De wijnstokkleur die in de supermarkt te zien is, is de passievrucht. Passievrucht, afkomstig uit Paraguay, Brazilië en Argentinië, is een soort van de passiebloem. Die ook wel wetenschappelijk bekend staat als Passiflora Edulis. Deze mysterieuze en intrigerende vrucht is erg lekker en gezond. En is vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen een traktatie voor de fruitliefhebbers. En het beste is, het is extreem veilig voor consumptie tijdens de zwangerschap. In dit artikel bespreken we de verschillende gezondheidsvoordelen van het eten van passievrucht tijdens de zwangerschap.

Passievrucht veilig tijdens de zwangerschap

Voedingswaarden van passievrucht tijdens de zwangerschap:

De volgende zijn de voeding die wordt verkregen door het consumeren van 100 g passievrucht tijdens de zwangerschap:

Hoeveelheid voedingsstoffen

 • Calorieën 97Kcal
 • Koolhydraten 23,38g
 • Eiwit 2.2g
 • Vezel 10.4g
 • Vet 0.7g
 • Foliumzuur 14mcg
 • Vitamine B-6 0,1 mg
 • Niacine 1,5 mg
 • Pyridoxine 29mcg
 • Riboflavine 0,13 mg
 • Kalium 348 mg
 • Natrium 28 mg
 • Een vitamine 1272IE
 • C Vitamine 30 mg
 • E Vitamine 0,02 mg
 • K Vitamine 0,7 mcg
 • Calcium 12 mg
 • IJzer 1,6 mg
 • Magnesium 29 mg
 • Zink 0.1mg
 • Fosfor 68 mg

Waarbij g = gram, mg = milligram, mcg = microgram, IU-internationale eenheden

Voordelen van het eten van passievrucht tijdens de zwangerschap:

Passievrucht, ook populair als Granadilla, is een aromatische vrucht die bekend staat om zijn zoetzure smaak. Deze exotische vrucht, afkomstig uit Zuid-Amerika, bezit uitstekende helende en kalmerende eigenschappen. Het is een krachtpatser van essentiële vitamines, kalium, koolhydraten, voedingsvezels en eiwitten. De lijst eindigt hier niet. Lees verder om enkele van de geweldige voordelen van passievrucht tijdens de zwangerschap te leren:

1. Gezonder haar:

Tijdens de zwangerschap voldoen veel vrouwen aan haaruitval. Passievrucht is een krachtpatser van voedingsstoffen die helpt het haar glanzend en gezond te houden en houdt ook de haaruitval onder controle.

2. Verbetert de immuniteit:

Passievrucht is een opslagplaats van vitamine C, alfa-caroteen en beta-cryptoxanthine. Wat je immuunsysteem tijdens de zwangerschap opmerkelijk kan stimuleren.

3. Hulp bij een gezonde groei van de foetus:

De antioxidanten en essentiële mineralen die aanwezig zijn in passievrucht. Zorgt voor een gezonde groei en ontwikkeling van uw ongeboren baby.

4. Verlicht rusteloosheid en geneest slapeloosheid:

Een heel eenvoudig middel om veelvoorkomende zwangerschapsproblemen zoals slapeloosheid en rusteloosheid te verlichten, is elke dag passievruchten eten. Het staat bekend als een goede bron van medicinale alkaloïden. Zoals Harmon, dat een kalmerend effect heeft en daarom kunt u een goede nachtrust krijgen, wat moeilijk is tijdens de zwangerschap.

5. Goed voor de botten:

Passievrucht is een buitengewone bron van mineralen. Zoals magnesium, ijzer, koper en fosfor die van vitaal belang zijn voor de botten. Het eten van passievrucht tijdens de zwangerschap maakt je botten sterker door de minerale botdichtheid te verhogen.

6. Verbetert de spijsvertering en verlicht constipatie:

Een van de voordelen van passievrucht tijdens de zwangerschap. Bevordert een gezonde spijsvertering. Omdat het boordevol voedingsvezels zit, verlicht het de stoelgang en verbetert het de spijsvertering. Dagelijks passievrucht eten tijdens de zwangerschap zal het probleem van constipatie op afstand houden.

7. Verbetert de bloedcirculatie:

IJzer in passievrucht is essentieel voor de aanmaak van hemoglobine. Een goed hemoglobinegetal impliceert een gezonde toevoer van zuurstofrijk bloed naar alle delen van uw lichaam. Het eten van passievruchten tijdens de zwangerschap helpt ook bij het functioneren van andere organen in het lichaam. Bovendien vermindert het ook het risico op bloedarmoede.

8. Reguleert de bloeddruk:

Het controleren van de bloeddruk is uiterst kritisch tijdens de zwangerschapsperiode. Omdat constant hoge bloeddruk kan leiden tot een miskraam, terwijl een te lage bloeddruk duizeligheid kan veroorzaken. Passievrucht zit boordevol kalium. Dat werkt als een vasodilatator en verbetert de bloedstroom door het lichaam. En houdt daardoor de bloeddruk op het juiste niveau.

9. Vermindert ademhalingsproblemen:

Passievrucht werkt ook als een heerlijk slijmoplossend middel en consumeert dit dus tijdens je zwangerschap. Helpt bij het minimaliseren van ademhalingsproblemen zoals hoesten, astma en piepende ademhaling.

10. Het is goed voor ogen en huid:

Passievrucht heeft een zeer hoog gehalte aan vitamine A. Dat verkleint de kans op ooggerelateerde problemen zoals nachtblindheid en cataract enorm. Het is ook goed voor je huid en zorgt voor een gladde en zachte textuur. Wie zou er niet graag complimenten ontvangen voor een stralende huid, vooral tijdens de zwangerschap. Eet dagelijks een passievrucht, en dit gaat zeker gebeuren.

Bijwerkingen van passievrucht tijdens de zwangerschap:

Interessant is dat er geen inherente bijwerkingen zijn van het eten van passievrucht tijdens de zwangerschap. Als waarschuwing voor vrouwen die aan zwangerschapsdiabetes lijden, moet u het echter met mate consumeren. Omdat de meeste calorieën van passievrucht afkomstig zijn van suiker, kan het de bloedsuikerspiegel alleen maar verhogen. Voeg het anders gewoon toe aan je zwangerschapsdieet en krijg direct toegang tot de vele gezondheidsvoordelen die eraan verbonden zijn.

Tips om passievrucht te eten tijdens de zwangerschap:

Hieronder volgen de verschillende tips voor het eten van passievrucht tijdens de zwangerschap:

 1. Passievrucht past goed in de fruitsalade, vooral degene met tropisch fruit.
 2. Maak een sapje van passievrucht alleen of combineer het met ander tropisch fruit.
 3. Kies bij het kopen van passievrucht degene die groot en zwaar zijn.
 4. Probeer niet de gladde huid te kiezen, omdat ze niet rijp zouden zijn.

Passievruchtensap tijdens de zwangerschap:

Er zijn veel manieren om passievrucht te consumeren en op te nemen in het zwangerschapsdieet. Maar de eenvoudigste en lekkerste manier om het te eten is in de vorm van sap. Zo maak je het passievruchtensap:

Ingrediënten:

 • 4-5 passievruchten
 • Suiker volgens eis
 • 1 kopje water

Methode:

 1. Neem de passievrucht en snijd deze in 2.
 2. Schep het vruchtvlees eruit en doe het in de blender.
 3. Voeg ook suiker en water toe.
 4. Mix het tot je een gladde pureetextuur krijgt.
 5. Zeef het en serveer gekoeld.

Deze buitenlandse vrucht bevat weinig calorieën maar is rijk aan voeding – precies wat nodig is tijdens de zwangerschap. Geladen met goedheid, is het eten van passievrucht tijdens de zwangerschap uiterst belangrijk en heilzaam. Verspreid het nieuws en laat elke zwangere er zijn voordeel mee doen.

Veelgestelde vragen en antwoorden:

Q1. Is het veilig om passievrucht te eten tijdens de zwangerschap??

antw: Passievrucht is veilig voor consumptie tijdens de zwangerschap. Het heeft wonderbaarlijke gezondheidsvoordelen en absoluut geen bijwerkingen bij gebruik tijdens de zwangerschap en daarom een ​​must-have tijdens de zwangerschap.

Q2. Waarom maakt passievrucht je slaperig??

antw: Passievruchten bevatten alkaloïden zoals Harman, dat eigenschappen heeft zoals het verlagen van de bloeddruk, krampstillend en kalmerend. Door deze eigenschappen heeft de passievrucht een licht kalmerend effect en zorgt voor slaap. Het is het beste om tijdens de zwangerschap te consumeren wanneer de slaap moeilijk wordt en vrouwen last hebben van slapeloosheid.

Q3. Is passievrucht goed voor urinezuur??

antw: Passievrucht is verrijkt met ontstekingsremmende eigenschappen. Het opnemen van passievrucht in de voeding voorkomt de hoge urinezuurspiegels in het bloed. Dus als iemand lijdt aan een urinezuurprobleem, is het raadzaam om passievrucht te consumeren, wat het niveau in het bloed zal verlagen.