Als er een tijd is die een wervelwind van veranderingen is, is het zwangerschap. Je lichaam ondergaat in één keer een breed scala aan verschillende hormonale ups en downs. Het is geen gemakkelijke taak om iemand nieuw in de wereld te brengen en ondanks dat iedereen er voor je is, heb je misschien nog steeds het gevoel dat je niet klaar bent om je verandering te verwelkomen. Dit kan leiden tot stress. Er zijn zoveel dingen om je zorgen over te maken en je laat je gedachten liever niet in de steek. Stress is geen ongewoon fenomeen tijdens de zwangerschap. Het zijn de problemen die tot moeilijkheden leiden.

Stress tijdens de zwangerschap Oorzaken en hoe te verminderen?

Problemen waar stress toe kan leiden zijn slapeloosheid, hoge bloeddruk, hartaandoeningen. Niet alleen jij, stress kan ook schadelijk zijn voor je kind. En de kans is groot dat stress kan leiden tot vroegtijdige bevalling en gewichtsproblemen bij uw kind. Dat zou je niet willen. Dus laten we het hebben over wat de stress in het bijzonder veroorzaakt en hoe deze tijdens de zwangerschap te verminderen.

Wat veroorzaakt stress tijdens de zwangerschap??

Hoewel het voor verschillende vrouwen verschillend is, kan stress veelvoorkomende aandoeningen hebben zoals slapeloosheid, ademhalingsmoeilijkheden en ongemakken zoals misselijkheid, constipatie, rugpijn, enzovoort. Je hebt te maken met een behoorlijk niveau van hormonen, waardoor je humeur verandert, waardoor het nog moeilijker voor je wordt om met al die stress om te gaan. De kans is groot dat u zich gewoonlijk zorgen maakt over wat u kunt doen om beter voor uw baby te zorgen en wat u kunt verwachten als u gaat bevallen. Afgezien hiervan kunnen andere redenen voor uw stress uw baan en uw verantwoordelijkheid zijn om uw bedrijf verder te brengen. Natuurlijk stopt het leven niet alleen omdat je zwanger bent. Je hoeft alleen maar te ontspannen en er doorheen te komen.

Welke soorten stress kunnen zwangerschapsproblemen veroorzaken??

Stress is niet zo moeilijk om mee om te gaan en soms zorgt je vermogen om met stress om te gaan voor een betere moederschapservaring. Er zijn verschillende soorten stress. Sommige zijn regelmatig vanwege je werkdeadlines of misschien gewoon willekeurig zitten en wachten in het verkeer.

Het zijn de ernstige die bedreigingen en problemen vormen voor u en uw kind. Vrouwen kunnen gezonde baby’s krijgen, maar pas op voor de stressgebieden en vermijd ze in het algemeen.

1) Negatieve gebeurtenissen in het leven:

Zwangerschap kan een moeilijke tijd zijn, omdat uw werkgever u kan vragen om thuis te blijven en te rusten. Misschien vindt u het moeilijk om u aan te passen aan de veranderingen. Om hieraan toe te voegen kan er andere negativiteit zijn, zoals ziekte, echtscheiding of overlijden in het gezin. Probeer er doorheen te komen door jezelf uit te leggen hoe het maar een fase is.

2) Catastrofale gebeurtenissen:

Dit soort stress omvat meestal zaken die je niet onder controle hebt, zoals aardbevingen, orkaan enz. Je raakt opgewonden over overleven en besteedt minimale aandacht aan je gezondheid.

3) Langdurige stress:

Deze bestaat al een tijdje en je hebt nog geen beslissing genomen over een manier om ermee om te gaan. Veelvoorkomende oorzaken zijn financiële problemen, mentale of fysieke mishandeling of depressie.

4) Racisme:

Hoewel een nogal vreemd type, is het nogal de oorzaak. Stel je voor dat je zelf anders wordt behandeld dan anderen. Je zou je natuurlijk zorgen maken over hetzelfde gedrag jegens je kind.

5) Anderen:

Dit kunnen problemen uit het verleden, nachtmerries, PTSS, alcohol en moeite met stoppen zijn. Misschien wilt u hiervoor professionele hulp inschakelen, omdat dit uw kind op een heel verkeerde manier kan beïnvloeden.

Het is moeilijk om de exacte effecten van zwangerschap te begrijpen. Ernstige en langdurige stress kan zelfs uw immuunsysteem aantasten, wat tot complicaties kan leiden. Het is veel beter als je kunt proberen ermee om te gaan en met vlag en wimpel naar buiten komt.

Effect van stress tijdens de zwangerschap op uw kind in de toekomst:

Er is nog niets bewezen, maar studies tonen wel aan dat hoge niveaus van stress leiden tot problemen zoals emotionele problemen bij het kind. Hij kan ook last hebben van concentratieverlies en een zwak immuunsysteem.

Hoe kunt u stress tijdens de zwangerschap verminderen??

  • Uitzoeken hoe je stress kunt bestrijden, is cruciaal als je eenmaal de banner ‘Ik ben gestrest’ vasthoudt. Praten met een vriend of uw partner of uw zorgverlener is het ideale om te doen, aangezien niets beter is dan steun zoeken bij de mensen die zich zorgen om u maken.
  • Als de stress te wijten is aan ongemak, praat dan met uw arts, wie is de beste keuze en zal het waarschijnlijk allemaal oplossen.
  • Gezond blijven is de boodschap. Probeer goed te eten en voldoende te slapen gedurende de dag.
  • Iedereen kent de voordelen van sporten. Lichte lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap zal u helpen uw pijn te verminderen, waardoor het leven weer beter voor u wordt.
  • De activiteiten die u niet nodig hebt, moeten worden verminderd, in ieder geval totdat u in een betere gemoedstoestand bent.
  • Probeer de kunst van het ontspannen met wat prenatale yoga en stille meditatie.
  • Uw zorgverlener zou moeten weten dat andere moeders door hetzelfde dilemma gaan. Praat met ze en stel elkaar manieren voor om met stress om te gaan. Nieuwe ideeën bedenken in een groepsdiscussie is zo gek nog niet.

Probeer uw stress zoveel mogelijk onder controle te houden en u zult nooit meer stress hoeven te hebben over wat uw zwangerschapsuitkomsten zullen zijn. Een belangrijke factor zou zijn om uw stress te categoriseren om te zien of het te wijten is aan familieproblemen, chronische stress, financiële problemen of misschien iets heel anders. Dat zou het voor u op de lange termijn gemakkelijker moeten maken om ermee om te gaan, waardoor u of uw kind weinig schade berokkent.

Een beetje stress tijdens de zwangerschap is natuurlijk toegestaan, want dat is wat alle moeders doormaken. Een constante bron van stress is echter niet echt wenselijk en je moet bereid zijn er alles aan te doen om je zwangerschap gezond en gelukkig door te komen..