Ben je zwanger? Zo ja! Dan allereerst gefeliciteerd! Zwangerschap is zo’n prachtig geschenk dat God aan elke vrouw heeft gegeven. De zwangerschap is ook een gebeurtenis daarna verandert je leven totaal. Jullie weten allemaal dat er tijdens de zwangerschap zoveel zorg nodig is voor zwangere vrouwen. Hoewel zwangerschap geen ziekte is, is het een heel mooie reis, maar dat moet je weten. Als dit je eerste zwangerschap is, moet je weten hoe je voor jezelf en je baby zorgt tijdens de zwangerschap. Daarom vertellen we je vandaag in dit artikel de beste zwangerschapstips.

Zwangerschapstips

Op dit moment wil iedereen steeds meer informatie over de zwangerschap weten. Je moet ook weten dat elke zwangerschap anders is. Verschillende mensen ervaren stress tijdens de zwangerschap en anderen niet. Als je je zwangerschap gelukkiger, gezonder en veiliger wilt maken, dan is dit artikel iets voor jou. Gezond zijn voor, tijdens en na de zwangerschap bestaat uit zoveel verschillende aspecten van je leven. Dus ik heb een snelle lijst verzameld om u te helpen aan de gezonde kant te breken. Tijdens de zwangerschap kunt u verschillende symptomen ervaren, sommige zijn als volgt;

  • Krampen in de onderbuik
  • Hoofdpijn
  • Stemmingswisselingen
  • Constipatie of gas
  • Duizelig of flauw voelen
  • Gezwollen of gevoelige borsten
  • Rugpijn
  • Je maag ziek voelen
  • Vermoeidheid
  • Veel moeten plassen (herhaaldelijk plassen)

Top 50 zwangerschapstips:

Nu, hier vertellen we u enkele beste tips waarmee u uw reis van zwangerschap tot aan de geboorte van uw kind kunt afleggen. De beste zwangerschapstips zijn als volgt;

1. Neem foliumzuur. Foliumzuur is een B-vitamine die kan helpen om ernstige geboortetekorten te voorkomen. Consumeer meer voedsel dat ironisch is in foliumzuur. Neem elke dag voor de hand en tijdens de vroege zwangerschap een vitaminesupplement voor in totaal 1000 mcg foliumzuur. Er zijn veel bronnen zoals noten, groene bladgroenten, eieren, sinaasappels en bananen, bloemkool, granen en volkoren brood.

2. Eiwit speelt een belangrijke rol bij de groei van weefsels en bloed. Vlees, gevogelte, vis, melk en melkproducten zoals yoghurt, kaas en ijs en eieren zijn uitstekende bronnen. Vegetarische basissen bevatten linzen, tofu en bonen met rijst. Je zou elke dag 2-3 porties moeten hebben.

3. Vaccinaties, Praat met uw leverancier over vaccinaties. Velen zijn onschadelijk en optioneel tijdens de zwangerschap, maar sommige zijn dat niet. Het hebben van de juiste vaccinaties op het juiste moment kan u en uw baby gezond houden!

4. Oefen op de juiste manier voor u en uw baby. Lichaamsbeweging is een nobele manier om een ​​zwangere vrouw fit te houden; het uitwerken van ondersteuning om haar baby ook gezond te houden. Aanzienlijke oefenmethoden die tijdens de zwangerschap kunnen worden voltooid, nemen degenen in die de duurzaamheid van de spieren helpen ontwikkelen. Rekken kan ook veel helpen, maar al deze acties moeten natuurlijk met voldoende voorzorg gebeuren.

5. Probeer zowel de vetten van Tran als de verzadigde vetten te vermijden, maar goede vetten worden vastgelegd in gekookte eieren, noten, vette vis en lijnzaad. Drink veel water en neem waar mogelijk vezels in.

6. Roken, alcoholgebruik en drugsgebruik tijdens de zwangerschap brengen u en uw baby in gevaar voor een aantal ernstige problemen. Drinken kan een opkomende foetus schaden, waardoor een baby wordt betrokken die risico loopt op geboorteafwijkingen en hersenproblemen.

7. Artsen vermeldden meestal dat acties met een lage impact, zoals zwemmen, wandelen en yoga. Vermijd sporten en krachtige aerobe acties die een groter risico op blessures opleveren.

8. Praat met uw arts over seks tijdens de zwangerschap. Als uw arts zegt dat het oké is om seks te hebben terwijl u zwanger bent, moet u een condoom gebruiken om te voorkomen dat u een SOA krijgt. Sommige soa’s kunnen bij pasgeborenen blindheid, longontsteking of meningitis veroorzaken, dus het is belangrijk om uzelf en uw baby te beschermen.

9. Eet veel fruit en groenten, want het bevat veel vitamines en mineralen. Ze kunnen ook helpen om constipatie tijdens de zwangerschap te voorkomen. Je moet elke dag 5-10 porties hebben.

10. Je kunt ook brood en granen consumeren die vitamines en vezels bevatten. Brood, rijst, bagels, pasta en ontbijtgranen zijn allemaal goede keuzes. Je moet voor elke dag 5-12 porties hebben.

11. Het is zeer noodzakelijk om een ​​uitgebalanceerd dieet te consumeren. De dagelijkse consumptie van elke voedingsgroep houdt u en uw baby sterk tijdens uw zwangerschap.

12. Nu heb je de perfecte reden om jezelf te trakteren – uren doorbrengen in een geurbad, genieten van een massage of verzachtende oliën in je ontwikkelende bult wrijven.

13. Je kunt ook met je partner een gezonde wandeling maken en frisse lucht in je longen krijgen, want dat is zowel goed voor jezelf als voor je baby.

14. Het is zeer noodzakelijk om niet-medicinale middelen te gebruiken voor sommige problemen, zoals brandend maagzuur, misselijkheid en constipatie.

15. Vermijd chemicaliën die uw baby waarschijnlijk kunnen beschadigen. Je kunt deze ontdekken op het werk, in je huis en overal eerlijk, ecologisch subtiel.

16. Doe mee aan de bevallingsles. Als je geen vaardigheden hebt om te werken, laat dan een gynaecologische klas registreren om essentieel bewustzijn te hebben vóór de bevalling.

17. Blijf altijd gehydrateerd. Drink elke dag minstens zes tot acht glazen water. Water helpt om alle schadelijke gifstoffen uit het lichaam te spoelen. Doe bekkenkantels ter ondersteuning van rugpijn in de late zwangerschap. Het zal je pijn helpen verlichten en de baby zelfs inspireren om een ​​goede geboortehouding te accepteren.

18. Tijdens de zwangerschap is het erg belangrijk om voldoende te rusten. Probeer je eerst in je zwangerschap te ontwikkelen tot de gewoonte om op je zij te slapen. Op je zij liggen met je knieën gefixeerd is waarschijnlijk de meest ontspannen locatie naarmate je zwangerschap groeit.

19. Het maakt ook het werk van je hart ontspannen omdat het ervoor zorgt dat het gewicht van de baby geen druk uitoefent op de grote ader die bloed van je voeten en benen terug naar het hart stuurt. Bepaalde artsen prijzen die meisjes die zwanger zijn, slapen aan de linkerkant. Zorg voor voldoende slaap voor minimaal acht uur per nacht.

20. Draag ontspannen, niet-uitrekkende schoenen en leg uw voeten meerdere keren per dag omhoog om vermoeidheid en wallen van de voeten, benen en enkels te voorkomen.

21. Neem een ​​prenatale vitamine. Ze kunnen worden aanbevolen door uw arts of u kunt ze kopen aan de balie. Zorg ervoor dat het 0,4 mg foliumzuur dekt.

22. Vraag je partner om met je mee te doen aan je nieuwe gezonde gewoonteveranderingen, wetende dat je negen hele maanden hebt om te plannen, dromen en fantasieën.

23. Rest! Voor hoogpresterende vrouwen of de vrouwen die werken tot de geboorte van hun kind, is het zeer noodzakelijk om ongeveer 2 uur per dag te rusten. Een van de armste dingen die je in de bloedbaan van je baby zou kunnen pompen, zijn stresshormonen. Daarom zou het ongelooflijk zijn om alle stress te elimineren, maar probeer je stress zoveel mogelijk te binden:

24. Je lichaam verlangt ernaar om te verbeteren en te rusten en zijn energie aan te vullen om de stress van de ontwikkeling van je baby het hoofd te bieden. Als je gestrest bent om te slapen, probeer dan een glas melk of kamillethee voordat je naar bed gaat. Als je gewend bent om ‘s avonds laat op een laptop te werken, probeer dan je routine te veranderen. Een beetje werken op een ander moment van de dag en dan laat een boek lezen of iets doen waar je minder van wordt.

25. Zoek ontspannen houdingen zodat uw lichaam, zelfs als u niet kunt slapen, zoveel mogelijk kan ontspannen. De fijnste houding is op je linkerzij liggen met een kussen in het midden van je knieën.

26. Vergeet het ontbijt niet. Probeer verrijkte kant-en-klare of gebakken ontbijtgranen met fruit. Verrijkte granen bevatten extra voedingsstoffen, zoals ijzer of calcium. Als je je smakeloos voelt, tril dan met 100% volkoren brood. Eet ‘s ochtends meer voedsel.

27. Eet voedingsmiddelen met vezels. Groenten en fruit, zoals doperwten, peren, bananen en spinazie, Bonen, zoals zwarte bonen en kidneybonen, Volkoren, zoals bruine rijst en havermout, Vetarme of vetvrije yoghurt met fruit, Volkoren crackers met vetvrije of magere kaas.

28. Zwemmen in de laatste periode van de zwangerschap is zeer gunstig. Die sport heeft voordelen voor je, je vermindert de pijn en voelt je ook minder zwaar aan.

29. Praat met de arts voordat u kennis maakt met de juiste ademhaling en met worstelen, zodat de bevallingsprocedure gemakkelijk kan plaatsvinden.

30. Maak goede keuzes, plaatsen voor geboorte betekent dat er een aantal vragen zijn die beantwoord willen worden zoals:

31. Wie wordt mijn hoofdbehandelaar? Verloskundige, huisarts of particuliere verloskundige.

32. Wie zorgt er voor mij zowel tijdens de bevalling als tijdens de bevalling? Ziekenhuisverloskundigen, doula, particuliere verloskundige, echtgenoot, geboortepartner etc.

33. Waar zal ik bevallen van mijn baby? Overheidsziekenhuis, privékliniek of ziekenhuis, actieve geboorte-eenheid of thuisbevalling.

34. Lees je geliefde boek om te entertainen. Tijdens de zwangerschap zou je altijd blij moeten zijn en geen spanning moeten verdragen. Het is zeer schadelijk voor u en uw baby.

35. Doe mee met yogales of enkele oefeningen voor zwangere vrouwen voorafgaand aan de bevalling. Er zijn veel yogahoudingen die een vrouw en hun baby tijdens de zwangerschap helpen.

36. Zorg dat u alle afspraken met verloskundigen voldoende kent. Dat zal bevestigen dat je goed zwanger bent, of vroege onregelmatige tekens van de foetus leren.

37. Denk eraan om elke dag 300-500 calorieën aan te vullen tijdens de zwangerschap.

38. Zet je gezondheid op de eerste plaats als je zwanger bent. Zorg ervoor dat je gezond eet en blijf voldoende gehydrateerd, want je voedingsbehoeften zijn niet hetzelfde als je zwanger bent van een tweeling. Let ook op je lichaam; respecteer symptomen zoals beperking en ontslag niet, bel anders uw arts voor de zekerheid.

39. Ontdek wat u moet doen rond chemische anticonceptie, die lijkt op de anticonceptiepil.

40. Volg uw fasen. Leren wat u kunt weten, zal uw cyclus ten goede komen om te bepalen wanneer u ovuleert en hoe laat u zwanger bent. Deze zorgen voor meer exacte vervaldatums.

41. Als u uw huis of een kinderkamer wilt verfraaien, denk er dan aan om dampen te vermijden die zo nu en dan verband houden met schaduw en behang. Laat misschien vrienden het zware werk doen, ook al help je mee om hapjes voor ze te maken. Houd de ramen open!

42. Zeg tegen een medische deskundige dat u mogelijk zwanger bent als u vervelend bent om zwanger te worden. Dit kan contact met schadelijke tests en stoffen stoppen als u zwanger bent en het nog niet ziet.

43. Beschikken over uw prenatale afspraken met uw verloskundige of arts. Dit zal helpen om te bevestigen dat als u problemen heeft, deze vroeg worden opgelost en tot een minimum worden beperkt.

44. Je kunt ook deelnemen aan een vroege zwangerschapsles, yogalessen en een baby-hersenstimulatieprogramma.

45. Eet vaker kleinere maaltijden. Het ondersteunt de spijsvertering en zorgt ervoor dat je niet pijnlijk wordt als je baarmoeder op de maag duwt.

46. Zorg dat je een goede multivitamine krijgt. Je moet eerst foliumzuur toevoegen voordat je begint – het omvat B9 en is opgezet in bladgroenten zoals spinazie en boerenkool, evenals sinaasappelsap en wat granen. Het is bevestigd dat het het gevaar van neurale buisfouten zoals spina bifida met 70% vermindert.

47. Blijf een veiligheidsgordel dragen, ook al rijdt u in motorvoertuigen. Ook moeten zwangere vrouwen zo ver mogelijk achter de airbag gaan zitten.

48. Ga op je linkerzij liggen, zodat je baby moeiteloos bloed en zuurstof kan opnemen en het hoofdje eenvoudiger kan draaien.

49. Neem geen vrij verkrijgbare pillen of kruidengeneesmiddelen zonder eerst uw verloskundige of verloskundige te controleren.

50. Calcium is nodig om tanden en botten te laten groeien. Een basis van calcium zijn zuivelproducten. Extra voedingsmiddelen die ironisch zijn in calcium bevatten sardines, sojabonen en noten en broccoli. Je moet elke dag 4 porties hebben.

Dit zijn dus enkele zwangerschapstips, ik hoop dat je dit artikel leuk vindt en het zowel informatief als interessant vindt. Wees voorzichtig!