Absoluut! Je kunt pindakaas eten tijdens de zwangerschap. De American Academy of Pediatrics, bekend als AAP, heeft gegevens die bewijzen dat wanneer een moeder haar pindakaas eet, er geen notenallergie wordt doorgegeven aan haar baby. Dit idee is een mythe geweest! In feite zal het eten van pindakaas of pindakaas tijdens de zwangerschap een gezonde tolerantie of immuniteit voor notengerelateerde producten bevorderen en ervoor zorgen dat hij/zij niet valt voor pinda-allergie. De foliumzuurrijke pindakaas zorgt ervoor dat er geen defect is in de neurale buis van de baby.

pindakaas tijdens de zwangerschap

Bekijk dit artikel dat u de voordelen, uw dosering en hoe u thuis gezonde pindakaas kunt bereiden, zal vertellen.

Wat is pindakaas??

Het is in de vorm van een pasta die is gemaakt van pinda’s. De gemalen noten worden droog gebrand en de smaak wordt versterkt door andere ingrediënten zoals zout, zoetstoffen en emulgatoren. Deze spread is heel gezond voor je lichaam.

Voordelen van pindakaas tijdens de zwangerschap:

Hier zijn enkele voordelen van pindakaas waarvan u op de hoogte moet zijn:.

  1. Het is goed voor het wegnemen van een aantal maagproblemen. Het is ook goed om het darmstelsel gezond te houden, omdat tijdens de zwangerschap een goede darmactiviteit gelijk staat aan een betere gezondheid. Stimulatie van de stoelgang is een van de belangrijkste kenmerken en voordelen van pindakaas tijdens de zwangerschap.
  2. Mag je pindakaas eten als je zwanger bent? Ja, dat zou je moeten doen! Het is bekend dat het helpt bij de ontwikkeling van de foetus.
  3. Pindakaas is een natuurlijk eiwit en is vooral een goede bron van eiwitten voor vegetariërs, die minder keuze hebben in het eten.
  4. Het is ook goed voor het hart. Het bevordert een goede bloedcirculatie en helpt de instroom of goed bloed naar de bloedvaten en dit stimuleert ook een betere hartactiviteit, wat pindakaas weer goed maakt voor zwangere vrouwen.
  5. Pindakaas versterkt het lichaam en maakt de spieren geschikt om de stress van de zwangerschap te doorstaan ​​en helpt vrouwen om die fase met minimale pijn te doorstaan.

Is het veilig en gezond om pindakaas te eten tijdens de zwangerschap??

Als je een persoon bent die niet gevoelig is voor pinda’s, kunnen pindakaas en zwangerschap zeker hand in hand gaan. De spread is zeer voedzaam en wordt ook als goed voor baby’s beschouwd. Als je merkt dat je een allergie hebt, is het misschien het slimste om er vanaf te blijven. In dit geval zal het kind ook een allergie voor pinda’s ontwikkelen. Hoewel het lichaam niet dezelfde allergie zal erven, zal het toch de gevoeligheid voor bepaalde elementen erven, net als zijn/haar moeder.

Hoe maak je pindakaas thuis??

Hier is een gemakkelijke en goedkope manier om thuis je eigen pindakaas te maken.

  1. Begin met het droog roosteren van een kopje pinda’s op laag vuur in een wok.
  2. Als de pinda’s net een beetje van kleur veranderen, doe je ze in een keukenmachine. Wacht tot ze zijn afgekoeld.
  3. Laat de processor 4-5 minuten draaien. Voeg daarna naar smaak honing toe en een snufje zout.
  4. Bewaar het in een luchtdichte verpakking in je koelkast.

Zo makkelijk is het! Nu is je pindakaas gezond tijdens de zwangerschap? Nog meer dan voorheen!

Pindakaas toevoegen voor zwangerschapsdieet?

Gebruik een lepel van de spread in je sneetje brood. Als alternatief kun je dit ook in bepaalde soorten smoothies gebruiken.

Wanneer pindakaas vermijden tijdens de zwangerschap??

1. Pindagevoeligheid:

het eerste waar u op moet letten, is gevoeligheid voor pinda’s. Het kan soms minuscule gas- of zelfs indigestieproblemen veroorzaken. Het is raadzaam om te stoppen met eten als u een van deze symptomen ervaart.

2. Allergie:

Sommige mensen zijn van nature vatbaar voor pinda-allergie. Dit kan de zwangerschap bemoeilijken en slecht zijn voor de baby.

3. Gewichtstoename:

te veel pindakaas kan tijdens de zwangerschap gewichtstoename veroorzaken. Het bevat veel vetten.

Er zijn veel vervangers voor pindakaas die tijdens de zwangerschap kunnen worden geconsumeerd, maar op basis van de inhoud en kenmerken van pindakaas kan worden gezegd dat er niets boven pindakaas gaat en dit is een van de belangrijkste redenen waarom vrouwen pindakaas consumeren tijdens de zwangerschap. Als je om de een of andere reden allergisch bent voor pinda’s of een ander voedsel veronderstelt, eet je het duidelijk niet, dan wordt het uitgesloten van je dieet.

Geniet van je verse dosis pindakaas thuis gemaakt. Verzadig je smaakpapillen af ​​en toe. Maar zoals we altijd zeggen, kijk uit hoeveel je ervan neemt. Het verlangen naar pindakaas tijdens de vroege zwangerschap was normaal. Het enige wat u hoeft te doen is enige voorzichtigheid te betrachten op het verbruiksniveau.

Veel Gestelde Vragen & antwoorden:

1. Veroorzaakt het eten van pindakaas tijdens de zwangerschap allergieën??

Voor degenen onder u die vatbaar zijn voor pinda-allergie en gevoelig zijn, kan het zeker een bepaald soort allergie veroorzaken. Hierdoor wordt het gevoelige element ook doorgegeven aan de baby.

2. Hoeveel pindakaas mag ik eten tijdens de zwangerschap??

De beste persoon om dit te beslissen is uw arts. Twee eetlepels pindakaas bevatten echter ongeveer 76mcg foliumzuur. Je kunt dit driemaal per week nemen.

3. Is het veilig om pindakaas te eten tijdens het geven van borstvoeding??

Ja, het is helemaal veilig. Er is echt niets om je zorgen over te maken, zolang je maar voor de portie zorgt.

4. Wat zijn de voedingsfeiten voor pindakaas om te helpen tijdens de zwangerschap??

Twee eetlepels pindakaas bevatten 76mcg foliumzuur. 100 gram pindakaas zorgt voor ongeveer 60% van je foliumzuurbehoefte tijdens de zwangerschap.