Wat zijn anticonceptiepillen:

Anticonceptiepillen zijn de pillen of tabletten die hormonen bevatten. Ze helpen bij het voorkomen van zwangerschap en worden geleverd in een combinatie van de oestrogeen- en progestageenhormonen. Ze worden oraal ingenomen door de vrouwen en zijn dus een manier voor zowel mannen als vrouwen om zwangerschap te voorkomen. De meest voorkomende vorm van anticonceptiepillen zijn de combinatiepillen die worden geleverd met een combinatie van de twee hormonen. Ongepland ouderschap is vaak beter om niet voor te kiezen en sommigen van hen staan ​​in voor anticonceptiepillen als de veiligste methode.

Hoe werken anti-zwangerschapspillen??

De grotere reden tot zorg is of deze echt werken. Het eenvoudigste antwoord is ja, dat doen ze. Ze onderdrukken voornamelijk de eisprong, door het vrijkomen van de eicel te voorkomen. Natuurlijk kan er zonder de eicel geen bevruchting plaatsvinden en vindt er dus geen zwangerschap plaats. Wat deze combinatiepillen doen, is dat ze het slijm van de baarmoederhalsspieren dikker maken, waardoor het binnendringen van sperma wordt geremd of het moeilijk voor hen wordt om er doorheen te gaan. Vrouwen kunnen deze combinatiepillen innemen zoals elke andere tablet, en als ze correct worden ingenomen, is gemeld dat ze 99,9% van de tijd werken.

Wat moet u weten voordat u ze inneemt??

Dingen om in gedachten te houden voordat u zwangerschapspillen gebruikt

We hebben een waarschuwing voor u. Het is de verstandigste en slimste keuze om altijd uw arts te raadplegen voordat u ze oraal inneemt en onze blog is slechts bedoeld om u een algemeen inzicht te geven in het werkingsmechanisme, de efficiëntie en algemene instructies.

1. Je menstruatie missen is niet iets om bang voor te zijn. Het kan gebeuren dat u uw menstruatie overslaat als u deze pillen gebruikt. Het wijst echter niet op iets abnormaals. Zolang u de pillen correct en regelmatig inneemt, kan er niets misgaan. Tegelijkertijd is het ook niet gevaarlijk om niet ongesteld te worden als je de pil neemt. Wat er echt gebeurt, is dat je baarmoederslijmvlies dun wordt als je de pil regelmatig gebruikt. Het is normaal als je stopt met bloeden, want nu is de voering dun geworden en kun je niet meer bloeden.

2. Anticonceptiepillen werken op twee manieren. De combinatiepillen worden geleverd met de combinatie van oestrogeen en progestageen en daarom worden ze ‘combinatiepillen’ genoemd. Terwijl de andere soort pillen alleen progestageen bevatten. Maar in beide soorten werken ze om het baarmoederhalsslijm dikker te maken.

3. Ze op het juiste moment nemen, speelt een grote rol. Het grootste deel van de effectiviteit van de pil komt van het regelmatig innemen van de pil. Cases hebben laten zien hoe ze effectief werken in dergelijke gevallen, ongeveer 99% van de tijd. Anticonceptiepillen hebben ook een faalpercentage van 9% laten zien.

4. Het duurt ongeveer 72 uur voordat de pillen beginnen te werken. Terwijl sommige anderen ongeveer drie tot vijf dagen nodig hebben om effectief te worden en in actie te komen.

Met deze dingen in gedachten, zijn er bepaalde manieren om de juiste anti-zwangerschapspillen te kiezen. De combinatiepillen en de minipillen zijn de twee soorten pillen die beschikbaar zijn.

  • Combinatiepillen hebben de neiging om minder krampen te veroorzaken, met minder en kortere menstruaties. Het is ook bekend dat ze de kans op eierstok- en endometriumkanker verminderen. Deze pillen zijn echter niet voor u bedoeld als u oestrogeenbijwerkingen heeft zoals misselijkheid of gevoelige borsten. Om hierbij te helpen, kunt u combinatiepillen met een lagere dosis overwegen, een die minder oestrogeengehaltes bevat. Alesse, Apri, Natazia, Ortho-Novum zijn enkele van de combinatiepillen.
  • Minipillen zijn degenen die alleen progestageen bevatten. Dit zijn degenen die het baarmoederhalsslijm verdikken en zo het slijmvlies van de baarmoeder dunner maken. Deze zijn voornamelijk ontwikkeld voor vrouwen die gevoelig zijn voor een hoger oestrogeengehalte. Minipillen zijn veilig voor vrouwen die veel roken of het risico lopen op het ontwikkelen van een hartaandoening of beroerte. De populaire zijn Camili, Errin, Micronor.

Hoe moet u uw anticonceptiepillen innemen??

Het op het juiste moment en op de juiste manier innemen van uw anticonceptiepil speelt een grote rol in de effectiviteit ervan. Hier leest u hoe u goed kunt consumeren.

  • Begin met het innemen van één pil op de eerste dag van je menstruatie.
  • Blijf de tabletten elke dag rond hetzelfde tijdstip innemen.

Onthoud dat als u uw eerste pil binnen vijf dagen na uw menstruatie inneemt, u zeer veilig bent. Zo is uw bescherming meteen verzekerd. U kunt het echter ook eerder innemen, zelfs als uw menstruatie pas over een paar weken duurt, kan de mate van bescherming tegen zwangerschap niet onmiddellijk zijn. Als u op enig moment ongemak of moeilijkheden ervaart tijdens het gebruik van de pil of na het innemen ervan, raadpleeg dan altijd uw arts.

Idealiter is je eerste dag van je menstruatie het juiste moment om ermee te beginnen. Als u ze toevallig op een ander tijdstip inneemt, begint uw bescherming tegen zwangerschap pas na zeven dagen. Het is dus oké als je je eerste dag van de menstruatie mist, je kunt ook op een ander moment beginnen!

Het andere waar u rekening mee moet houden, is dat u ze goed opbergt. Ze in je auto of tas bewaren is zeker niet de juiste manier. Bewaar ze altijd bij temperaturen onder de 25C/77F graden, anders kunnen ze gaan degraderen. Hoewel deze pillen misschien moeilijk te vernietigen zijn, zal het bewaren ervan op warme of vochtige plaatsen hun effectiviteit verpesten.

5 Lijst met veiligste anticonceptiepillen in India:

Hier zijn enkele van de voorgestelde en veiligste anticonceptiva die op de markt verkrijgbaar zijn:.

1. Ik pil:

I-pil is het meest voorkomende merk in India. Rapporten hebben een slagingspercentage van ongeveer 85-90% van de keren geclaimd. Het succes hangt echter af van hoe snel je het inneemt. Het effect is maximaal wanneer je het binnen 12 uur consumeert. U kunt het ook binnen 72 uur innemen. Verder beschermt het je niet tegen zwangerschap. Het kost 75 INR en is algemeen verkrijgbaar in alle drogisterijen.

Voordelen: Het wordt geprezen als zeer effectief wanneer het binnen 72 uur wordt ingenomen.

nadelen: Het is alleen bedoeld voor mensen in de leeftijdsgroep van 25 tot 45 jaar. U kunt tijdens uw volgende menstruatie ernstige krampen en gevoelige borsten ervaren, samen met vermoeidheid.

2. Ongewenst 72:

Het is een pil op basis van hormonen en bevat geen oestrogeen. Het werd gelanceerd door Mankind Pharmaceuticals en wordt vaak beschreven als het anticonceptiemiddel voor een enkele dosis voor eenmalig gebruik dat uw zwangerschap op afstand houdt. Het kost 80 INR voor één pil en moet binnen 72 uur na onverwachte geslachtsgemeenschap worden ingenomen (één pil). Het helpt je vrij te houden van misselijkheid en andere gastro-intestinale problemen.

Voordelen: Het is bekend dat het de kortetermijnveranderingen van de menopauze vermindert.

nadelen: Het vertoont griepachtige symptomen, vaginale bloedingen vóór de datum van uw menstruatie, gevoelige borsten en pijn in het lichaam.

3. Tpil 72:

het volgende soort veilige anticonceptiemiddel is de T-pil 72 die 1,5 mg levonorgestrol bevat. De pil moet binnen 72 uur na de coïtus als één enkele dosis worden ingenomen en is naar verluidt 80% effectief wanneer hij binnen drie dagen na het vrijen wordt ingenomen. Het is geprijsd op 69INR.

Voordelen: Het blokkeert de effecten van progesteron op het lichaam en is anti-misselijkheid.

nadelen: Het kan soms baarmoederkrampen, diarree en baarmoederbloeding veroorzaken.

4. Preventol:

Hier is nog een veiligste anticonceptiepil. Preventol wordt vervaardigd door Hill Life Care Ltd. dat twee pillen heeft met 0,75 mg levonorgestrolhormoon. Het is het beste om de eerste pil zo snel mogelijk na onbeschermde seks in te nemen en de tweede na 12 uur na inname van de eerste. Het zal echter niet helpen om er maar één te nemen.

Voordelen: Het is zuinig in vergelijking met anderen en kost 50 INR.

nadelen: Pas op voor misselijkheid en vaginaal bloedverlies.

5. Vertrouwen 2:

Truston 2 is een ander veilig anticonceptiemiddel van 2 in een verpakking van één. Het is vervaardigd door V care pharma Ltd. en het merk heeft absoluut geen bijwerkingen. De eerste pil moet zo snel mogelijk na onbeschermde coïtus worden ingenomen en de tweede na 12 uur na inname van de eerste. Het is geprijsd op 60 INR.

Bijwerkingen van anticonceptiepillen:

Enkele van de bijwerkingen van anticonceptiepillen worden hieronder vermeld:.

1. Misselijkheid:

de meest voorkomende bijwerking van het nemen van anticonceptiepillen is misselijkheid. Sommigen van hen hebben beweerd lichte misselijkheid te ervaren wanneer ze voor de eerste keer consumeren. De effecten lijken echter af te nemen bij regelmatige inname.

2. Intermenstrueel spotten:

U kunt een vaginale doorbraakbloeding krijgen tussen de verwachte menstruaties. Dit blijkt echter binnen ongeveer 3 maanden na de initiële dosering te verminderen. Maar zelfs tijdens het spotten is de pil effectief en is er geen reden om je zorgen te maken zolang je ze correct en regelmatig inneemt.

3. Hoofdpijn:

Hoofdpijn en migraine zijn een andere veelvoorkomende bijwerking van deze pillen. Pillen met verschillende hormonen en doseringen zullen verschillende symptomen vertonen. Een pil met een lage dosis lost dit effectief op en kan je enige verlichting geven.

4. Gevoelige borsten:

Anticonceptiepillen maken uw borsten meestal groter en zachter. Dit wordt echter na een paar weken opgelost. Als u knobbels vindt of aanhoudende pijn ervaart, kunt u het beste uw arts raadplegen.

Voorbehoedsmiddelen zijn soms onze echte redder. Ze beschermen je tegen ongewenste of onverwachte zwangerschap. Maar wat u moet onthouden, is dat u een arts moet raadplegen voordat u ze alleen gaat gebruiken. Elk ongemak of elk ander symptoom dat u kunt ervaren, kan een uitloper van deze pillen zijn. Hoewel ons artikel slechts een inzicht is in wat anticonceptiva zijn en de mogelijke bijwerkingen, zijn ze op geen enkele manier een weloverwogen keuze die u kunt maken van.