wordt het haar ook glanzender. Soms verandert het haar ook de textuur. Als je krullend haar hebt, kan het steil worden. Als je droog haar hebt, wordt het minder broos en meer verzorgd. U zult verrast zijn om een ​​natuurlijke glans te vinden. Als je steil haar hebt, zullen er krullen verschijnen. Bij sommige vrouwen wordt het haar ook donkerder of lichter.

3. Verhoogde groei van lichaams- en gezichtshaar:

Net als de aantrekkelijke lokken op het hoofd, groeien ook het haar op het lichaam en het gezicht sneller. Dit gebeurt vanwege een verhoogd niveau van hormoon, androgeen. Deze haren kunnen echter veilig worden geschoren, in de was gezet of met een pincet. Vermijd echter het gebruik van chemicaliën zoals ontharingsmiddelen of bleekmiddelen die in het bloed worden opgenomen. U hoeft niet in paniek te raken met de toegenomen groei van gezichts- of lichaamshaar. Na de bevalling zal de groei weer normaal zijn.

Haar verzorgen na de bevalling:

Na de geboorte van het kind blijft het haar echter niet zo luxe als tijdens de zwangerschap. De groeicyclus keert binnen drie tot zes maanden terug naar zijn normale patroon en kan duidelijk worden waargenomen bij vrouwen met langere strengen. Niet elke vrouw ondergaat deze dramatische haarveranderingen echter tijdens de zwangerschap.

Na de bevalling, wanneer het oestrogeenniveau dramatisch daalt, kunt u een verhoogde mate van haarverlies waarnemen. Dus om zo’n snel haarverlies te voorkomen, moet je een goed dieet volgen. Gezond eten maakt zowel jou als je pasgeborene sterker. Uw dieet moet veel groenten, mineralen, fruit en antioxidanten bevatten (artisjokken, bosbessen, veenbessen, spinazie en paprika’s).

Deze antioxidanten zijn essentieel om de haarzakjes te beschermen die vatbaar kunnen zijn voor beschadiging door auto-immuunziekten. Je kunt ook enkele gezonde supplementen nemen. U moet echter een arts raadplegen voordat u een dergelijk supplement gebruikt. Je moet ook voorzichtig met je haar omgaan. Vermijd wassen met heet water. Terwijl de lokken nat zijn, mag je ze niet kammen. Vermijd stijlen zoals een paardenstaart die druk uitoefenen op de lokken. Te veel druk op de sloten resulteert in breken.

Door de tips te volgen, ben je zeker van glanzende, gezonde en dikke lokken, zelfs na de geboorte van het kleine bundeltje van vreugde.