Zwangerschap is ongetwijfeld de meest vreugdevolle tijd voor een vrouw, maar het kan ook een tijd zijn van extreme nieuwsgierigheid en veel stress en angst. Terwijl je een baby verwacht, is de mentaliteit van de vrouw in een staat van totale chaos en gaan er veel vragen en twijfels door je hoofd.

Het belangrijkste is wat de ideale positie van je baby moet zijn tijdens de geboorte. Idealiter wordt gezegd dat geboortes gemakkelijker zijn wanneer de baby zich voor de geboorte in een bepaalde positie in de bekkenzone bevindt en idealiter is dit wanneer het hoofd van de baby naar beneden wijst. Als u echter begrijpt op welke verschillende manieren uw baby zich in de baarmoeder positioneert, kunnen veel van uw vragen worden beantwoord.

babyhouding tijdens zwangerschap

1. De anterieure positie:

De anterieure positie wordt beschouwd als de beste positie voor de baby, omdat dit een gemakkelijkere bevalling tot gevolg heeft. De positie is dat het hoofd van de baby naar beneden is gericht en de achterkant van het hoofd een beetje voor je buik ligt. Deze positie maakt de bevalling kort en gemakkelijk voor je. In deze houding zit de baby een beetje in je bekken. De positie kan in grote lijnen worden opgevat als de positie waarin de baby gemakkelijk zijn nek kan buigen en zijn kin tegen de borst kan drukken. In deze positie drukt het smalste deel van het hoofd in de baarmoederhals, wat de bevalling vergemakkelijkt.

Het smalste deel van het hoofd drukt op je baarmoederhals, wat helpt tijdens de bevalling. Wanneer de baby tijdens de geboorte in het bekken komt, maakt deze anterieure positie van de baby het gemakkelijk voor de baby om zachtjes naar beneden te komen.

In de meeste gevallen liggen baby’s in deze houding.

2. Achterhoofdspositie:

In dit geval wordt uw baby zo gepositioneerd dat zijn rug naar uw rug is gericht. Deze positie, gewoonlijk OP genoemd, wordt ook wel ‘rug aan rug’ babypositie genoemd.

Een groot nadeel van deze positie is dat de bevalling in dit geval langer kan duren dan normaal. Dit komt vooral omdat uw kind goed heeft gelegen en er niet in slaagt zijn kin te duwen en tegen zijn borst te drukken. Dit maakt de houding ongemakkelijk en veroorzaakt rugpijn tijdens de bevalling.

De belangrijkste redenen waarom uw baby van de traditionele positie verandert, zijn:-

A. Vorm en type bekken:

Als de bekkenvorm afwijkt van de gebruikelijke ronde, is de kans groot dat uw kind zich in het brede gebied van het bekken nestelt, waardoor zijn hoofd er gemakkelijk in past.

B. Levensstijl:

Veel beweging kan ertoe leiden dat uw bekken naar achteren kantelt, waardoor uw kind in een ongemakkelijke positie komt.

Om hetzelfde te voorkomen, is het belangrijk om fysieke activiteiten te doen en te sporten, zij het met toestemming van uw arts. Moedig jezelf aan om je gemotiveerder te voelen om een ​​gezond kind te baren en er zal geen houden meer aan. De positie van hoe uw kind wordt geboren is natuurlijk belangrijk, maar het is niet zo moeilijk om hun veiligheid te garanderen door de juiste levensstijl te leiden.

We kunnen zeer zeker hopen dat de genoemde tips de meeste van uw twijfels zullen wegnemen over de positie van uw kind tijdens de geboorte en of het belangrijk is. Praat met uw gynaecoloog voordat u zich overgeeft aan activiteiten waarbij veel wordt bewogen, inclusief trainingen, omdat deze van invloed kunnen zijn op hoe uw kind in uw baarmoeder wordt geplaatst.