Een zoetekauw is vrij normaal tijdens de zwangerschap. Gezien de schommelingen van de hormonen zo nu en dan, zou het je niet moeten verbazen dat je elke keer op zoek bent naar opties om te eten. Op zulke momenten is rietsuiker de redder! Gud tijdens de zwangerschap of rafeligheid tijdens de zwangerschap heeft de neiging om een ​​goede gezondheid voor de moeder en de baby te bevorderen. Kijk eens wat het kan.

Effecten van het eten van rietsuiker tijdens de zwangerschap

Kunnen we rietsuiker eten tijdens de zwangerschap??

Ja, het is volkomen veilig om rietsuiker te eten tijdens de zwangerschap. Het kan u weghouden van het risico op bloedarmoede of ijzertekort. Er is ook iets dat bekend staat als de palmsuiker en het wordt als gezonder beschouwd. In de 2e maand van de zwangerschap moet je echter opletten hoeveel je eet. Raadpleeg een arts voor het aantal porties.

Voedingswaarde van Jaggery of Gud tijdens de zwangerschap:

Jaggery is rijk aan ijzer en heeft minerale zouten. Het bevat ook veel kalium en bevat een beperkte hoeveelheid glucose. Trouwens, het heeft heel minder vet, ongeveer 0,1 gram in 100 gram rietsuiker, waardoor het een goede optie is voor iedereen.

Met zwangerschap komt de grote vraag van goed eten. Omdat de baby al zijn voedingsstoffen van de moeder haalt, is het belangrijk voor de zwangere vrouw om gezond te eten, boordevol alle belangrijke vitamines en mineralen. Velen van ons hebben een zoetekauw en vermijden het eten van suiker tijdens de zwangerschap uit angst voor gewichtstoename en andere complicaties. Ongeraffineerde suiker in zijn natuurlijke vorm kan echter een overschot aan gezondheidsvoordelen opleveren. Ja, je raadt het goed; jaggery is waar we het over hebben, maar eerst, wat is jaggery en wat zijn de soorten?.

Jaggery is een traditionele Indiase zoetstof die naast suiker uit suikerriet wordt geproduceerd. Deze traditionele zoetstof is een natuurlijk mengsel van suiker en melasse. Wanneer puur geklaard suikerrietsap wordt gekookt, blijft de rietsuiker achter als het residu.

Soorten rietsuiker om te eten tijdens de zwangerschap:

De kwaliteit van de rietsuiker is afhankelijk van het rietsap, dat op zijn beurt wordt bepaald door de variëteit en de omgeving waarin het riet wordt verbouwd en gekweekt. Hier zijn enkele van de soorten waarvan je moet hebben gehoord.

Bekijk de vele soorten rietsuiker die beschikbaar zijn.

1. Suikerrietsuiker:

Deze is iets tussen goudbruin tot donker van kleur. De rietsuiker wordt bereid door suikerrietsap te koken. Extractie van suikerrietsap is de eerste stap, gevolgd door sapklaring en sapconcentratie door koken en afkoelen van geconcentreerd sap en de laatste stap wordt gevolgd door vormen en bewaren. Suikerrietsuiker smaakt erg zoet, met een vleugje zout, afhankelijk van het gewonnen sap.

2. Dadelpalm Jaggery:

Het staat bekend als ‘karupatti’. Dadelpalm is een zoetstof die veel wordt gebruikt in Zuid-India en is een extract gemaakt van palmbomen. Het is bekend dat het geneeskrachtige eigenschappen en enkele gezondheidsvoordelen heeft. De andere soort rietsuiker die je tijdens de zwangerschap kunt eten, is de zwarte rietsuiker of de karuppati. Het is gemaakt van en staat algemeen bekend als palmsuiker. De andere variant is zwarte rietsuiker. Zwarte rietsuiker tijdens de zwangerschap is een andere goede keuze voor zowel de moeder als haar baby. Het heeft meer nutritionele en medicinale voordelen dan rietsuiker. Dadelpalm is ook een goede bron van het vitamine B-complex en bevat ascorbinezuur. Het smaakt goed en bevat ook minerale zouten.

3. Vloeibare rietsuiker:

Vloeibare rietsuiker wordt in veel delen van India meestal gebruikt als zoetstof in eten en drinken.

Tijdens de zwangerschap worden vanaf de 7e maand kashayams of brouwsels gegeven om de zwangerschapsproblemen te verlichten. Deze praktijk wordt op grote schaal gevolgd in Tamil Nadu, en hiervoor wordt zwarte rietsuiker gebruikt.

Jaggery tijdens de zwangerschap

Voordelen van Jaggery tijdens de zwangerschap:

Jaggery is het bijproduct van suikerriet en staat bekend als gur. Omdat het rijk is aan ijzer, is het ook een goede manier om je verlangen naar suiker op vreemde uren van de dag te kalmeren. In feite is het absoluut veilig om rietsuiker te hebben in de eerste maand van je zwangerschap. Pas in de tweede maand op uw inname van rietsuiker. Te veel rietsuiker kan een laag geboortegewicht veroorzaken.

Hier zijn enkele algemene voordelen van het eten van gur tijdens de zwangerschap:.

1. Controleert de bloeddruk:

Een natriumarm dieet wordt aanbevolen voor zwangere vrouwen. Jaggery helpt het natriumgehalte in het lichaam te verlagen en reguleert daardoor de bloeddruk. Bovendien verkleint het hebben van een optimale bloeddruk ook de kans op andere nier- en hartgerelateerde ziekten.

2. Handhaaft het vasthouden van water:

Waterretentie komt veel voor tijdens de zwangerschap. Het hoge gehalte aan kalium in rietsuiker helpt het vasthouden van water te verminderen en zal dus het lichaamsgewicht tijdens de zwangerschap controleren. Oedeem is een ander ding dat kan worden voorkomen door rietsuiker te eten.

3. Voorkomt bloedarmoede:

Consumptie van rietsuiker tijdens je zwangerschap zal het aantal rode bloedcellen (rode bloedcellen) aanzienlijk verbeteren en zo het risico op bloedarmoede voorkomen. Het stimuleert ook het immuunsysteem en biedt een onmiddellijke energiebron, indien nodig.

4. Helpt bij bloedzuivering:

Het eten van de optimale hoeveelheid rietsuiker tijdens de zwangerschap kan helpen uw bloed te zuiveren door afval en gifstoffen te elimineren. Dit zorgt voor de veiligheid en een goede gezondheid van het dierbare kleintje dat in je groeit.

5. Verbetert de werking van het spijsverteringsstelsel:

Het eten van rietsuiker tijdens de zwangerschap helpt bij het efficiënt functioneren van het spijsverteringsstelsel. De ongeraffineerde suiker in rietsuiker bevordert de afscheiding van spijsverteringsenzymen, waardoor het risico op indigestie, winderigheid, darmwormen en andere spijsverteringsstoornissen wordt verminderd. Bovendien is gebleken dat het eten van rietsuiker ook de stoelgang vergemakkelijkt en constipatie voorkomt.

6. Vermindert gewrichtspijn:

De vitamines en mineralen die aanwezig zijn in rietsuiker kunnen helpen bij het genezen van botgerelateerde en gewrichtsstijfheidsproblemen.

Snelle en gemakkelijke Jaggery-recepten voor zwangere vrouwen:

1. Jaggery Cookies met Finger Millet:

  • Rooster de vingergierst, ook wel ragimeel zonder olie genoemd, ongeveer 10 minuten in een droge pan.
  • Voeg in een andere kom rietsuiker (in poedervorm), haver, honing, boter en wat dadels toe. Roer ze goed door elkaar en voeg de bloem eraan toe.
  • Kneed het goed door en wikkel het in. Bewaar het 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm je oven ongeveer 10 minuten voor op 350 graden Fahrenheit. Haal nu het deeg eruit en maak er kleine stukjes van en leg ze op de bakplaat.
  • Laat het afkoelen. Geniet van je koekjes bij de thee of koffie.

Het staat ook bekend als het rietsuiker laddu-zwangerschapsrecept.

2. Weegbree Gur-chips:

  • Was en schil de weegbree en week hem twintig minuten in kurkumawater.
  • Leg de weegbree in zeezoutwater.
  • Maak een karamel met rietsuiker. Voeg wat water toe aan rietsuiker en verwarm het. Voor meer smaak kun je gemalen kardemom en kaneel toevoegen. De consistentie moet dik worden. Verwarm tot dan.
  • Laat de weegbree drogen en bak hem ondiep in een pan met olie.
  • Doop het in de karameloplossing en laat het afkoelen.

Palmsuiker tijdens de zwangerschap wordt ook als zeer goed voor het lichaam beschouwd. Je kunt de gewone rietsuiker vervangen door wat palmsuiker.

De voordelen van rietsuiker tijdens de zwangerschap zijn talrijk. De truc ligt in het bepalen hoeveel je kunt consumeren. Het eten van rietsuiker tijdens de vroege zwangerschap voedt niet alleen de huid, maar voorkomt ook het verschijnen van puistjes, acne, vlekken en zelfs rimpels. Voelt te mooi om waar te zijn! Nou, probeer rietsuiker in je zwangerschapsdieet op te nemen en voel zelf het verschil.