Elke vrouw die van plan is zwanger te worden, moet vóór de conceptie op de schildklier worden getest en dan zo snel mogelijk in het eerste trimester van de zwangerschap. In het begin van de zwangerschap is de foetus afhankelijk van de moeder om de schildklierhormonen te leveren die essentieel zijn voor de ontwikkeling van de hersenen. Als de moeder hypothyreoïdie heeft, kan ze haar foetus mogelijk niet voldoende schildklierhormonen geven, waardoor de foetus gevaar loopt. Schildklierniveaus veranderen snel tijdens de zwangerschap, dus wacht niet te lang.

Hypothyreoïdie tijdens de zwangerschap

Wat is schildklier??

De schildklier bevindt zich ergens in het onderste nekgebied aan de voorkant. Het is een belangrijk bestanddeel van het endocriene systeem, bekend om de afgifte en opslag van hormonen die cellulaire acties teweegbrengen.

De schildklier is gemaakt van de twee meest cruciale hormonen Thyroxine en Triodothyronine. Je stofwisseling en energieverwerking zijn volledig afhankelijk van deze twee. Hoewel het marginaal is, kan de schildklier uw ovulatievermogen beïnvloeden, waardoor u het moeilijk krijgt om zwanger te worden. Het kan zijn dat u ofwel te veel van het schildklierhormoon produceert, een aandoening die bekend staat als hyperthyreoïdie, of misschien iets te weinig, wat leidt tot hypothyreoïdie. Onnodig te zeggen dat het ook je kansen om zwanger te worden beïnvloedt.

Schildklierziekte en vruchtbaarheid:

Het maakt niet uit of u al op de hoogte bent van uw schildklierprobleem of dat u vermoedt dat er iets mis is met de klier, symptomen met een moeilijke vruchtbaarheid kunnen het voor u gemakkelijker maken om een ​​ruwe diagnose te stellen. Natuurlijk moet je naar de dokter om het onder controle te krijgen.

Hypothyreoïdie:

Hypothyreoïdie tijdens het eerste trimester van de zwangerschap is meestal niet ongewoon. Het is redelijk natuurlijk. Dit betekent dat, zelfs met hypothyreoïdie, uw zwangerschap veilig is. U moet echter medicijnen gebruiken om het onder controle te houden, of u nu de overactieve hyperthyreoïdie heeft. Tijdens uw eerste trimester loopt u een groter risico op een miskraam als u de hypothyreoïdie onbehandeld laat. Het uiteindelijke doel van hypothyreoïdie is om de schildklierhormoonspiegel binnen het normale bereik te houden.

Onvoldoende productie van de schildklierhormonen kan leiden tot hypothyreoïdie. Dit wordt meestal geactiveerd wanneer er een significant tekort aan jodium is. De tekenen en symptomen zijn onder meer onvruchtbaarheid, onregelmatige menstruatiecyclus, galactorroe (een aandoening waarbij er zelfs zonder bevalling melk stroomt). Lage basale lichaamstemperatuur is ook een beslissende factor.

Deze aandoeningen kunnen, indien onbehandeld, problemen tijdens uw zwangerschap veroorzaken en ook tot andere complicaties leiden. Sommigen van hen zijn bloedarmoede, miskraam en placentaloslating. Postpartumbloeding is ook een veel voorkomend verschijnsel. De baby, zelfs als hij deze moeilijkheden overwint, kan vanaf de geboorte zelf last hebben van problemen met een laag geboortegewicht en schildklierproblemen. Geboorteafwijkingen komen ook vaak voor. Het laatste type schildklier is de thyroïditis van Hashimoto.

Hypothyreoïdie Symptomen tijdens de zwangerschap:

Maar wat is de hypothyreoïdie tijdens zwangerschapssymptomen? Hier is de lijst die u kunt verifiëren.

  • Hoe moe voel je je? Constante vermoeidheid en vermoeidheid wordt geassocieerd met hypothyreoïdie.
  • Het volgende onmiddellijke symptoom is constipatie. Als u constipatie ervaart, wordt het tijd dat u ook op de andere symptomen let.
  • Gewichtstoename is een ander symptoom van hypothyreoïdie. Als u denkt dat u zonder duidelijke reden bent aangekomen, moet u voorzichtig zijn. Hoewel uw dieet een rol zal spelen, is een extreme gewichtstoename niet wenselijk.
  • Een droge huid en verlies van wenkbrauwen komen meestal als een symptoom van een hypothyreoïdie-effect tijdens de zwangerschap.
  • Een hese stem en zwelling van het gezicht is een ander symptoom.

Hypothyreoïdie tijdens de zwangerschap:

Als u hypothyreoïdie heeft en u zich afvraagt ​​hoe dit u en uw kind zal beïnvloeden, laat ons dan eens kijken.

Hoe zal mijn hypothyreoïdie mijn baby beïnvloeden??

Laten we zeggen dat als de aandoening onbehandeld blijft, er een verhoogd risico is op een miskraam en een laag geboortegewicht van de baby wordt geregistreerd. Een handicap, hoewel niet gebruikelijk, wordt uiteindelijk tot op zekere hoogte in het leven van het kind gezien. Het goede nieuws is echter dat u uw aandoening hoogstwaarschijnlijk niet doorgeeft aan uw kind.

Wat is de beste manier om hypothyreoïdie tijdens de zwangerschap te behandelen??

De medicijnen voor hypothyreoïdie zijn veilig en kunnen tijdens de zwangerschap worden ingenomen. Vrouwen met een geval van hypothyreoïdie dat in de familie voorkomt, hebben mogelijk een hogere medicijndosering nodig omdat er meer fluctuatie in het hormoonniveau is dan normaal. Maar maandelijkse uitstapjes naar de arts of zorgverlener moeten helpen om het onder controle te houden.

Wat kan ik doen om hypothyreoïdie te voorkomen??

Er is niets over hoe de aandoening moet worden behandeld, omdat het nogal mysterieus is en er nog geen specifieke oorzaak is gevonden en daarom is er geen remedie voor hetzelfde. Maar de gebruikelijke behandeling is hetzelfde voor een meest zwangere vrouw. T4 wordt gebruikt om te voldoen aan het ontbrekende hormoon. Geïnjecteerd in synthetische vorm, wordt de dosering zo hoog gehouden dat de bloedspiegels van TSH precies zijn zoals het zou moeten zijn

Hypothyreoïdie-effect tijdens de zwangerschap:

Eeuwenlang hebben artsen geprobeerd een verband te leggen tussen de zwangere moeder die de aandoening heeft en het kind en zijn ontwikkeling, zowel tijdens de zwangerschap als na de geboorte. Het wordt vaak gezien dat vrouwen in landen met een jodiumtekort meer worden getroffen. Ook trimester-specifieke resultaten zijn mogelijk. De kans op een miskraam, vroeggeboorte komt hierbij vaak voor. Het goede nieuws is echter dat je met de juiste medicatie de bijwerkingen kunt omkeren.

Hoe vroeg beïnvloedt het schildklierhormoon van de moeder de ongeboren baby??

Omdat de ontwikkeling van het kind volledig afhankelijk is van de moeder, duurt het even voordat de schildklier van de baby gaat functioneren. Niet voor het einde van het eerste trimester. Dus hoewel de hypothyreoïdie van de moeder een rol speelt, en nadelige, zou de T4-medicatie het allemaal moeten oplossen. De kinderen zijn vatbaarder voor IQ-problemen dan TSH-tekort.

Wat kan worden gedaan om de gevolgen van hypothyreoïdie tijdens de zwangerschap te voorkomen??

De gevolgen verschillen van persoon tot persoon, maar enkele van de te nemen voorzorgsmaatregelen zijn:

  • Als u een vergrote schildklier heeft, vergeet dan niet om deze minstens één keer te laten controleren.
  • Als uw familie een geschiedenis heeft of een symptoom van struma ziet, betekent dit zeker dat u uw jodiuminname moet opharken.
  • Er is niet echt bewijs, maar antilichamen kunnen problemen veroorzaken met je hormonale onbalans, waardoor het nog meer overrompeld wordt. Neem voor de zekerheid elke test door met uw arts voordat u verder gaat met de zwangerschap.

Aan het einde kun je duidelijk zien dat alles hierboven een algemeen beeld is van hoe hypothyreoïdie de zwangerschap beïnvloedt. Uiteindelijk is het uw individuele aandoening die het verschil maakt en het voordeel van de behandeling is zo ver gekomen dat zelfs een vrouw die aan de aandoening lijdt, zonder enige zorg door kan gaan met de zwangerschap. Vergeet niet een keer contact op te nemen met uw arts en u zou goed moeten zijn om te gaan. Richt u op uw conceptieproblemen en laat uw schildklier testen. Het is vaak zo dat als de moeder hypothyreoïd is, de foetus ook wordt aangetast. Het kan uw kind in gevaar brengen en is het niet waard om te negeren!