Wat is misselijkheid??

Misselijkheid wordt gedefinieerd als het gevoel van ziekte met de neiging om te braken. Dit zorgt ervoor dat je een soort van ziekte voelt en de drang om te braken om opnieuw te worden beleefd. Misselijkheid of het voelen van deze drang om te braken is een veel voorkomend symptoom tijdens de zwangerschap. Die je tijdens je zwangerschap kunt ervaren en die tijdens de zwangerschap tot allerlei ongemakken kan leiden. Misselijkheid is in principe ook bekend onder ochtendmisselijkheid en misselijkheid tijdens de zwangerschap. Is typisch een van de meest ervaren symptomen die door vrouwen worden gemeld. Tot 70% van de zwangere vrouwen ervaart misselijkheid tijdens de zwangerschap. Dit symptoom komt vaker voor tijdens het eerste trimester van uw zwangerschap. Maar het kan ook doorgaan tot latere stadia van de zwangerschap.

Misselijkheid tijdens de zwangerschap

Terwijl misselijkheid ongemak is. Maar het is helemaal niet schadelijk voor jou of je baby, in plaats daarvan is het een teken van een gezonde zwangerschap.

Wat veroorzaakt misselijkheid tijdens de zwangerschap??

De oorzaak van misselijkheid is niet volledig bekend, maar tot nu toe zijn er studies die verband houden met de productie van het hormoon. Humaan choriongonadotrofine (HCG) tijdens de zwangerschap. Het duidelijke mechanisme over hoe dit humaan choriongonadotrofine-hormoon misselijkheid veroorzaakt, is onbekend. Maar vanwege het feit dat beide dingen tegelijkertijd een hoogtepunt bereiken. Dat er een verband is tussen de twee en dat ze met elkaar verbonden zijn.

Enkele andere factoren die een antwoord kunnen zijn op de veelgestelde vraag “wat veroorzaakt misselijkheid tijdens de zwangerschap” kunnen zijn:

 • U kunt een gevoelige maag hebben die de toestand kan verergeren terwijl uw lichaam zich probeert aan te passen aan de veranderingen die gepaard gaan met zwangerschap.
 • Als u gestrest of vermoeid bent, kan dit een lichamelijke reactie in het lichaam veroorzaken en leiden tot misselijkheid en braken.
 • Tijdens de zwangerschap stijgt oestrogeen tot zijn piekniveaus, wat ook kan bijdragen aan dit gevoel van misselijkheid.
 • Een andere reden kan de stijging van de niveaus van oestrogeen en progesteron zijn, die de spieren van het spijsverteringskanaal kunnen ontspannen, waardoor de spijsvertering minder effectief en efficiënt wordt, wat kan leiden tot misselijkheid.
 • Als je maaltijden overslaat of pittig of vet voedsel eet dan kan dit ook bijdragen aan het gevoel van misselijkheid.

Wanneer kunt u misselijkheid verwachten??

Misselijkheid tijdens de zwangerschap begint meestal binnen vier tot acht weken na de zwangerschap en kan ook gedurende de hele zwangerschap worden voortgezet. Het lichaam van elke vrouw is anders en dus heeft niet elke vrouw te maken met het probleem van misselijkheid. Dit kan bij sommige vrouwen beginnen met het begin van de zwangerschap en dan slechts een paar weken duren en dan eindigen, anders kan het gedurende de eerste paar maanden van de zwangerschap gaan.

Omdat het een cruciaal element is van ochtendmisselijkheid, betekent dit niet dat misselijkheid alleen ‘s ochtends zal worden gevoeld. In feite komt dit probleem vaker voor gedurende de hele dag dan in de vroege ochtenduren.

Behandeling voor misselijkheid tijdens de zwangerschap:

Dit is een veelvoorkomend probleem en kan tijdens de zwangerschap vaak een groot ongemak zijn. Om van dit probleem af te komen en misselijkheid te behandelen, kunt u de volgende maatregelen nemen:-

 • Vermijd de consumptie van voedsel dat dit soort braaksel of misselijkheid kan veroorzaken
 • Regelmatig kleine maaltijden eten in plaats van slechts driemaal per dag een enorme hoeveelheid voedsel te eten
 • Minder vocht of water drinken tijdens het eten en deze vloeistoffen en water tussen de maaltijden door
 • Frisdrank crackers naast je bed houden en een paar eten voordat je opstaat. Sta niet meteen op, laat ze gewoon verteren en sta langzaam op als je er klaar voor bent.
 • Probeer snoep bij je te houden en wanneer je zo’n probleem tegenkomt, zuig je op de snoepjes om het gevoel te vermijden.
 • Eet meer droog, gewoon voedsel zoals witte rijst, droge toast in plaats van romiger of rijker voedsel dat braken kan veroorzaken.
 • Houd uw kamer geventileerd om het gevoel van verstikking te voorkomen en laat de frisse lucht naar binnen komen om wat verlichting te krijgen en u ontspannen te voelen.
 • Citroen of gember als bestanddeel in je drankje of eraan snuiven kan je helpen om van misselijkheid af te komen.
 • Zorg voor voldoende rust, probeer niet te veel te werken en wanneer u zich vermoeid voelt, probeer dan gewoon te gaan liggen en uw lichaam te ontspannen.
 • Indien aanbevolen hebben uw vitaminesupplementen. Maar in beperkte hoeveelheid op voorschrift van een arts. Omdat te veel ijzer of andere supplementen misselijkheid kunnen veroorzaken.

Veel vrouwen hebben het gevoel dat deze natuurlijke remedies misschien niet helpen. En zo kunnen ze medicijnen tegen misselijkheid zoeken voor de zwangerschap om verlichting te krijgen. Je kunt altijd met je arts praten en medicijnen krijgen om van misselijkheid af te komen en je beter te voelen tijdens je zwangerschap.

Waarom het gebruikelijk is:

Misselijkheid tijdens de zwangerschap komt heel vaak voor en wordt ook als een gezond teken van zwangerschap beschouwd en daarom hoeft u zich geen zorgen te maken over dit probleem, maar als het u meer ongemak bezorgt dan u aankan, raadpleeg dan uw arts en zoek medicatie of andere alternatieven om het probleem te behandelen. Een gebrek aan misselijkheid is geen reden tot bezorgdheid, aangezien een paar vrouwen de symptomen van een vroege zwangerschap niet ervaren ondanks de productie van zwangerschapshormonen.

Maar dit probleem moet niet altijd worden vermeden, omdat dit soms een paar keer een probleem kan veroorzaken. Ernstige misselijkheid en braken kunnen bijvoorbeeld wijzen op een molaire zwangerschap. d.w.z. wanneer de placenta zich ontwikkelt tot een abnormale massa cysten in plaats van een levensvatbare zwangerschap te worden.

Enkele veelvoorkomende ideeën suggereren dat misselijkheid tijdens de zwangerschap zou kunnen zijn:
 • Verminder foetale blootstelling aan potentieel gevaarlijke stoffen in uw dieet.
 • Het neemt uw lichaam aan om uw activiteitenniveau aan te passen en aan te passen om de weefselgroei van de moeder en de foetus te bevorderen en de zwangerschap te ondersteunen.
 • Het moedigt je aan om voedingsmiddelen te eten die veel voedingsstoffen bevatten, zoals koolhydraten, vezels, enz..

Misselijkheid tijdens de zwangerschap kan een behoorlijk probleem zijn. Maar met enkele preventieve maatregelen en behandelingen kunt u gemakkelijk van de problemen afkomen.