Zwangerschap is een achtbaanrit, niet alleen voor de moeder, maar voor het hele gezin. Het is een botanisch extract met antimicrobiële eigenschappen die acne en voetschimmel kunnen behandelen. Hoewel het voordelen heeft, is het noodzakelijk om te weten of het veilig is om tea tree olie te gebruiken tijdens de zwangerschap. Hoewel het een kruidenproduct is, is het misschien niet altijd veilig. Het is nog steeds beter om veilig te zijn, aangezien zwangerschap een zeer zachte en delicate tijd is. Dit artikel geeft u details over de voordelen en nadelige effecten van tea tree olie tijdens de zwangerschap.

Wat is tea tree olie??

Een andere naam voor tea tree olie is melaleuca-olie, en het heeft een geur die lijkt op kamfer. Tea tree olie wordt gewonnen uit de bladeren van Melaleuca alternifolia, afkomstig uit Queensland, New South Wales en Australië. De samenstelling van de olie verandert wanneer er sprake is van een oxidatieproces als gevolg van blootstelling aan lucht, aangezien deze uit veel chemicaliën bestaat. Het heeft een kleurbereik van lichtgeel tot kleurloos.

tea tree olie tijdens de zwangerschap

Is het veilig om theeboomolie te gebruiken tijdens de zwangerschap??

Alles wat natuurlijk is, is niet altijd veilig. Het is het beste om theeboomolie te gebruiken door het te verdunnen met een andere olie, omdat de hoge concentratie van de theeboomolie het een beetje riskant maakt. Omdat een zwangerschap niet één maar twee levens omvat, is het beter om de situatie onder begeleiding van een arts op te lossen. Uitwendige toepassing wordt als veilig beschouwd, maar het is helemaal niet veilig om theeboomolie oraal in te nemen.

Voordelen van het gebruik van Tea Tree Oil tijdens de zwangerschap:

De kruidenolie heeft verschillende voordelen, waarvan er enkele hieronder worden genoemd:

1. Acné:

De antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen van theeboomolie maken het een uitstekende keuze om acne te behandelen, waardoor je een gladde huid krijgt. U kunt crèmes gebruiken die op de markt verkrijgbaar zijn met 5% theeboomolie.

2. Vette huid:

Als je de overtollige olie op je huid wilt verminderen, dan zijn de antiseptische eigenschappen van tea tree olie de beste oplossing.

3. Eczeem en droge huid:

Tea tree olie kalmeert je huid wanneer je last hebt van een droge huid en eczeem.

4. Geneest wonden:

Tea tree olie heeft antibacteriële eigenschappen die je helpen bij het genezen van wonden veroorzaakt door bacteriën.

5. Hoofdhuidgezondheid:

Als je een jeukende hoofdhuid hebt die wordt veroorzaakt door roos, dan kan theeboomolie je helpen je hoofdhuid te hydrateren en een gezonde haargroei te bevorderen.

6. Jeukende huid:

Tea tree olie helpt de oorzaken van jeukende huid en ontstekingen weg te nemen, omdat het ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

Bijwerkingen van tea tree olie tijdens de zwangerschap:

Hoewel theeboomolie voordelen heeft, heeft het ook enkele nadelige effecten wanneer het oraal wordt ingenomen, omdat het tot toxiciteit leidt. Hoewel de bijwerkingen per zwangere vrouw verschillen. Enkele van de effecten veroorzaakt door tea tree olie zijn:

 • desoriëntatie.
 • Huidontsteking.
 • Irritatie.
 • pijn.
 • Roodheid.
 • Het kan iets ernstigs veroorzaken, zoals coma.

zwangere vrouw

Hoe Tea Tree Oil te gebruiken tijdens de zwangerschap:

Tea tree olie wordt als veilig beschouwd om tijdens de zwangerschap extern op uw huid aan te brengen. Het is ook ideaal als je tea tree olie mengt met een andere olie om het te verdunnen, waardoor het een nog betrouwbaardere optie wordt. Maar vergeet niet om theeboomolie niet oraal te consumeren, omdat dit bijwerkingen kan veroorzaken. Hier zijn enkele van de snelle en gemakkelijke doe-het-zelfrecepten die veilig zijn voor zwangere vrouwen.

Handreinigingsmiddel:

Ingrediënten:
 1. Tien druppels tea tree olie.
 2. ¾ kopje ontsmettingsalcohol.
 3. ¼ kopje aloë vera-gel.
Hoe voor te bereiden:
 • Pak een kom en giet alle ingrediënten erin. Neem een ​​kom, bij voorkeur van glas.
 • Meng de inhoud van de glazen kom en klop ze goed tot een gel.
 • Neem een ​​schone lege fles en giet de inhoud erin. Uw gebruiksklare ontsmettingsmiddel is klaar voor gebruik.

Kalmeert de ontstoken huid:

Ingrediënten:
 1. Tien druppels tea tree olie.
 2. Een lepel olijfolie.
 3. Een lepel kokosolie.
Hoe voor te bereiden:
 • Doe de ingrediënten tea tree olie, olijfolie en kokosolie in een kom.
 • Meng ze goed zodat de inhoud goed gemengd is.
 • Bewaar de resulterende olie in een lege container.
 • U kunt de oliecombinatie op de ontstoken gebieden aanbrengen totdat u verlichting krijgt.

Acne verwijderen:

Ingrediënten:
 1. Tien druppels tea tree olie.
 2. 20 druppels water.
 3. Wattenstaafjes.
Hoe voor te bereiden:
 • Meng de tien druppels tea tree olie en 20 druppels water in een kleine kom.
 • Breng het mengsel aan op de door acne aangetaste delen van je gezicht met een wattenstaafje.
 • U kunt de procedure twee keer per dag herhalen voor effectieve resultaten.

Voorzorgsmaatregelen voor het gebruik van tea tree olie tijdens de zwangerschap:

Hoewel er een lijst is met voordelen die theeboomolie te bieden heeft, zoals genezing en verzachting van veel van de huidproblemen, moet je er rekening mee houden om theeboomolie te gebruiken met een paar voorzorgsmaatregelen:

 1. Breng theeboomolie niet rechtstreeks op uw huid aan. Het is altijd nodig om het te verdunnen met een andere olie zoals kokosolie, olijfolie of amandelolie.
 2. Meng ten minste 12 druppels dragerolie voor elke twee druppels tea tree olie.
 3. Het is beter als u een pleistertest op uw huid doet om te zien of u allergisch bent voor tea tree olie.
 4. Het aanbrengen van tea tree olie rond uw oogcontour moet zorgvuldig gebeuren, omdat dit irritatie en roodheid kan veroorzaken.

Zwangerschap brengt voor elke vrouw een andere ervaring met zich mee, omdat iedereen divers is en ook de manier waarop ze reageert verschillend is. Hormonale veranderingen bij een zwangere vrouw veranderen elk klein probleem dat tijdens de zwangerschap wordt veroorzaakt. Velen van ons vinden het een uitdaging om te kiezen wat ze wel en niet moeten gebruiken, aangezien zwangere vrouwen geen andere middelen mogen gebruiken dan de door de arts voorgeschreven medicijnen. Tea tree olie tijdens de zwangerschap is een van de kruidenoliën die kunnen worden gebruikt, bij voorkeur onder begeleiding van een arts.

Veelgestelde vragen en antwoorden:

Q1. Is het veilig om tea tree olie te gebruiken in plaats van antibiotica??

antw: Het antwoord is moeilijk, nee! Hoewel tea tree olie antimicrobiële eigenschappen heeft, werken ze alleen veilig bij huidproblemen uitwendig. Als het nodig is om problemen in uw lichaam te behandelen, mag het niet oraal worden ingenomen en mag het niet worden gebruikt als vervanging voor antibiotica.

Q2. Is het veilig om theeboomolie voor baby’s te gebruiken??

antw: Je kunt een paar druppels tea tree olie mengen met een andere ongeparfumeerde olie en aanbrengen op de door luieruitslag aangetaste gebieden. Maar het is belangrijk om te onthouden dat deze olie niet mag worden gebruikt voor baby’s jonger dan zes maanden.

Q3. Is tea tree olie veilig om te gebruiken tijdens de zwangerschap??

antw: Tea tree olie geeft je alleen voordelen als het matig en uitwendig wordt gebruikt. Het mag niet tegen elke prijs oraal worden ingenomen, omdat het giftig kan zijn en veel bijwerkingen kan veroorzaken; soms kunnen de gevolgen fataal zijn.

Vrijwaring: De meningen die in dit artikel worden gedeeld, zijn suggesties en op geen enkele manier een vervanging voor het advies van een arts. Het is altijd veilig om een ​​arts te raadplegen voordat u iets nieuws probeert, vooral tijdens de zwangerschap.