Zwangerschap is het wonderbaarlijke proces van het herbergen van een nieuw leven in jezelf, een overgang van alleen een vrouw naar een moeder, de bron van een nieuw leven en waarschijnlijk een nieuw leven voor jezelf. Moeder zijn van een nieuw leven is echter geen grap en vaak zijn de ouders, of liever de moeder, niet helemaal zeker van het moederschap zonder er vooraf over na te denken. Het is in deze tijd dat een moeder of de ouders zwangerschap moeten vermijden zonder hun liefde te belemmeren en als we bescherming van de tafel plaatsen, laten we eens kijken wat we nog meer hebben om mee te werken.

hoe zwangerschap te voorkomen zonder bescherming?

Waarom deze weg??

Voorkomen dat een nieuw leven de kop opsteekt, is inderdaad een idee dat we niet willen wagen en hiervoor moet een paar dat zich bezighoudt met coïtus te allen tijde voorbereid zijn op de gevolgen of de nodige bescherming nemen, de enige manier waarop liefde bedrijven veilig voor je kan worden genoemd gedachte. Maar zonder dat je partner bescherming gebruikt, zijn er veel hoofdwegen waar je voor zou kunnen kiezen om te voorkomen dat je zwanger wordt.

Houd een cyclustab bij:

Vrouwen menstrueren, mogelijk bloeden ze het ei uit de eierstok in afwachting van de vorming van een nieuw ei dat de plaats van het oude ei moet innemen. Bij een normale zwangerschapsnorm wordt het ei ofwel bevrucht en op de eierstokwand geplant, ofwel wordt het ei weggebloed. Het is de opening tussen het bloeden van het ei en de vorming van het nieuwe ei die we in ons voordeel moeten gebruiken. Daarom moet de allereerste stap naar coïtus zonder bescherming zijn dat je je menstruatiecyclus in de gaten houdt.

Tel ze onbevrucht:

De eerste paar dagen direct na je menstruatie zijn zogenaamd de meest vruchtbare dagen van je cyclus. Dit is wanneer er een leegte in de eierhouder is en meestal kan het een perfect moment zijn om onbeschermde coïtus te hebben. We hebben het over de eerste vijf dagen, drie zijn een veilig getal en de andere twee slechts een risicofactor. Binnen de kortste keren is het eitje echter gevormd en ben je al snel weer bevrucht.

In de gaten houden:

Hoe weet je nu of je na je menstruatie weer vruchtbaar bent? Het is de dag dat de cervicale vloeistoffen verschijnen. Dit is met name zes dagen na uw menstruatiecyclus, die op uw kalender moet worden gemarkeerd als de progressieve vruchtbare dagen. Vraag uw gynaecoloog om een ​​beter inzicht.

Aan de pil zijn:

We verwijzen meestal naar bescherming vanuit het oogpunt van de man, een gemakkelijkere manier om conceptie te vermijden. Als je partner echter geen grote fan is van het gebruik van bescherming, kun je jezelf altijd helpen de mogelijke fout te voorkomen door de dagelijkse pil te gebruiken. Dit zijn milde pillen die regelmatig kunnen worden ingenomen, een gebruikelijke norm voor u om uw eieren onder controle te houden.

U moet echter altijd kiezen voor het advies van een arts voordat u zich aan de pillen waagt. Aan de andere kant is er altijd een mogelijkheid van bijwerkingen, stijging van de oestrogeenspiegels en dergelijke wanneer de pillen die u inneemt extra hormonen in uw lichaam remmen.

De uittrekmethode:

De laatste op de lijst is de uittrekmethode, een van de meest voorkomende methoden die koppels graag gebruiken. Dit is echter helemaal geen veilige methode en moet te allen tijde extra voorzichtig zijn. In feite is dit het laatste redmiddel waar iemand zijn toevlucht toe moet nemen als alle anderen voor hen nietig of nietig zijn.