Dus jij bent de gelukkige nieuwe moeder die zojuist haar kind op de wereld heeft verwelkomd. Terwijl u voor uw baby zorgde, verwaarloosde u uw haar en huid. Wel goed nieuws. Het is maar tijdelijk en zal snel weer zijn prachtige zelf zijn. Natuurlijk heeft je regime snel verandering en aandacht nodig.

huidverzorging tijdens de zwangerschap

Tijdens en na de zwangerschap krijgen je haar en huid allebei veel kansen. Sommige bevatten acne en striae – de meest voorkomende, terwijl de ongewone hyperpigmentatie, alopecia en dergelijke zijn.

Hoe haar- en huidproblemen te verminderen:-

Om je haar na de zwangerschap te verzorgen, moet je op het volgende letten:

1. Eet gezond:

Er is niets dat je haarverzorgingsregime een stap vooruit brengt dan gezond eten. Zorg ervoor dat uw dieet antioxidanten bevat en rijk is aan fruit zoals appels, bananen en pruimen. Dit komt omdat antioxidanten de wortels helpen versterken, terwijl het dieet altijd een boost krijgt door fruit dat rijk is aan ijzer en vitamines.

2. Houd je hoofdhuid en haar schoon:

Gebruik geen sterke shampoo. Schakel in plaats daarvan over op een milde anti-haaruitval. Conditioneer je haar regelmatig om breuk te voorkomen. Bewaar daarnaast een leave-in conditioner na het gebruik van een droge shampoo als je weinig tijd hebt.

3. Vermijd het trekken en binden van haar:

Wanneer je je haar vastbindt, trek het dan niet te strak omdat het je hoofdhuid belast, waardoor je haar zelfs gemakkelijk uitvalt. Vermijd het typen van nat haar.

4. Vitaminesupplementen:

Je haar na de zwangerschap heeft natuurlijk wat verjonging nodig. Probeer regelmatig supplementen zoals vitamine B en E te gebruiken en het zal je haar zijn kracht teruggeven, waardoor het voller haar achterlaat.

5. Chemische behandelingen:

Kleur je haar niet direct na de zwangerschap, omdat dit kan leiden tot haaruitval als nooit tevoren.

6. Krijg een geweldig kort kapsel:

Een suggestief kort haar dat je gezicht er voller uit laat zien en je dus blij en high laat voelen.

Huid:-

Om huidproblemen tijdens en na de zwangerschap te verminderen, zouden deze trucs moeten helpen.

1. Voor acne:

Reinig je gezicht twee keer per dag met een milde reiniger. Vergeet nooit een vochtinbrengende crème aan te brengen, bij voorkeur licht van gewicht. Vermijd vette voor een tijdje omdat ze de poriën verstoppen. Een scrub met poriën is op zich geen slecht idee. Koop aloë vera en eucalyptussupplementen voor dagelijks gebruik om een ​​heldere huid te krijgen.

2. Voor pigmentatie:

Binnen een jaar of zo zouden al je vlekken moeten verdwijnen. Blijf tot die tijd binnen en gebruik een zonnebrandcrème met een zware SPF-formule als je naar buiten moet. Gebruik dagelijks een vochtinbrengende crème om de huid te voeden en gebruik crèmes die speciaal zijn gemaakt voor de gepigmenteerde huid.

3. Voor donkere kringen en gezwollen ogen:

Drink elke dag minstens 8 glazen water en doe dagelijks korte dutjes. Gebruik een oogcrème verrijkt met amandelolie om de truc in een mum van tijd te zien.

4. Voor striae:

Dit is een situatie die vanaf het begin moet worden vermeden. Probeer dus een vochtinbrengende crème die rijk is aan vitamine E of olijfolie. Concentreer u op uw probleemgebieden, met name borsten, heupen, buik en binnenkant van het dijbeen.

Massage dagelijks twee keer.

De sleutel tot een gezonde huid en haar na de zwangerschap is om kalm, gelukkig en stressvrij te blijven! Geniet van je tijd als moeder en laat je lichaam op natuurlijke wijze herstellen.