Wat gebeurt er met je lichaam tijdens de zwangerschap??

Wat er tijdens de zwangerschap met je lichaam gebeurt, heeft elke vrouw zich wel eens afgevraagd. Vrouwen die in verwachting zijn, hebben deze gedachte meer gehad dan anderen. Dus hier zijn enkele van de lichaamsveranderingen die elke vrouw tijdens die negen maanden ervaart.

Lichaamsveranderingen tijdens de zwangerschap

Uw borst is waarschijnlijk het eerste lichaamsdeel dat tijdens de zwangerschap lichaamsveranderingen ervaart als een baby in u begint te groeien. Ze worden groot, zacht en pijnlijk en zelfs de gedachte om ze aan te raken brengt de pijn. Dit is het beste moment om op zoek te gaan naar zwangerschapsbeha’s in je favoriete lingeriewinkel!

Hoe uw lichaam verandert tijdens de zwangerschap:

1.  Hoe je lichaam verandert tijdens de zwangerschap heeft niet alleen te maken met fysieke verandering alleen. De psychologische veranderingen zijn meer ontmoedigend dan de fysieke ooit lijken te zijn. Zwangerschapshormonen die door je systeem beginnen te stromen, hebben het vermogen om je te laten instorten en te huilen als een kind om de kleinste dingen. Het kan net zo mager zijn als het breken van je favoriete theekopje! Dus span je riemen aan en wees voorbereid op een puinhoop, maar het beste is dat mensen nog steeds van je zullen houden en je schattig zullen vinden ondanks al je cribbins.

2. Ochtendmisselijkheid wordt ook geassocieerd met lichaamsveranderingen tijdens de zwangerschap; hoe uw lichaam reageert op de veranderingen die in u plaatsvinden. Hoewel sommige vrouwen het helemaal niet voelen, hebben anderen de neiging om er nooit van af te komen, hoe hard ze ook proberen en op een gegeven moment, na drie of vier maanden, verdwijnt het vanzelf alsof het nooit is gebeurd. Als je in de eerste weken van je zwangerschap bent, bereid je dan mentaal voor op een heel erg lange kater om jezelf te behoeden voor het gevaar van de ziekte later.

3. Spataderen zijn opnieuw een veel voorkomend zwangerschapssymptoom. Dit zijn uitpuilende aderen in je vulva en soms zelfs in je benen. Door extra zwangerschapsgewicht kunnen spataderen behoorlijk onaantrekkelijk zijn om naar te kijken. Het kan helpen om er met uw arts over te praten, aangezien zij u kan vertellen hoe u zo moet zitten dat u niet te veel druk op deze aderen uitoefent..

4. Je hebt vast veel gehoord over lichaamsveranderingen tijdens de zwangerschap die leiden tot een heldere en stralende huid. Sorry dat ik je bubbel barst, maar niet elke vrouw krijgt een heldere en stralende huid als ze in verwachting is. Soms werken de zwangerschapshormonen averechts en krijg je een zeer gevoelige, acne-gevoelige huid. Er zijn ook gevallen van verkleuring van het gezicht, huiduitslag en vlekken. Als het erger wordt, kunt u het beste uw arts raadplegen, maar in de meeste gevallen wordt de huid weer normaal zodra de baby is geboren.

5. Lichaamsveranderingen tijdens de zwangerschap omvatten vochtretentie in een lichaam dat gezwollen gezicht, handen en voeten veroorzaakt. Dit laat zien dat je lichaam overtollig water heeft. Beperk uw inname van water echter niet als dit gebeurt, want dat kan schadelijk zijn voor uw gezondheid. Vooral in de zomer veel water drinken en uw arts raadplegen als u gezwollen handen en voeten krijgt.

6. Striae en zwangerschap zijn als lang verloren zussen! kom de ene en je zou je mogelijk moeten voorbereiden op de andere. Er zullen altijd lelijke rode vlekken op je dijen, rug en buik zijn. Bijna negenennegentig procent van de vrouwen ervaart striae tijdens de zwangerschap en het is een veel voorkomende lichaamsverandering tijdens de zwangerschap. De beste manier om dit te voorkomen, is door vanaf het begin van je zwangerschap voorzichtig olijfolie op de huid aan te brengen om striae op afstand te houden!

7. Wat gebeurt er met je lichaam tijdens de zwangerschap? om dit te begrijpen, moet je een heel duidelijk idee hebben van wat er in die negen maanden in je lichaam gebeurt. Terwijl je baby in je baarmoeder groeit, duwt hij tegen je organen. Soms kan het lijken alsof de baby heel slecht tegen uw urineblaas duwt. Dit verhoogt uw drang om naar het toilet te gaan en leidt soms zelfs tot meer urineverlies. Ook al lijkt het alsof je op je hoogste snelheid loopt, je bent er gewoon niet op tijd. Dit is gebruikelijk in de laatste paar weken als de baby zichzelf met het hoofd naar beneden positioneert, klaar om de wereld in te komen.

8. Zwangerschap leidt ook tot carpaaltunnelsyndroom wanneer een bepaalde ader in uw carpale tunnel opzwelt vanwege een verhoogde bloedstroom in het lichaam. Er is ook meer druk op uw heupen en bekkenbotten en het is normaal om intense pijn in uw billen te voelen die naar beneden naar uw benen lijkt uit te stralen.

9. Hoe je lichaam verandert tijdens de zwangerschap is echt een wonder! Gedurende deze negen maanden evolueert het lichaam voortdurend en gebeurt er elke dag iets nieuws. Een vrouw die haar hele leven een ijzeren maag heeft gehad, zal snel last krijgen van brandend maagzuur en constipatie. Indigestie wordt een vast onderdeel van uw dagelijks leven. als u tijdens de zwangerschap ijzersupplementen gebruikt, wordt uw kans op constipatie een stuk groter. Terwijl je constipatie en brandend maagzuur lijkt te hebben, zal je verlangen naar allerlei dingen toenemen. Vrouwen blijken tijdens hun babydagen te snakken naar dingen als zand en modder. Hoewel er geen wetenschappelijke reden is om uit te leggen waarom vrouwen hunkeren, denk ik dat het volkomen natuurlijk is om toe te geven aan je toegeeflijkheid als ze toevallig op een soort voedsel zijn, omdat we allemaal schuldige genoegens hebben!

Zwangerschap is een van de beste tijden van je leven, dus geniet er met volle teugen van zonder je druk te maken over wat of hoe de dingen zullen gebeuren. Alles komt uiteindelijk vanzelf en je zult snel je bundel van vreugde in je armen hebben en de dag dat je dat doet, zul je kijken en beseffen alle pijn die je hebt ervaren, alle slapeloze nachten die je wakker lag en alle stille tranen die je vergoot toen je baby je van binnenuit schopte, was het zo waard. Niets had meer voldoening kunnen geven.