Tijdens de zwangerschap wordt geadviseerd om een ​​holistische benadering van de gezondheidszorg te hanteren en het gebruik van traditionele medicijnen zoveel mogelijk te vermijden. Dit omvat het gebruik van kruiden bij de behandeling van infecties in het lichaam. Er zijn verschillende kruiden die tijdens de zwangerschap als veilig zijn gemarkeerd, zoals oregano. Het wordt al sinds de oudheid gebruikt om meerdere kwalen in het lichaam te behandelen. De olie van oregano is ook zeer heilzaam. Als je graag de voordelen van oregano-olie tijdens de zwangerschap wilt leren kennen, lees dan verder om het goede en het risico van het gebruik ervan te kennen.

Oregano tijdens de zwangerschap

Voordelen van oregano tijdens de zwangerschap:

Oregano is afgeleid van een plant en wordt veel gebruikt vanwege zijn culinaire en geneeskrachtige eigenschappen. oregano-olie is afgeleid van de bladeren en zit boordevol gunstige eigenschappen. Het wordt therapeutisch op meerdere manieren gebruikt, zoals topisch, aromatisch en zelfs oraal. Oregano-olie tijdens de zwangerschap kan wonderen doen voor je gezondheid en voor je dierbare kleintje dat in je groeit. Hier is hoe:

1. Verbetert de immuniteit:

Oregano is een extreem rijke bron van antioxidanten, die op hun beurt helpen om de immuniteit tijdens de zwangerschap te versterken. Het helpt bij het verminderen van de schadelijke effecten van vrije radicalen en helpt het lichaam om eventuele vreemde infecties te bestrijden. Het gebruik van oregano-olie tijdens de zwangerschap voor het voorkomen van maculaire degeneratie, zenuwaandoeningen, veroudering en zelfs kanker is zeer wijdverbreid.

2. Bestrijdt schimmel- en bacteriële infecties:

Oregano zit boordevol schimmeldodende en antibacteriële eigenschappen. Die helpen om u en uw baby tijdens de zwangerschap te beschermen tegen verschillende infecties. Het beschermt ook tegen E.coli-infecties en ziekten zoals urineweginfecties en diarree. Het gebruik van oregano-olie tijdens de zwangerschap is ook gunstig bij het bestrijden van bacteriële infecties zoals Staphylococcus aureus, S. Typhimurium en Salmonella enteritidis om er maar een paar te noemen.

3. Geneest luchtwegaandoeningen:

Luchtwegaandoeningen zoals de ophoping van slijm en slijm in de bovenste luchtwegen kunnen gemakkelijk worden genezen door het gebruik van oregano-olie tijdens de zwangerschap. oregano staat bekend als een nuttige en natuurlijke remedie voor het voorkomen en behandelen van symptomen van hoest en verkoudheid. Oregano-olie kan zelfs plaatselijk worden aangebracht als een verzachtende balsem om verlichting te krijgen van een verstopte borst of een zere keel.

4. Biedt ontstekingsremmende eigenschappen:

Oregano bevat een verbinding, bèta-caryophyllin (E-BCP), die uitstekend is bij de behandeling van zowel interne als externe ontstekingen in uw lichaam. Terwijl u in verwachting bent, kunt u de olie van oregano ook plaatselijk aanbrengen om ontstekingen of irritatie veroorzaakt door artritis of letsel te verminderen. Bovendien helpt het gebruik van oregano tijdens de zwangerschap ook om ongemakken of pijntjes te verlichten die in deze periode vaak voorkomen.

Oregano tijdens de zwangerschap

Risico’s verbonden:

Je hebt tot nu toe geleerd over de goedheid van het gebruik van oregano tijdens de zwangerschap. er worden echter ook enkele bijwerkingen veroorzaakt waar u zich ook bewust van moet zijn:

Kan allergieën veroorzaken: Het gebruik van oregano tijdens de zwangerschap kan een of andere vorm van allergische reactie veroorzaken bij de aanstaande moeder.

Verlaagt de bloedsuikerspiegel: Oregano tijdens de zwangerschap kan het suikergehalte in het bloed verlagen en moet daarom met voorzichtigheid worden gebruikt.

Kan een miskraam veroorzaken: In sommige gevallen verhoogt het gebruik van oregano ook het risico op een miskraam.

Oregano tijdens de zwangerschap

Oregano is een veilig kruid dat tijdens de zwangerschap kan worden gebruikt. Maar dan in kleine hoeveelheden. Het gebruik ervan op zowel culinaire als therapeutische wijze heeft geen ernstige gevolgen voor de aanstaande moeder en haar opgroeiende baby. Toch is het altijd raadzaam om uw arts te raadplegen over het gebruik ervan tijdens de zwangerschap.