Augurk, in Indiase huishoudens voornamelijk Achar genoemd, is een veelvoorkomend eetbaar product in elk huis. De juiste maaltijd van bijna alle Zuid-Indiase maaltijden begint met een augurk (mango, citroen, tomaat of gember) vanwege de smaak en het verlangen om het te eten. Op dezelfde manier hebben zwangere vrouwen ook deze rare trek in augurken. Zwangere vrouwen snakken over het algemeen naar dingen die zuur en pittig zijn. De Indiase augurken, voornamelijk de augurken met mango en citroen, zijn de combinatie van zowel scherp als pittig, waardoor de zwangere vrouwen gek worden van deze augurken. De augurk, vermengd met rijst met een klein theelepeltje ghee, maakt het een geweldige combinatie om te eten, die de hunkering van een zwangere vrouw bevredigt. Laten we de voordelen en risico’s van de consumptie van augurken tijdens de zwangerschap voorlezen.

Pickles eten tijdens de zwangerschap

Is het oké om augurken te eten tijdens de zwangerschap??

De studie zegt dat de smaakvolle minder gezond zijn en de minder smakelijke gezonder. Dus, in welke categorie valt de augurk? Ongetwijfeld zijn augurken het lekkerste voedsel, en ze zijn ook veilig als ze in beperkte hoeveelheden worden geconsumeerd. Hetzelfde geldt voor zwangere vrouwen. Ja, het is veilig om augurken tijdens de zwangerschap te consumeren, maar in een beperkte hoeveelheid en met de juiste hoeveelheid water om brandend maagzuur te verminderen. De studie zegt dat voor elke 30 ml augurk die wordt geconsumeerd, minstens een halve liter water moet drinken.

Een zwangere vrouw heeft meestal meerdere trekjes, soms ook heel ongebruikelijk. Een van de meest voorkomende voedingsmiddelen waar zwangere vrouwen naar hunkeren, is augurk, behalve ijs en chocolade. De belangrijkste vraag die bij ons opkomt is, waarom snakken zwangere vrouwen naar bepaalde dingen? Hier zijn geen specifieke antwoorden op, maar een overtuigende verklaring is dat de geest het lichaam zal laten doorschemeren dat bepaalde mineralen en vitamines ontbreken en dat het lichaam onmiddellijke aandacht nodig heeft. In het geval van zwangere vrouwen kunnen zelfs de hormonale factoren een rol spelen bij hunkeren.

De andere belangrijke reden is dat de hormonen een belangrijke rol spelen bij de veranderingen van de zwangere vrouw. Ze zal nieuwe hobby’s, nieuwe smaken en zelfs nieuwe verlangens ontdekken. Oestrogeen, het zwangerschapshormoon, beïnvloedt de reuk- en smaakzintuigen.

Voedingsfeiten van augurken:

 • Zwangere vrouwen snakken naar verschillende soorten voedsel op verschillende tijdstippen en zelfs op oneven uren. Ze kunnen zelfs midden in de nacht wakker worden om een ​​ijsje te eten of een goede maaltijd te nuttigen. Op sommige dagen eten ze zelfs geen eten, maar leven ze van melk en sap etc. Hierdoor zullen zwangere vrouwen spijsverteringsproblemen krijgen. Augurken bevatten bepaalde essentiële voedingsstoffen die deze spijsverteringsproblemen kunnen verhelpen.
 • Elektrolyten zijn essentieel voor het lichaam. En voor zwangere vrouwen heeft het lichaam er meer van nodig. Augurken worden beschouwd als een van de goede bronnen van elektrolyten die het lichaam van een zwangere vrouw voorzien van aanzienlijke hoeveelheden kalium en natrium.
 • Augurken zijn een primaire bron van de micronutriënt vitamine K, die helpt bij de bloedstolling. Elke augurk heeft 25,4 mg of, met andere woorden, 32% van de dagwaarde.

Voordelen van augurken tijdens de zwangerschap:

 1. Misselijkheid en ochtendmisselijkheid zijn de meest voorkomende problemen waarmee vrouwen tijdens hun zwangerschap worden geconfronteerd. De zuurheid en het pittige van de augurken verhelpt deze twee problemen.
 2. Augurken bevatten niet veel cholesterol en vetgehalte, wat een heilzaam voedsel is om te consumeren in plaats van die voedingsmiddelen te consumeren met een hoog vet- en cholesterolgehalte.
 3. Augurken zijn een goede bron van ijzer, calcium en voedingsvezels, die gunstig zijn voor de groei en ontwikkeling van de baby die aanwezig is in de zwangere vrouw.
 4. Sommige zwangere vrouwen vinden het een uitdaging om snacks te vinden die tegelijkertijd lekker en gezond zijn. Augurken bevatten bijna geen cholesterol en bevatten ook minder vet, waardoor het het beste alternatief is voor zoute snacks.
 5. Augurken zijn kosteneffectief in vergelijking met andere voedingsmiddelen. Sommige middeninkomensgroepen en gezinnen met lage inkomens kunnen zich niet dagelijks duurdere etenswaren veroorloven. Het consumeren van augurken door het bevredigen van de trek is economisch.
 6. Sommige Indiase augurken zoals citroen en mango gaan langer mee, d.w.z. dagen en maanden. Vandaar dat augurken de voedselproducten zijn die op elk uur direct beschikbaar zijn om te consumeren.

Risico’s van het eten van augurken tijdens de zwangerschap:

 • Overmatige inname van augurken leidt tot een toename van het zoutgehalte in het lichaam, waardoor het lichaam uitdroogt. Uitdroging is zeer gevaarlijk voor zwangere vrouwen en ook voor de ongeboren baby.
 • Het consumeren van augurken tijdens het zomerseizoen is niet aan te raden voor zwangere vrouwen om dezelfde reden uitdroging.
 • Tegenwoordig consumeren de meeste zwangere vrouwen augurken die van buitenaf worden gekocht. Deze augurken bevatten conserveermiddelen, zelfs degenen die beweren biologisch te zijn. Deze conserveermiddelen zijn niet veilig voor zwangere vrouwen, omdat ze in de toekomst ernstige complicaties kunnen veroorzaken.
 • Augurken bevatten ook natrium. Overmatige consumptie van augurken leidt tot een toename van het natriumgehalte in het lichaam van een zwangere vrouw, wat kan leiden tot zwangerschapshypertensie. Het is een ernstige aandoening waarbij de bloeddruk stijgt en dit kan leiden tot ernstige complicaties.
 • Zwangere vrouwen hebben soms last van brandend maagzuur omdat zwangerschap ervoor zorgt dat je lichaam meer van het hormoon progesteron aanmaakt. Dit hormoon ontspant de klep die ervoor zorgt dat maagzuur en gedeeltelijk verteerd voedsel niet in de slokdarm terechtkomen. Pickles bevatten meestal azijn. Deze azijn is zuur, en zuur voedsel maakt maagzuur soms waarschijnlijker.
 • Overmatige consumptie van augurken door zwangere vrouwen leidt tot epileptische aanvallen. De inname van overtollig natriumgehalte zal de werking van de nieren beschadigen, wat kan leiden tot onvoldoende zuurstoftoevoer naar de baby in de baarmoeder, wat op zijn beurt leidt tot een vroegtijdige bevalling van de baby.
 • Sommige augurken bevatten overmatig veel olie. Het consumeren van dergelijke soorten augurken verhoogt het cholesterol- en vetgehalte in het lichaam. Deze toename is zeer schadelijk voor een zwangere vrouw die tot ernstige problemen kan leiden.

Te nemen voorzorgsmaatregelen:

 • Zorg ervoor dat augurken niet dagelijks worden geconsumeerd. Het is beter om een ​​alternatief te vinden voor augurk zodat de trek in augurk langzaam sterft.
 • Drink veel water wanneer augurk wordt geconsumeerd, zodat de zwangere vrouw niet uitdroogt.
 • Vermijd zoveel mogelijk augurken die van buitenaf zijn gekocht of augurken in blik, omdat deze conserveermiddelen bevatten die schadelijk zijn voor de zwangere vrouw en de ongeboren baby.
 • Als de augurken zelfgemaakt zijn, probeer dan geen azijn toe te voegen, omdat dit het maagzuur verergert.
 • De mango augurk, die listeria-bacteriën bevat, is potentieel gevaarlijk tijdens de zwangerschap. Vermijd het consumeren van mango augurk.
 • Sommige augurken bevatten suiker. Probeer dit soort augurken te vermijden, omdat ze de gewichtstoename kunnen veroorzaken.
 • Sommige augurken bevatten een hoog oliegehalte voor een goede smaak. Het consumeren van dergelijke soorten augurken is zeer schadelijk, omdat het cholesterol kan verhogen. Droog voor een dergelijk type het oliegehalte uit en consumeer het dan of meng dit type augurk met een goede hoeveelheid rijst en eet de ingemaakte rijst.

Soorten augurken om te consumeren tijdens de zwangerschap:

 1. Augurken die zuur en minder pittig zijn, moeten worden geconsumeerd om de hunkering te stillen.
 2. Een studie suggereert dat zelfgemaakte augurken zeer veilig zijn om te consumeren dan de commerciële augurken die buiten worden gekocht.
 3. Augurken die minder olie bevatten, moeten worden geconsumeerd.
 4. De augurken die geen bewaarmiddelen of minimale bewaarmiddelen bevatten, moeten worden geconsumeerd.
 5. Vers gemaakte augurken moeten worden geconsumeerd. Dagen oude of maanden oude augurken mogen niet tegen elke prijs worden geconsumeerd.

Pickles, een van de pittige gerechten, zijn zeker een genot voor zwangere vrouwen. De trek in specerijen zal ongetwijfeld worden bevredigd met de augurken. Afgezien hiervan bevatten de augurken ook essentiële vitamines en voedingsstoffen die de ontwikkeling van de foetus in het lichaam helpen. Zelfgemaakte augurken worden beschouwd als de veiligste om te consumeren in plaats van de ingeblikte augurken, die conserveermiddelen kunnen bevatten. Ten slotte kan het consumeren van augurken tijdens de zwangerschap alleen veilig zijn als het in matige hoeveelheden wordt geconsumeerd. Zorg ervoor dat u uw arts of gynaecoloog raadpleegt voordat u augurken in uw dieet opneemt tijdens de zwangerschap.

Vrijwaring: Houd er rekening mee dat alle informatie in dit artikel alleen bedoeld is voor educatieve doeleinden. Het is niet bedoeld om te worden geïnterpreteerd en is ook geen vervanging voor medisch advies. Als je augurken tijdens de zwangerschap in je dieet wilt opnemen, zorg er dan voor dat je een bezoek brengt aan je arts voor de juiste informatie hierover.

Veelgestelde vragen en antwoorden:

Q1. Zijn augurken in blik veilig tijdens de zwangerschap??

antw: Nee. Omdat augurken in blik conserveringsmiddelen kunnen bevatten. Probeer ze te vermijden.

Q2. Augurken eten tijdens borstvoeding is veilig of niet?

antw: Nee, het is niet veilig om augurken te consumeren tijdens de borstvoeding. Omdat de pasgeboren baby zich direct met uw melk voedt. Wat je ook eet, het wordt via de melk rechtstreeks naar je baby overgebracht. Als je maagzuur of brandend maagzuur hebt na het eten van augurken, zal de baby hetzelfde voelen. Vermijd daarom het eten van augurken tijdens de borstvoeding.

Q3. Zijn zelfgemaakte augurken veilig om te eten tijdens de zwangerschap??

antw: Allereerst is het eten van augurken in beperkte hoeveelheden niet schadelijk voor uw lichaam of de ongeboren baby. Zelfgemaakte augurken bevatten geen conserveringsmiddelen, dus ze zijn veilig om te consumeren, maar zorgen ervoor dat ze minder vettig zijn.

Q4. Is het waar dat het eten van meer augurken ons het geslacht van de baby vertelt??

antw: vals. Het consumeren van meer augurken vertelt ons niet welk geslacht de baby is. Je kunt het geslacht van de baby pas weten nadat je de baby hebt bevallen.