Een van de meest gebruikte groenten, uien, is een geweldige smaakversterker. Maar is ui veilig tijdens de zwangerschap? Zo ja, hoeveel moet ik in mijn dagelijkse voeding opnemen? Uien tijdens de zwangerschap hebben zeker voordelen. Maar wat zijn ze? Hier zijn alle dingen die je moet weten over het eten van ui tijdens de zwangerschap.

ui eten tijdens de zwangerschap

Is ui veilig tijdens de zwangerschap??

Het behoort tot de Allium-familie en is een veelgebruikte groente in bijna alle huishoudens. Het wordt veel gebruikt vanwege zijn culinaire en medicinale voordelen in alle delen van de wereld. Ui is een krachtpatser van belangrijke vitamines en voedingsstoffen. Dat zorgt voor een veiligere zwangerschap. Daarom kun je tijdens de zwangerschap zeker ui eten, maar let op de hoeveelheid. Alles met mate is altijd het beste.

Voordelen van het eten van ui tijdens de zwangerschap

1. Brengt bloeddruk in evenwicht:

Uien zijn rijk aan fytonutriënten. Dat helpt bij het reguleren van uw bloeddruk. Dit kan helpen bij het verlagen van het risico op zwangerschapscomplicaties. Zoals zwangerschapshypertensie, pre-eclampsie en vroegtijdige bevalling.

2. Helpt bij het verlichten van constipatie:

Constipatie is een constante zorg tijdens de zwangerschap. Het heeft een zeer hoog gehalte aan voedingsvezels. Die helpen bij het reguleren van de stoelgang. Daarom zal het eten van rauwe uien tijdens de zwangerschap je stoelgang helpen verlichten.

3. Gewichtsbeheersing:

Het is nu niet nodig om je echt zorgen te maken over je gewichtstoename in deze periode. Uien bevatten extreem weinig vetten en calorieën. Het is een ideale keuze voor uw zwangerschapsdieet. Voeg ze toe aan je salade en voeg ze toe aan je dagelijkse eten.

4. Voorkomt zwangerschapsdiabetes:

Het staat bekend als een superfood om zwangerschapsdiabetes te voorkomen. Het bevat belangrijk mineraal, chroom dat insulineresistentie voorkomt en daardoor helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel in uw lichaam.

5. Remedie voor keelpijn:

Keelpijn en verkoudheid komen vaak voor tijdens de zwangerschap. Vergeet niet om uien te gebruiken om dit te bestrijden. De ontstekingsremmende eigenschappen in uien helpen infecties en andere ziekten waar u vatbaar voor bent, te bestrijden.

Bijwerkingen van uien tijdens de zwangerschap:

  1. Uien zijn veilig om te eten tijdens de zwangerschap. Toch vermijden veel vrouwen het gedurende deze tijd vanwege de sterke geur, die tot misselijkheid kan leiden.
  2. Het eten van uien in overmatige hoeveelheden kan zelfs leiden tot brandend maagzuur.
  3. Van kieuwuien is aangetoond dat ze een bacterie dragen die bekend staat als Listeria monocytogenes. Waardoor zwangere vrouwen een hoger risico lopen om hiermee besmet te worden. Listeriose-infectie tijdens de zwangerschap kan in het ergste geval infectie bij de pasgeborene, vroeggeboorte, miskraam of zelfs overlijden veroorzaken. Er werd vastgesteld dat bijna 22% van de gevallen van bacteriële infectie met Listeria monocytogenes resulteert in neonatale sterfte of doodgeboorte.
  4. Ademhalings- en allergische problemen zijn andere bijwerkingen van het eten van rauwe ui tijdens de zwangerschap.

Wat zijn lente-uitjes en de voordelen ervan tijdens de zwangerschap??

Lente-ui is een eenvoudig lang blad met een bolvormig uiteinde, net als knoflook. Het voegt een zeer unieke smaak toe aan het eten, een heerlijke uiencrunch wanneer het rauw aan de salades wordt toegevoegd.

Lente-ui tijdens de zwangerschap heeft superkrachten om verkoudheid te genezen. Het wordt beschouwd als een uitstekende bron van vitamine C en calcium. Het is veilig om lente-uitjes te eten als je zwanger bent.

Je hoeft dus niet bang te zijn om uien te eten als je zwanger bent. Hunkeren naar uien tijdens de zwangerschap is gebruikelijk.

Voeg deze keer wat lente-uitjes toe aan je salade of sandwich om jezelf te blussen. Houd er echter rekening mee dat het het beste is om met mate te eten om de vervelende bijwerkingen van het eten van uien in overmatige hoeveelheden te voorkomen.