Zwangerschap is een tijd waarin u veel beperkingen zult hebben aan wat u doet. Elke persoon in het huishouden of dichtbij en dierbaar blijft vertellen wat te eten en wat niet te eten, wat voor soort oefeningen te doen en welke oefeningen te vermijden tijdens de zwangerschap. Een dergelijke activiteit waar de beperkingen zich voordoen, is zwemmen. Veel mensen verzetten zich tegen de zwangere vrouw om te gaan zwemmen. Hoewel het vrij veilig is om tijdens de zwangerschap te zwemmen, kan overmatig zwemmen gevaar opleveren voor de toekomstige moeder en de ongeboren baby in de baarmoeder. Zwemmen wordt beschouwd als een van de beste oefeningen om tijdens de zwangerschap uit te voeren, omdat het veel pijn verlicht, zoals pijn in de benen, krampen die vaak voorkomen tijdens de zwangerschap.

zwemmen tijdens de zwangerschap

Is het veilig om te zwemmen tijdens de zwangerschap:

American College of Gynecologists and Obstetricians, in hun onderzoek stelt dat regelmatige lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap goed is voor de gezondheid van de zwangere vrouw en de moeder, zwemmen wordt beschouwd als een van de beste activiteiten tijdens de zwangerschap. Ze verklaarden ook dat zwemmen tijdens de zwangerschap volkomen veilig is, zolang je het maar in een gezonde omgeving en gedurende een bepaalde tijd doet. Zorg ervoor dat u geen watersporten beoefent zoals waterskiën, duiken en regelmatig duiken.

Hoe te zwemmen terwijl je zwanger bent:

Als u een beginner of een beginner bent in het zwemmen, wordt het ten zeerste aanbevolen om uw arts te raadplegen voordat u met deze oefening begint. Begin in het begin langzaam en luister naar je lichaam. Span je niet te veel in, want dan kun je rusteloos worden en vermoeidheid veroorzaken, wat schadelijk is voor je gezondheid en ook voor de baby. Voer alleen regelmatig freestyle-zwemmen uit, probeer geen nieuwe zwemtechnieken.

Gezondheidsvoordelen van zwemmen tijdens de zwangerschap:

Artsen raden aan om tijdens de zwangerschap regelmatig te bewegen. Alle andere oefeningen zoals wandelen, hardlopen en gymmen kunnen ervoor zorgen dat u de hele dag rusteloos wordt. Zwemmen is zo’n oefening waarbij je van de oefening zult genieten, bovendien heeft het enkele gezondheidsvoordelen tijdens de zwangerschap.

1.  Ochtendmisselijkheid is een van de meest voorkomende problemen waarmee zwangere vrouwen worden geconfronteerd. Zwemmen kan ochtendmisselijkheid verlichten, en het koude water biedt een goede verlichting van braken en misselijkheid.

2. Tijdens de zwangerschap neemt het lichaamsgewicht toe dan normaal, je voelt pijn in de gewrichten en botten. Zwemmen is een low-impact vorm van training. De zwangere vrouw omringd door water zal helpen om wat druk op het lichaam te verminderen door het extra gewicht.

3. Veel zwangere vrouwen klagen over de moeilijkheid om ‘s nachts te slapen. Door aerobe oefeningen te doen, slaap je ‘s nachts beter, zwemmen of wat tijd in het zwembad doorbrengen zal je helpen.

4. Zwemmen zou de zwelling van de enkel en voet tijdens de zwangerschap verlichten. Door wat tijd in water door te brengen, wordt het vocht van de weefsels terug naar de aderen geduwd. Zwemmen helpt ook bij de continue bloedstroom door het lichaam.

5. De stemmingswisselingen tijdens de zwangerschap zijn moeilijk te voorspellen. Soms voel je je erg angstig, depressief of geïrriteerd. Wat tijd in het zwembad doorbrengen kan je humeur verlichten en je fris houden zonder enige spanning.

Wat te dragen tijdens het zwemmen tijdens de zwangerschap:

De algemene outfit om te zwemmen zal meestal strak zijn. Maar dezelfde outfit kan niet worden voortgezet als je zwanger bent. Naarmate uw buik groter wordt, moet de uitrusting die u kiest comfortabel zijn voor u en de baby die in u aanwezig is. Veel verkooppunten bieden u ook zwangerschapsbadpakken voor zwangere vrouwen aan. Tweedelige badkleding is perfect geschikt voor jou als je zwanger bent.

Zwemtrainingen voor zwangere vrouwen:

Zwemmen in het begin kan eng of intimiderend zijn, maar als je er eenmaal in uitblinkt of eraan gewend raakt, zul je er zeker van genieten en zul je je de hele dag ontspannen voelen. Dit zijn de dingen die belangrijk zijn voor een zwangere vrouw. Enkele van de basistrainingen zijn:

Voor beginners:

Als je weet hoe je moet zwemmen en een keer in een blauwe maan hebt gesport, moet je heel voorzichtig zijn als je zwanger bent. De meeste zwembaden hebben speciale aerobicslessen voor beginners en vooral voor zwangere vrouwen. Volg je instructeur zorgvuldig en zorg ervoor dat je 3 tot 4 dagen per week niet langer dan 30 minuten presteert. Vergeet niet om een ​​langzaam tot matig tempo aan te houden, zodat u niet buiten adem raakt. Enkele van de slagen die u kunt oefenen zijn:

 • Slagen en kruipen: Freestylezwemmen is het beste en veiliger om te doen tijdens de zwangerschap.
 • Dubbele rugslag: Rugslagzwemmen kan u helpen uw rugpijn te verlichten. Zwem achteruit terwijl elke arm afwisselend streelt.
 • Kikker schopt: Pak een zwevend bord en laat je handen erop rusten en duw je lichaam naar voren door tegen de benen te trappen, net als een kikker.
 • Sprinten en langzaam: Zwem snel een ronde en zwem dan langzaam terug in een hersteltempo dat u kan helpen op adem te komen.

Voor halfgevorderde en gevorderde zwemmers:

Als u vóór de zwangerschap de gewoonte had om een ​​of twee keer per week alleen te zwemmen en als uw medisch adviseur u groen licht geeft, is het absoluut veilig om door te gaan met uw gewone zwemmen terwijl uw babybuil groeit. Onthoud één ding om kortademigheid te voorkomen; het is een gevaarsteken dat je baby buiten adem raakt.

Je kunt deze workouts proberen met je favoriete zwemslagen of afwisselend met verschillende:

 1. Vier sets van 100 yards (4 ronden) in een gematigd tempo, met 10 tot 20 seconden rust tussen elke set. Rek je uit en rust een minuut als je klaar bent met het afronden van je ronde.
 2. Zes sets van 50 yards (2 ronden), gericht op je vorm. Rust 30 tot 40 seconden tussen elke set. Rust 2 minuten als je klaar bent met de ronde.
 3. Tien sets van 100 yards (4 ronden), gericht op de snelheid met een inspanning van ongeveer een zeven op een schaal van 1 tot 10. Rust 20 tot 40 seconden tussen elke set. Rust 2 minuten als je klaar bent met de ronde.
 4. Pak een zwevend board en doe vier ronden, gewoon trappend.
 5. Gooi het drijvende board weg en zwem nog vier baantjes in een ontspannen tempo om af te koelen.

Tips voor zwangere dames tijdens het zwemmen:

Het uitvoeren van een van de oefeningen helpt voor een gezonde bevalling. Als je ervoor kiest om tijdens de zwangerschap te gaan zwemmen, volgen hier enkele tips die je moet volgen.

 • Zwem tijdens het eerste trimester minstens 30 minuten, drie dagen per week om ochtendmisselijkheid, misselijkheid en braken te verminderen.
 • Het tweede trimester wordt over het algemeen de wittebroodswekenfase genoemd, omdat u de ochtendmisselijkheid zult overwinnen. Tijdens deze fase zult u in de verleiding komen om meer aan lichaamsbeweging te doen, maar beperk uw bezoeken aan het zwembad en ook de tijd die u in het zwembad doorbrengt. Overdrijf niet, want dit kan je uitputten.
 • In het laatste trimester, ook al heb je een grote bult, kun je gaan zwemmen om je humeur een boost te geven. Maar breng relatief minder tijd door in het zwembad dan in de vorige trimesters.

Voorzorgsmaatregelen voor zwangere vrouwen tijdens het zwemmen:

Het uitvoeren van een van de oefeningen helpt voor een gezonde bevalling. Als je ervoor kiest om tijdens de zwangerschap te gaan zwemmen, volgen hier enkele tips die je moet volgen.

 1. Alle aanwezige zwembaden zijn meestal glad. Let op uw stap zodat u niet valt en uzelf verwondt.
 2. Zoek comfortabele badkleding. Strakke kleding kan samen met de waterdruk druk uitoefenen op de bult. Dit kan uw baby van binnen schaden.
 3. Er wordt gezegd dat 30 minuten zwemmen gelijk staat aan 2 uur wandelen. U kunt tijdens het zwemmen uitgedroogd raken. Drink daarom veel water en blijf gehydrateerd.
 4. Zorg dat er altijd iemand om je heen is tijdens het zwemmen. Het is beter om een ​​vriend of vriendin te hebben die goed kan zwemmen.

Wanneer stoppen met zwemmen:

Hoewel zwemmen goed is voor de gezondheid, heeft alles zijn beperkingen. Overmatig zwemmen kan vermoeidheid, kortademigheid bij de zwangere vrouw veroorzaken. Uiteindelijk ben jij, als zwangere vrouw, de beste beoordelaar van wanneer te stoppen. Als u ongewone pijn in de gewrichten of enkels voelt, of zich vermoeid en kortademig voelt, of als u vaginale bloedingen heeft, stop dan onmiddellijk met zwemmen en neem contact op met uw arts.

Ten slotte kan worden gezegd dat zwemmen tijdens je zwangerschap vrij veilig en gezond is. Zwemmen geeft je niet alleen wat zwangerschapsverlichting van gewrichtspijn, maar het biedt je ook een goede nachtrust, verbeterde conditie en een kalme geest tijdens de zwangerschap. Als u tijdens de zwangerschap wilt zwemmen, volg dan de bovenstaande tips en neem de nodige voorzorgsmaatregelen. Zorg ervoor dat u uw arts raadpleegt voordat u gaat zwemmen tijdens de zwangerschap.

Veelgestelde vragen en antwoorden:

Q1. Kunnen zwangere vrouwen zwemmen in chloorwater??

antw: Sommige studies zeiden dat zwemmen in chloorwater geen effect had op de gezondheid van de moeder en de baby. Als u in een zwembad zwemt dat chloor bevat, zorg er dan voor dat u het water niet per ongeluk consumeert en neem een ​​bad na het zwemmen.

Q2. Is het veilig om tijdens de zwangerschap in een rivier of strand te zwemmen??

antw: Zwemmen in een rivier of strand wordt als onveilig beschouwd vanwege de ongecontroleerde waterstroom. De stromen kunnen enkele stenen of kiezelstenen bevatten die uw lichaam kunnen schaden, of de impact kan leiden tot ernstige gezondheidscomplicaties.

Q3. Is zwemmen slecht voor zwangerschap?

antw: Zwemmen helemaal niet slecht voor de zwangerschap. Het is vrij veilig en heeft tal van gezondheidsvoordelen, zoals vermeld in dit artikel.

Q4. Kan ik leren zwemmen tijdens de zwangerschap??

antw: Ja, je kunt leren zwemmen tijdens de zwangerschap. Het leren van amateurzwemmen duurt niet meer dan zeven dagen. Zwemmen tijdens de zwangerschap is heel gunstig voor de gezondheid van de zwangere vrouw en de baby van binnen.

Vrijwaring: De meningen in dit artikel zijn slechts suggesties en de website is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de bijwerkingen die het kan veroorzaken. Het is beter om een ​​arts te raadplegen voordat je iets plant, vooral als je zwanger bent.