Spotting is een veel voorkomend probleem waarmee zwangere vrouwen te maken krijgen. De helft van het percentage in het normale geval van zwangerschap ervaart het bloeden uit de vagina op het moment van de zwangerschap. Eenvoudig en weinig spotten is het goede teken, terwijl veel spotten het teken is van een zware aandoening. U moet op de hoogte zijn van de oorzaken van spotting tijdens de zwangerschap en regelmatig belangrijk advies van uw arts inwinnen om dergelijke problemen te wissen.

Differentiatie tussen spotten en bloeden:

spotten tijdens de zwangerschap

U kunt op een heel huiselijke manier observeren en identificeren welke spotten en welke bloeden. Het lichtroze of bruingekleurde bloed wordt afgevoerd bij vlekken die erg lijken op de menstruatiebloeding op de 6e of 7e dag van die cyclus. Als het afgevoerde bloed dieprood van kleur is, wordt dit bloeding genoemd. Spotting heeft geen weekpads nodig zoals bloeden nodig heeft.

Oorzaken van spotten tijdens de zwangerschap:

Implantatie als oorzaak:

Spotting tijdens de zwangerschap

In de eerste fase van de zwangerschap worden twintig tot dertig procent dames ervaren door spotting. De spotting tijdens de zwangerschap kan gebeuren door embryo-implantatie in de baarmoederwand. Spotting kan vóór of rond de menstruatie verschijnen. Je moet beide gevallen niet verwarren en je nooit zorgen maken over de spotting.

Seks als oorzaak:

Spotting tijdens de zwangerschap

Spotting kan optreden na seks met je partner. Elke vorm van stress, van licht tot zwaar, kan beginnen te spotten. Ook tijdens de zwangerschap kunnen baarmoederhalspoliepen groeien van de normale grootte en kunnen ze tijdens de zwangerschap vlekken veroorzaken als gevolg van de stress van geslachtsgemeenschap. Het is een heel goed en normaal geval om spotting te hebben na geslachtsgemeenschap tijdens de zwangerschap.

Pap-uitstrijkje als oorzaak:

Cervicale malsheid is het resultaat van de enorme bloedstroom die kan verschijnen als gevolg van het interne onderzoek van het bekkengebied. De lichte druk op het moment van controle of elk type botsing in dat gebied kan leiden tot spotting.

Infecties als oorzaak:

Spotting tijdens de zwangerschap

Vaginale infecties, schimmelinfecties, vaginale bacteriële infecties zijn enkele ernstige oorzaken van vlekken. SOA-ziekten zoals chlamydia, herpes en trichomoniasis zijn de zeer mogelijke reden voor vaginale irritatie die kan leiden tot bruine vlekken tijdens de zwangerschap. U moet deze reden met speciale zorg nemen om het probleem uit te roeien.

Chorionische bloeding als oorzaak:

Spotting tijdens de zwangerschap

Dit type bloedafscheiding vindt plaats door de verandering in chorion en ook in placenta. Chorion is een klein dun membraan dat in de foetus is aangebracht en het gebied van de placenta omsluit. Het kan vanzelf stoppen, hoewel het punt van zorg is om tijdens de zwangerschap normaal te zien, wat de ultieme supervisie van medische experts vereist.

Aanstaande arbeidsdatum als reden:

Spotting tijdens de zwangerschap

Zodra uw bevallingsdatum nadert, kunt u te maken krijgen met ontsluiting van de baarmoederhals. Het kan worden opgenomen door het bloed en een slijmprop kan leiden tot een enorme bloedafscheiding. Daarom wordt dit een bloederige show genoemd. Bij hevige bloedingen dient u een afspraak te maken met een gynaecoloog.

Buitenbaarmoederlijke zwangerschap:

Spotting tijdens de zwangerschap

Het is een zeldzaam geval dat speciale aandacht van de persoonlijke medische professional vereist. Wanneer het ei zich in de eileider nestelt, wat de baarmoeder is, kan een buitenbaarmoederlijke zwangerschap optreden. De symptomen kunnen bij u optreden, zoals misselijkheid, duizeligheid, braken of zwakte. Voorafgaande buitenbaarmoederlijke chirurgie, eileiderchirurgie of een ontsteking van het bekkengebied kan de reden zijn achter dergelijke complicaties.

Molaire zwangerschap:

Een defect embryo kan van de placenta een groot vergroot cystisch volume maken, wat kan resulteren in een molaire zwangerschap. Het heeft geen ernstige gevolgen hoewel het een soort tumor is. Maar als het zich binnen de conceptieweken door het hele lichaam heeft verspreid, kan er een grote bloeding optreden. Zwangerschapsziekten kunnen ontstaan ​​als gevolg van een dergelijke abnormale vaginale situatie.

Miskraam:

Spotting tijdens de zwangerschap

Het is een punt van zorg tijdens de zwangerschap. De eerste 12 maanden zijn de periode waarin de miskraam kan ontstaan. De meest voorkomende symptomen van een miskraam zijn buikpijn in het onderste gedeelte, krampen, vaginale afscheiding van weefsel enz. Dit is waarschijnlijk een van de vreselijke gevallen waar de zwangere vrouw niet mee geconfronteerd wil worden.

Placenta Previa:

Spotting tijdens de zwangerschap

In het laatste stadium van de zwangerschap heeft het verschijnen van een bloeding de meest voorkomende en eenvoudige reden en dat is placenta Previa. Placenta geeft over het algemeen stress bij cervixruptuur die bloedingen veroorzaakt. De tijd is midden in de zwangerschapsduur wanneer uw baarmoederhals zich klaarmaakt voor een aanstaande bevalling.

Placenta-abruptie:

Spotting tijdens de zwangerschap

Tijdens het laatste trimester of de laatste fase van de zwangerschap kan dit soort abruptie optreden, wat hevig bloeden kan veroorzaken. De natuurlijke symptomen van deze aandoening zijn pijn in de onder- en bovenbuik, krampen, baarmoederpijn enz. Placenta wordt in dat geval vroegtijdig van de baarmoeder gescheiden en resulteert in bloedafname in die regio.

Baarmoederbreuk:

Spotting tijdens de zwangerschap

Deze breuk kan voor de levertijd optreden. Het is geen normale splitsing van de baarmoeder. Het kan erg gevaarlijk zijn voor de aanstaande baby en een zwangere vrouw. Dit moet verholpen worden door de keuring door een medisch deskundige. Desalniettemin zijn er verschillende ernstige risicofactoren gerelateerd aan deze term die moet worden opgelost tijdens de laatste fase van de zwangerschap.

Foetale bloedvatruptuur:

Spotting tijdens de zwangerschap

Dit is een van de zeldzaamste gevallen van zwangerschap. Het komt voor bij 1 patiënt op vijfduizend gevallen. Het is het resultaat van een abnormale hartslag. Wanneer het gebeurt, treedt er in deze zwangerschapsfase een grote hoeveelheid bloed op. In dit geval kruisen foetale bloedvaten de geboorteroute?.

Vroegtijdige bevalling:

Vroeggeboorte is de periode van levering twintig tot zevenendertig weken. Het kan een hevige pijn in de buik veroorzaken door kramp en samentrekking. Het kan maar een klein verschil van een dag lijken met uw aanstaande leverdatum. De slijmprop is enorm gebarsten waardoor een hevige bloeding kan ontstaan.

Als zorgzame moeder moet u op de hoogte zijn van al deze informatie over spotting in termen van zwangerschap. U moet voor uw groeiende foetus zorgen tegen alle ziekten en aandoeningen door een goede medische inspectie, zwangerschapsdieet en regelmatig medisch onderzoek te ondergaan.