Heb je menstruatie gehad tijdens de zwangerschap? Vraag je je af of het mogelijk is om een ​​menstruatiebloeding te krijgen in de zwangerschapsfase? Welnu, hoewel velen denken dat het misschien niet mogelijk is, zijn er ook bepaalde kansen. En het is inderdaad zorgen maken over het ervaren van bloedingen, want dit zou niet het geval moeten zijn.

Of u nu lichte of extreme bloedingen heeft, menstruatie tijdens de zwangerschap is niet prettig. Laat ons er vandaag alles over weten en ontdek wanneer u zich zorgen moet maken en in dit geval een controle moet krijgen. Laten we beginnen!

Perioden tijdens de zwangerschap

Periode versus zwangerschap: kunt u tijdens de zwangerschap menstrueren??

De menstruatie en menstruatiecyclus treden voor elke vrouw op wanneer een eicel wordt bevrucht. Elke maand komen er eitjes uit de eierstokken van vrouwen. Maar goed, laten we duidelijk zijn en de twijfels oplossen! Men kan geen menstruatie hebben tijdens de zwangerschap. Als het bloed eruit komt, is het zeker geen menstruatie (geen zware stroom), en als het een zware en goede menstruatie is, ben je misschien ook niet zwanger!

We begrijpen echter dat het niet altijd een eenvoudig en voor de hand liggend geval is. U kunt slechts in beperkte mate bloedingen of spotting hebben (1). Tijdens de zwangerschap kunnen volledige menstruaties niet optreden. Spotten kan echter wel. Dit is een mogelijk geval, en als u het ziet, betekent dit niet noodzakelijk dat er sprake is van ernstige bezorgdheid of een probleem. Deze spotting is vaak roze of donkerbruin van kleur en stopt in een mum van tijd. Maar als u tijdens de zwangerschapsperiode hevige of voldoende bloedingen heeft, moet u onmiddellijk uw zorgverlener raadplegen en u haasten.

Oorzaken van menstruatie (bloeding) tijdens de zwangerschap:

Hoewel menstruatie tijdens de zwangerschap niet mogelijk is, kunnen de oorzaken van bloedingen en spotting tijdens de zwangerschap verschillende redenen hebben. De meest voorkomende redenen en oorzaken van bloedingen tijdens de zwangerschap volgens de fase en het trimester zijn als volgt (2,3)

Eerste trimester of vroege zwangerschap:

Wat veroorzaakt menstruatie tijdens de vroege zwangerschap? Het is wijdverbreid voor het ervaren van spotting tijdens de vroege zwangerschap. Volgens weinig studies spot ongeveer 20 procent van de mensen tijdens deze fase. De meest voorkomende redenen en oorzaken voor menstruatie in de vroege en eerste maand van de zwangerschap zijn:

 1. Infecties. Dit zijn over het algemeen problemen met cervicale aandoeningen.
 2. Veranderingen in de baarmoederhals of gezwellen op het gebied van de baarmoederhals
 3. Molaire zwangerschap, dat wil zeggen, in plaats van de foetus, met abnormale massabevruchting
 4. Implantatiebloeding, wat betekent dat de bevruchte eicel zich hecht aan de lijn van de baarmoeder. Dit gebeurt voornamelijk binnen twee weken na het concipiëren.
 5. Zwangerschap buiten de baarmoeder, dat wil zeggen buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Hier groeit de bevruchte eicel buiten de baarmoeder en de eileider. Dit kan leiden tot bloedingen tijdens een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.
 6. Miskraam. Dit is vooral het geval bij een plotseling zwangerschapsverlies vóór de 20e week zelf.

Deze redenen kunnen zwangerschap in de vroege fase van de zwangerschap veroorzaken. De bloeding kan gepaard gaan met vermoeidheid, koorts, krampen, schouderpijn, flauwvallen, vaginale afscheiding, rugpijn, misselijkheid en braken.

Tweede en derde trimester:

Meestal moet men zich zorgen maken over bloedingen en spotting in het tweede en derde trimester dan in de eerste fase. Kun je menstruatie hebben tijdens de zwangerschap? NEE! U moet onmiddellijk uw arts raadplegen, of het nu gaat om een ​​lichte of zware bloeding.

De meest voorkomende oorzaken van bloedingen in de late zwangerschap zijn:,

 1. Miskraam
 2. Vroegtijdige bevalling, in welk geval sommige vrouwen symptomen van de menstruatie ervaren als gevolg van slijmafscheiding. In dit geval kan de bevalling vóór 37 weken plaatsvinden. Dit gaat vaak gepaard met andere symptomen zoals rugpijn en druk in de buurt van het vaginale gebied.
 3. Placenta previa, in welk geval de placenta laag in de baarmoeder ligt, is hier ook een van de oorzaken van bloedingen.
 4. Placenta-abruptie, waarbij de placenta loskomt van de baarmoeder en hevig bloeden veroorzaakt. Dit is meestal het geval in de laatste fase van de zwangerschap
 5. Baarmoederruptuur, een zeldzaam geval waarbij de spieren van de baarmoeder scheuren en scheuren.

De normale en lichte bloeding tegen het einde van de zwangerschapsfase wordt over het algemeen geassocieerd met het begin van de bevalling. Men kan echter geen menstruatie krijgen tijdens de zwangerschap.

Symptomen van menstruatie tijdens de zwangerschap (bloeding):

Inmiddels weten we dus dat het niet mogelijk is om tijdens de zwangerschap te menstrueren. Het is alleen mogelijk voor bloeden. Er zijn verschillende symptomen van menstruatiebloedingen tijdens de zwangerschap. Sommigen van hen worden hieronder gegeven:.

1. Overmatige pijn:

Als u last heeft van overmatige pijn tijdens de zwangerschap. Pijn is meer in vergelijking met normale pijn, waar iedereen last van heeft tijdens de zwangerschap. Dan kunt u direct of ergens in de volgende dagen beginnen te bloeden. Wees voorzichtig en houd je baby veilig.

2. Krampen:

Als u gedurende de dag plotseling maagkrampen krijgt, zult u na verloop van tijd waarschijnlijk een bloeding krijgen. Krampen als een menstruatie tijdens de zwangerschap is hier ook een belangrijk teken.

3. Vermoeidheid:

Door dreigend bloedverlies kunt u zich moe en lui voelen. En zodra u begint te bloeden, voelt u zich misselijk en misselijk; blijf daarom veilig en laat u onmiddellijk controleren door uw arts.

De huismiddeltjes voor menstruatie tijdens de zwangerschap:

Er zijn ook specifieke huismiddeltjes die je kunt volgen om je in deze tijd goed en gezond te voelen. Of het nu gaat om menstruaties tijdens de 6e week en het trimester van de zwangerschap of na 9 weken en zelfs laat, deze kunnen u helpen om u beter te voelen.

1. Veel vloeistoffen:

Om het bloeden onder controle te houden, moet u veel drinken; vloeistoffen zullen uw systeem aanzienlijk uitspoelen, waardoor al het overtollige bloed wordt weggespoeld, waardoor uw lichaam schoon blijft. Vloeistoffen geven je ook de nodige kracht om met jezelf om te gaan.

2. Vitamineverrijkend voedsel:

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A en C moeten aanwezig zijn om immuniteit en kracht op te bouwen. Door een bloeding kunt u veel bloed verliezen, wat van vitaal belang is voor uw lichaam. Vitamineverrijkende voedingsmiddelen kunnen in het algemeen zeker helpen.

3. Natuurlijke eiwitten:

Eiwitten in voedingsmiddelen helpen het lichaam te versterken en helpen u sterk te blijven om onnodige infecties te bestrijden die uw bloeding kunnen veroorzaken. Het is van groot belang dat u er alles aan doet om het bloeden onder controle te houden om uw kind veilig te houden.

Wanneer moet u een arts raadplegen als u bloedt??

Elk geval van vaginaal bloedverlies en spotting moet worden gemeld aan uw zorgverlener en arts. U moet de symptomen en de aard van de bloeding beschrijven.

Neem altijd contact op met uw arts als u aan het begin van de zwangerschap meer dan 24 uur bloedt. U moet informeren en naar de dokter haasten, zelfs als u hevig bloedt.

In het geval van de tweede en late zwangerschap, of derde trimester, raadpleeg uw arts in geval van bloeding. Controleer of u krampen, pijn en vermoeidheid heeft en informeer hetzelfde.

Is het normaal om ongesteld te worden tijdens de zwangerschap? Inmiddels weten jullie allemaal het antwoord. We hopen dat je begrip hebt voor de periodes tijdens de zwangerschap en wanneer je je zorgen moet maken en de arts moet raadplegen. Het is altijd beter om vroege symptomen en tekenen op te merken en in de gaten te houden en uzelf te laten controleren op de veiligheid van zowel moeder als baby.

Vrijwaring:

De bovenstaande informatie is alleen voor informatieve en educatieve doeleinden. Raadpleeg altijd uw arts en zorgverlener voor betere input en gepersonaliseerde informatie, afhankelijk van uw gezondheidstoestand en lichaamstype. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele fouten.