Het eten van fruit kan een van de gezondste manieren zijn om je hongergevoel tijdens de zwangerschap te stillen. Ze zijn heerlijk, sappig en bevatten geen onnodige calorieën. Als het op fruit aankomt, voeren de zoete en pittige aardbeien de lijst aan, maar wacht even – is het veilig om aardbei te consumeren tijdens de zwangerschap? En zo ja, in welke hoeveelheid? Lees hier, want we benadrukken de voedingswaarde en voordelen van het eten van een aardbei tijdens de zwangerschap en ook de veiligheidstips die men in gedachten moet houden.

We hebben allemaal een zoetekauw op elk moment van de dag. Een van de beste vruchten om te eten tijdens de zwangerschap is aardbei. Tijdens de zwangerschap gaat een vrouw door hongersnood en hunkering naar bepaalde smaken zoals zuur en zoet. Wat als het verlangen naar zoete dingen toeneemt met een dubbele jetsnelheid? Kun je je voorstellen dat je de hele dag iets zoets wilt eten? Maar een zwangere vrouw kan niet de hele dag snoep eten. Als de glucose- of suikerinname van een moeder hoog wordt, is er een kans van 90-96% op diabetes, niet alleen voor de moeder maar ook voor de baby. Diabetische infectie bij zuigelingen kan erger zijn en kan ook leiden tot dodelijke levensrisico’s.

Omwille van zoetstoffen zonder gezondheidsrisico’s, blijkt fruit de beste van allemaal te zijn, en van de vele verschillende soorten fruit blijken aardbeien de beste te zijn.

Voedingswaarde van aardbei tijdens de zwangerschap:

De volgende zijn de verschillende voedingsstoffen die aanwezig zijn in 100 g aardbei

Ingrediënt                  Quantum

 • Foliumzuur                      30mcg
 • Selenium                1,2 mg
 • Fosfor         32 mg
 • Glasvezel                        4g
 • Calcium                  25 mg
 • Magnesium          16,5 mg
 • IJzer                         0,7 mg
 • Vitamine                 C 95 mg
 • Vitamine A             0,0135 mg
 • Kalium             45 mg
 • Koolhydraten      11,7 g
 • Eiwitten                  1,2 g

Aardbei eten tijdens de zwangerschap

Is het eten van aardbeien goed voor zwangere vrouwen??

Zodra iemand zwanger is, worden we allemaal voorzichtiger met onze eetgewoonten, en dat is terecht, want niet alle voedingsmiddelen die we normaal eten, zijn tijdens de zwangerschap toegestaan. Zwangere vrouwen zijn altijd alert op wat ze eten en vragen vaak: is aardbei goed voor de zwangerschap? Het antwoord hierop is dat het eten van aardbei goed is voor zwangere vrouwen. Er zijn verschillende voordelen van het eten van aardbeien en er zijn talloze manieren waarop het in onze dagelijkse voeding kan worden opgenomen.

Zoals fruit gaat, blijkt deze roze en zoete vrucht een vermomde zegen te zijn. We brengen je de voordelen van het eten van aardbeien tijdens de zwangerschap.

Gezondheidsvoordelen van het eten van aardbeien tijdens de zwangerschap:

1. Beter gezichtsvermogen:

Aardbei bevat allerlei gezondheidsvoordelen die beginnen met het gezond houden van de ogen, om andere infecties onder controle te houden. Aardbei is rijk aan vitamine C dat helpt bij het aanpakken van oogproblemen en ook de immuniteit verbetert. Dit bewijst dat het eten van aardbei tijdens de zwangerschap zeker een aanrader is!

2. Heeft anti-carcinogene eigenschappen:

De antioxidanten die aanwezig zijn in aardbeien helpen bij het voorkomen van ongeneeslijke ziekten zoals kanker.

3. Zorgt voor het hart:

Studies hebben aangetoond dat mensen die dol zijn op aardbeien en het regelmatig eten, zelden hartgerelateerde problemen hebben. Dit komt omdat de aardbeien werken om het slechte cholesterol te verlagen en de plaque in de bloedvaten te verminderen, waardoor ze goed voor het hart zorgen.

4. Behoud gewicht:

Aardbei bevat fructose die qua structuur anders is dan glucose en ook beter is omdat het qua smaak dezelfde suikers heeft, maar een andere functie heeft, waardoor de vetten worden geëlimineerd in plaats van ze toe te voegen.

5. Verhoogt de immuniteit:

Vitamine C in de aardbeien werkt aan het versterken van het immuunsysteem van het lichaam en voorkomt verschillende infecties, die erg belangrijk zijn tijdens de zwangerschap.

6. Anti-verouderingseigenschappen:

Aardbeien helpen bij het verwijderen van veel gifstoffen uit het lichaam. Naast de voedingsstoffen die aanwezig zijn in aardbeien, helpt het ook bij het herstellen van de schade en houdt het veroudering onder controle.

Risico’s van het consumeren van aardbeien tijdens de zwangerschap:

Aardbeien zijn een van de superfoods die extreem gezond en veilig zijn voor consumptie tijdens de zwangerschap. Ze zijn zeer voedzaam en bevatten geen enkele bijwerking met betrekking tot de zwangerschap. Voor de zekerheid wordt echter altijd geadviseerd om alles met mate te eten, iets teveel kan schadelijk zijn. Bovendien moet u nooit concessies doen aan de kwaliteit om aan uw verlangens te voldoen. Rotte aardbeien kunnen voedselvergiftiging veroorzaken, terwijl aardbeien die zijn gekweekt met veel pesticiden schadelijk kunnen zijn voor de zwangerschap.

Manieren om aardbei in uw zwangerschapsdieet op te nemen:

Een dieet rijk aan groenten en fruit bevat hoge doses eiwitten en voedingsstoffen die nodig zijn voor de moeder en voor de baby. Je moet voorzichtig zijn met het bereiden en eten van aardbeien; een zwak zwangerschaps-immuunsysteem kan worden beïnvloed door door voedsel overgedragen ziekten zoals E. coli. Goede zorg kan u helpen ziekten te voorkomen en alleen de gezonde voordelen van aardbeien en ander fruit te extraheren. Ze kunnen als rauw fruit of als salade samen met je groenteschaal worden gegeten. Aardbeiensap, jam en pompoen in melk zijn enkele andere manieren om het te consumeren.

 • Was de aardbeien goed onder stromend water. Snijd ze in kleine stukjes. Eet ze rauw. Door ze te wassen, worden pesticiden en meststoffen uit het fruit verwijderd.
 • Maak een aardbeiensalade. Neem elke dag 4 tot 5 kopjes fruit en groenten. Vertrouw niet volledig op een aardbei om aan alle voedingsstoffen en mineralen te voldoen die je lichaam nodig heeft.

Aardbeienmelk tijdens de zwangerschap:

Dit is nog een snel recept dat je kunt proberen als je het niet graag rauw eet. Aardbei is goed voor de zwangerschap; dit is een geaccepteerd feit. Leer innovatieve manieren om aardbeien te eten,

 • Verwarm verse aardbeien in een kopje water en een halve kop suiker, laat het 10 minuten koken en het begint in te dikken.
 • Zeef het mengsel in een kleine kom. Zet dit opzij.
 • Zet je glas 10 minuten in de vriezer. Voeg nu ¾ kopje melk en de siroop toe.

Geniet van deze aardbeienmelk, romig en smeuïg.

Aardbeienjam tijdens de zwangerschap:

De voordelen van aardbeien tijdens de zwangerschap kunnen ook op deze manier worden bereikt.

Als je hier ook geen fan van bent, hier is nog een snelle aardbeienjam die je gemakkelijk thuis kunt maken.

 • Snijd de bessen doormidden en verwijder het steeltje. Zorg ervoor dat je het goed wast.
 • Doe ze in een kom en roer ze door de suiker. Laat het een nacht onbedekt op kamertemperatuur staan. Zo blijft de kleur behouden en valt het fruit niet snel uit elkaar.
 • Giet het aardbeienmengsel in een pan met wat citroensap-extract. Zet dit op laag vuur en kook. Als er suiker aan de zijkanten van de pan achterblijft, dompel dan een deegborstel in heet water en borstel de suiker weg.
 • Als er geen suikerkorrels meer zijn, zet het dan op hoog vuur en laat het koken.
 • Kook het gedurende 15 minuten en zet het vuur uit. Lepel wat jam in een van de koude schotels.
 • Laat het 30 seconden staan ​​en druk met je vinger; als de jam rimpelt en niet overstroomt om het gat te vullen, is het klaar. Zo niet, zet het dan weer op het vuur en kook nog 2 minuten, zet dan het vuur uit en doe de kreukeltest opnieuw. Herhaal tot klaar.

Aardbeienshake tijdens de zwangerschap:

Aardbeienshake is een van de gezonde manieren om aardbeien te consumeren, wat erg lekker en gezond is. Om dit recept gezond te houden voor de zwangerschap in plaats van suiker toe te voegen, hebben we honing gebruikt. Bekijk hier het recept.

Ingrediënten:

 • 1 kopje bevroren aardbeien
 • 2 kopjes melk
 • 1 el honing
 • 1 tl vanille-extract

Methode:

 • Doe alle ingrediënten in een blender
 • Mix tot je een gladde pasta krijgt
 • Schenk in een glas en serveer

Aardbeiensap tijdens de zwangerschap:

Zelfgemaakt aardbeiensap is erg gezond, lekker en onweerstaanbaar tijdens de zwangerschap, en het recept is zo eenvoudig dat zelfs een kind het kan maken. Je moet alle ingrediënten in de blender doen en blenden. Bekijk hier het recept

Ingrediënten:

 • Een bakje aardbeien
 • 1 schijfje citroen
 • Zout en suiker naar smaak
 • Gekoeld water of ijsblokjes

Methode:

 • Was de aardbeien mooi onder stromend water en verwijder de steeltjes.
 • Snijd de aardbeien grof
 • Voeg in een blender de gehakte aardbeien, het citroensap, de ijsblokjes, zout en suiker (naar behoefte) toe en mix tot je een gladde pasta krijgt
 • Voeg water toe volgens vereiste!
 • Serveer gekoeld met stukjes aardbei als je wilt

Je kunt de aardbei ook combineren met eiwitten en kwark, dat zal je helpen de nodige voedingsstoffen voor het lichaam te geven.

Verlangen naar aardbei voor zwangere dames:

Verlangen naar aardbeien tijdens de zwangerschap is goed, omdat bekend is dat het gezondheidsvoordelen voor het lichaam heeft. Het zit boordevol essentiële voedingsstoffen en is rijk aan vezels. Groenten en fruit zijn een belangrijk onderdeel van elk gezond dieet en zouden vooral overvloedig aanwezig moeten zijn in je keuken als je zwanger bent. Foliumzuur helpt neurale buisdefecten te voorkomen en bevordert een gezond geboortegewicht. Kalium in aardbeien reguleert de bloeddruk. De vitamine C is goed voor de botten en tanden van de baby en verhoogt het collageen in het bindweefsel van de baby.

Nou, nu weet je wat de vele voordelen zijn van het eten van aardbeien tijdens de zwangerschap! En zoals we allemaal weten dat zwangere vrouwen vaak klagen over het verlangen naar iets zoets, dus zoals eerder vermeld, als deze vrouwen iets natuurlijks zouden hebben in plaats van de kunstmatig gezoete eetwaren, waarom zou het dan niet gunstig zijn?

Aardbeiensap of bevroren aardbei zouden de beste vormen zijn waarin aardbeien worden geconsumeerd. Rauwe aardbeien worden niet verwerkt en hebben geen enkele chemische procedure ondergaan en zijn altijd klaar voor consumptie door aanstaande moeders. Aardbeien zijn meestal op minder plaatsen verkrijgbaar en zijn dus een dure optie in vergelijking met andere gemakkelijk toegankelijke verwerkte suikerhoudende producten. Honderden chocolaatjes zijn niet te vergelijken met de voedzame voordelen van een enkele vers gebrachte aardbei.

Aardbei is een seizoensfruit dat erg sappig en smaakvol is. Verlangen naar aardbeien tijdens de zwangerschap is heel normaal, en het goede nieuws is dat je tijdens de zwangerschap gemakkelijk en zonder zorgen aardbeien kunt eten. In feite helpt het eten van aardbeien tijdens de vroege zwangerschap bij gezonde tanden en botten bij het kind, en dus moet men het eten van aardbeien tijdens de zwangerschap niet weerstaan.

Veelgestelde vragen en antwoorden:

Vraag 1: Is het veilig om aardbeien te eten tijdens borstvoeding??

antw: Als algemeen advies mag u tijdens het geven van borstvoeding geen voedsel van uw dieet uitsluiten om een ​​algehele gezonde groei van uw baby te zien. Je kunt dus veilig aardbeien meenemen tijdens de borstvoeding, op voorwaarde dat je kind geen allergische symptomen vertoont.

Vraag 2: Aardbeien eten tijdens de vroege zwangerschap, veilig of niet?

Ans: Aardbeien zijn zeer voedzaam, het is een vrucht die rijk is aan vitamine C, foliumzuur en antioxidanten die helpen de babyhuid gezond te maken en het immuunsysteem te versterken. Het helpt ook bij de gezonde ontwikkeling van botten. Zo is het eten van aardbeien tijdens de zwangerschap niet alleen veilig maar ook heel gezond en belangrijk.

Vraag 3: Kun je aardbeien eten als je zwanger bent??

antw: Aardbeien worden beschouwd als een superfood dat rijk is aan verschillende voedingsstoffen die gezond zijn voor zowel baby als moeder. Bovendien hebben ze geen bijwerkingen op de zwangerschap en zijn ze dus uiterst veilig. Dus als je vraag is of je aardbeien kunt eten tijdens de zwangerschap, dan is het antwoord hierop een groot ja.