Tot je verbazing is komkommer eigenlijk een vrucht! De voedzame komkommer is onmisbaar in de sandwich en waarschijnlijk in elke salade, dat het eigenlijk moeilijk is om een ​​sandwich of salade zonder te bedenken. Op dezelfde manier is een zwangerschapsdieet moeilijk te bedenken zonder komkommer. Komkommer voor een zwangere vrouw is om bepaalde redenen een broodnodige. Bekijk alles wat je moet weten over het eten ervan tijdens de zwangerschap.

komkommer tijdens de zwangerschap

Voedingswaarden van komkommer tijdens de zwangerschap:

De vrucht bevat in totaal 45 calorieën en 0 vet. Het heeft ongeveer 10 gram eiwit, 2 gram vezels. Het bevat ook vitamine C (14% van de ADH), vitamine K, magnesium, mangaan en kalium. Ze zijn gemaakt van 96% water en kunnen het beste ongeschild worden gegeten.

Ongeschilde komkommers dragen de beste voedingsstoffen met zich mee. Door ze te pellen, kan het vezelgehalte erin afnemen, samen met mineralen en vitamines.

Is het veilig om komkommer (Kheera) te eten tijdens de zwangerschap??

Een kleine hoeveelheid komkommer is in orde tijdens de zwangerschap. Als je ons vraagt ​​of komkommer goed is voor de zwangerschap, misschien is dat wel zo, maar je moet wel opletten hoeveel je eet. Het kan allergische reacties in het lichaam veroorzaken als het te veel wordt geconsumeerd. Frequent urineren kan gebeuren vanwege het watergehalte in hen. Praat met uw arts over hoeveel u moet eten.

Voordelen van komkommer tijdens de zwangerschap:

Hier zijn enkele redenen waarom we zeggen dat het veilig is om te eten tijdens de zwangerschap.

1. Calorie horloge:

Voor iedereen die zich zorgen maakt over de hoeveelheid calorieën die in je lichaam terechtkomt, is komkommer een verlichtingsvoedsel. Het draagt ​​niet bij aan het aantal calorieën, omdat het wordt beschouwd als een caloriearm voedsel.

2. Huidverzorging:

De verkoelende eigenschap van komkommer is goed voor de huid om hem strak te houden. Het watergehalte in komkommer houdt je huid fris en gehydrateerd.

3. Voorkomt uitdroging:

Omdat de vrucht rijk is aan water, is er geen reden voor u om last te hebben van uitdroging. Een van de essentiële dingen tijdens de zwangerschap is om veel water te drinken, zodat je lichaam gehydrateerd blijft.

4. Spoelt gifstoffen:

De diuretische eigenschap van komkommer helpt de schadelijke gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

5. Vezel:

Het rijke vezelgehalte in de schil van de komkommer zal gunstig zijn voor het verbeteren van de stoelgang.

6. Bloeddrukcontrole:

Komkommer kan de bloeddruk van het lichaam in evenwicht houden en handhaven. De juiste balans van kalium en natrium daarin kan helpen bij het handhaven van de bloeddruk.

7. Tandgezondheid:

Komkommer kan tandvleesproblemen behandelen en neutraliseert de zuren in de mondholte.

Bijwerkingen van komkommer tijdens de zwangerschap:

Ondanks de voordelen, zijn hier enkele bijwerkingen ervan:.

  • Indigestie en gasvorming zijn de belangrijkste bijwerkingen van het eten van komkommer tijdens de zwangerschap.
  •  Boeren is een frequente bijwerking van komkommerconsumptie tijdens de zwangerschap.
  • Door het hoge water in komkommer wil je heel vaak plassen.
  • Ze bevatten cucurbitacinen en tetracyclische triterpenoïden die giftig zijn. Ze dragen bij aan de bittere smaak en kunnen giftig zijn als ze te veel worden geconsumeerd.

Hoe komkommer te consumeren tijdens de zwangerschap??

Het eerste dat we adviseren, is om toestemming van uw arts te vragen om het in uw dieet op te nemen. Zo ja, dan zijn hier enkele manieren om komkommer te eten.

1. Salades:

Snijd verse komkommer in kleinere stukjes en aan je slakom die andere verse groenten bevat. Komkommer, zwarte olijven, chili en avocado vormen een uitstekende salade. Voeg tuinkers toe met wat peper en zout.

2. Broodje:

Wie kan een salade bedenken zonder komkommer erin? Leg dunne plakjes komkommer tussen het brood met chutneys van verschillende soorten.

3. Soep:

Komkommersoep is verfrissend. Gesneden komkommers, rode uien, een teentje knoflook, fijngehakte dille en zure room moeten grondig worden gemengd. Voeg daar zure room en kaas als topping aan toe.

4. Komkommer augurk:

Een andere snelle manier om komkommer te gebruiken, is door een klassieke augurk te maken die goed bij je hoofdgerecht past. Voeg in vijf kopjes water een eetlepel suiker, een eetlepel zout en wat azijn toe. Breng ze aan de kook en laat ze afkoelen. Snijd een komkommer in stukjes. Voeg toe aan de fijngehakte dilleblaadjes, knoflookteentjes en wat olijfolie. Voeg hier de afgekoelde mix aan toe en zet drie dagen in de koelkast.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het eten van komkommer:

Hier zijn een paar factoren om te oefenen:.

  • Praat met uw arts over het feit dat u in de eerste plaats komkommer mag eten.
  • Vraag uw arts naar de limiet van komkommer tijdens de zwangerschap.
  • Wees gewaarschuwd voor het probleem van boeren en indigestie dat het kan veroorzaken.

Komkommer is een veilige gok voor de huid en de algehele gezondheid van het lichaam. Komkommer voor zwangere vrouwen heeft echter een zekere mate van voorzichtigheid. Om jezelf gehydrateerd en je huid soepel te houden, gaat er niets boven komkommer.

Veelgestelde vragen en antwoorden:

Q1. Is komkommersap goed voor de zwangerschap??

antw: Komkommer kan ook als sap worden genomen. Zoals we al zeiden, u hoeft er alleen voor te zorgen hoeveel u binnenkrijgt om bijwerkingen te voorkomen.

Q2. Is komkommer augurk veilig om te eten tijdens de zwangerschap??

antw: Ja, het is veilig om te consumeren. U hoeft alleen maar op uw hoede te zijn voor de inname van natrium. Zelfgemaakte augurken zijn de beste om te hebben.

Q3. Is het veilig om komkommer te eten tijdens borstvoeding??

antw: Komkommer moet met mate worden ingenomen tijdens de borstvoeding. Omdat het veel water bevat, is er geen exacte reden waarom het wel of niet gunstig is voor het lichaam. Matig verbruik is zeker ja!