Aan alle moeders en zwangere dames die er zijn, een enorme duim omhoog en een grote groet aan jou, want geen enkele man kan ooit de mogelijkheid hebben om de zwangerschapsproblemen en bevalling te ondergaan. Dit artikel is speciaal voor zwangere vrouwen, het lijkt erop dat zwangerschap niet veel problemen zal hebben, maar het blijft maar groeien en een van die problemen waarmee vrouwen worden geconfronteerd, is het probleem van een slechte adem tijdens de zwangerschap. Dus is een slechte adem een ​​teken van zwangerschap? Het antwoord is ja.

Maar er zijn bepaalde oorzaken, symptomen, preventie en remedies voor een slechte adem tijdens de zwangerschap die hieronder worden vermeld. Maar als je de oorzaak nog steeds niet kunt achterhalen of als je de symptomen niet kunt vinden, ben je waarschijnlijk ‘s ochtends vergeten te poetsen.

Oorzaken:

Slechte adem is een vernederende nachtmerrie voor elke persoon en het is niet anders voor zwangere vrouwen. Er zijn een paar oorzaken voor een slechte adem tijdens de zwangerschap en maak je geen zorgen, het kan worden opgelost.

1. Slechte mondhygiëne:

Een van de belangrijkste oorzaken van een slechte adem tijdens de zwangerschap is een slechte mondhygiëne. Zwangere vrouwen moeten vrij vaak eten en als het een suikerrijk dieet is, veroorzaakt het problemen in de mond wat leidt tot een slechte adem.

2. Tandproblemen:

Gebitsproblemen komen vaak voor bij zwangere vrouwen, omdat zwangere vrouwen vatbaar zijn voor ochtendmisselijkheid, wat resulteert in braken en als de mond niet snel wordt gewassen nadat het braken is opgetreden, kan dit leiden tot gebitsproblemen.

3. Droge mond:

Een van de meest voorkomende redenen voor een slechte adem is een droge mond, een droge mond treedt op als gevolg van een langzame productie van speeksel. Zwangere vrouwen hebben meestal een droge mond vanwege het probleem van uitdroging waarmee ze worden geconfronteerd. Ook krijgen zwangere vrouwen door het innemen van verschillende medicijnen last van een droge mond waardoor de mond gaat stinken.

4. Medische aandoeningen:

Als vrouwen aan een medische aandoening lijden, zoals keelontsteking, sinusitis, enz., neemt het risico op het ontwikkelen van een slechte adem toe.

5. Voedsel:

Veel etenswaren resulteren in een stinkende mond, zoals uien, knoflook en suikerhoudend voedsel. De bacteriën komen de mond binnen en beginnen te reageren met de voedseldeeltjes die in de mond vastzitten, wat resulteert in een slechte adem.

Symptomen:

Als je twijfelt of de slechte adem te wijten is aan zwangerschap of niet, dan zijn hier een paar symptomen om je erdoorheen te helpen

 •  Een bittere smaak in je mond alsof je alle bittere kruiden als ontbijt hebt gegeten.
 •  Het zou voelen alsof je mond snel zou veranderen in een droog land.
 •  Je zou het gevoel hebben alsof je tong wordt ingepakt voor koerier.
 •  Stekelig gevoel in de keel
 •  En tot slot zou je het meest voorkomende ding in de tandpasta-advertentie hebben: Plaque

Behandeling:

 •  Allereerst borstel elke ochtend zonder falen.
 •  Houd jezelf gehydrateerd.
 •  Spoel tijdens ochtendmisselijkheid de mond van eventuele braakseldeeltjes die in de mond achterblijven.
 •  Vergeet niet dat u uw tandarts betaalt, dus vraag om speciale tandpasta of mondspoelingen die veilig kunnen worden gebruikt tijdens de zwangerschap.

Preventie:

 • Houd je aan een goed suikerarm dieet en het zal helpen bij het voorkomen van een slechte adem tijdens de zwangerschap. En als je toch iets zoets wilt eten, pak dan wat fruit.
 • Raadpleeg uw tandarts en vraag hem natuurlijke manieren om een ​​slechte adem te voorkomen, zoals het kauwen van verse munt of peterselieblaadjes. Maar raak er niet al te enthousiast over en vermijd natuurlijke medicijnen of preventiemethoden, tenzij uw tandarts het goedkeurt.
 • Welnu, een goede mondgezondheid is een must als je niet wilt dat een slechte adem je man ergert. Bezoek dus vooral tijdens de zwangerschap regelmatig uw tandarts en poets eventuele gebitsproblemen vooraf weg.

Niemand kan ontkennen dat zwangerschap voor elke vrouw een spannende ervaring is. Natuurlijk, een slechte adem lijkt een ongelukkig nadeel, maar nu weet je hoe je ermee om moet gaan! Hoe vernederend het ook is, laat een slechte adem je nu niet naar beneden halen.