De 2e maand van de zwangerschap is net zo cruciaal als de eerste. Dit is de voorbereidende fase van de zwangerschap wanneer aanstaande moeders nodig zijn om speciaal voor hen te zorgen. Deze keer kunnen vrouwen ook last hebben van ziekte en zwakte. Om gezond te blijven, is een goede voeding daarom essentieel tijdens de 2e maand van de zwangerschap. Alle voedingsmiddelen zijn niet toegestaan ​​voor een 2e maand, zwangere vrouwen. Zo moet men weten wat te doen en wat niet te doen. Lees dit artikel om alles te weten over de voorzorgsmaatregelen die een aanstaande moeder moet nemen om een ​​vlotte zwangerschap te garanderen.

2e maand zwangerschap Dieet Wat wel en niet te eten?

Belang van voeding en voedsel voor de tweede zwangerschapsmaand:

Het is essentieel voor u om te weten wat al het voedsel u moet eten en wat niet te eten tijdens de 2e maand van de zwangerschap. Daarom zou u een voedingsschema voor 2 maanden moeten kennen, zwangere dame. U moet een maandelijks voedingsschema opstellen en noteren welk voedsel aan te raden is om te eten en wat niet. U moet er rekening mee houden dat het vuiltrimester dat de eerste drie maanden van de zwangerschap is, zeer cruciaal is en dat ze maximale zorg en aandacht vereisen.

Voedingsplan voor de 2e maand van de zwangerschap:

Elke zwangere vrouw moet heel voorzichtig zijn op het moment van zwangerschap. Het zwangerschapsdieet van de 2e maand bevat ook het eten van voedsel en wat die tijd moet vermijden. Het eten van gezond en vitamine-dragend voedsel is essentieel voor zwangere vrouwen op het moment van de 2e maand. Maar tegelijkertijd moet u weten welk soort voedsel u niet moet eten voor een gezonde bevalling van een baby. In dit artikel hebben we een volledige voedingsbeschrijving gemaakt over wat je wel en niet mag eten tijdens de zwangerschap van de 2e maand.

Welk type voedsel voor dieet tijdens de 2e maand van de zwangerschap??

Hier zijn zwangerschapsvoeding van 2 maanden die voor u nodig is.

1. Foliumzuur bevat voedsel:

Foliumzuur dient het doel van vitamine B. Het is noodzakelijk voor de ontwikkeling van de neurale buis. Voedingsmiddelen zoals spinazie, granen bevatten veel foliumzuur. Vanaf de tweede maand van het zwangerschapsdieet zijn deze voedingsmiddelen essentieel. Groene groenten, eieren kunnen in dit aspect worden genoemd. Vergelijk met verdovende pillen en supplementen, ze zijn erg nuttig voor het doel.

2. Voedingsmiddelen die ijzer bevatten:

IJzer is essentieel voor een goede doorbloeding. Tijdens deze zwangerschap is de bloedtoevoer in de 2e maand erg belangrijk. Daarom kunnen er complicaties optreden als u niet voldoende ijzer inneemt. Bovendien kun je je de hele dag moe en zwak voelen. De voedingsmiddelen die voldoende metaal bevatten, zijn kip, vis, gedroogd fruit enzovoort.

3. Belang van calcium tijdens de zwangerschap van de 2e maand:

De tweede maand van de zwangerschap is erg belangrijk omdat de botten van de baby zich ontwikkelen. Het is dus essentieel dat er voldoende calcium in het lichaam wordt aangevoerd. Zwanger zijn zou 1000 mg calcium per dag moeten bevatten. Daarom kunnen botten sterker worden door calcium. Groene groenten zijn een goede bron van calcium.

4. Eiwitten die nodig zijn voor de zwangerschapsperiode in de 2e maand:

Het is een van de meest vitale ingrediënten van allemaal. Eiwit is essentieel vanaf het begin van de zwangerschap. Extra eiwit zorgt voor een goede ontwikkeling van je baby. Eiwitten zijn ook nodig voor de groei van spieren. Voedingsmiddelen die veel eiwitten bevatten, zijn eieren, melk, vis en groenten, enzovoort. Volgens het advies van de arts moet je als je zwanger bent 75 g eiwit per dag consumeren.

5. Kip als zwangerschapsvoedsel:

Kip is een goede bron van een eiwit dat essentieel is voor deze periode. Het is zeer belangrijk als het dieet van de 2e maand van de zwangerschap volgens de arts. Velen denken dat kip op dit moment niet alleen vruchtbaar is. Maar volgens de dokter is bijna alle vlees veilig voor een zwangere vrouw. Het enige dat nodig is om te handhaven is hygiëne tijdens het koken.

6. Groentendieet nodig tijdens de zwangerschap van de 2e maand:

Groene groenten zijn altijd nuttig als eiwit en vitamine. Dit zijn de twee belangrijkste aspecten van voeding tijdens de zwangerschap. Op enkele na zijn alle planten rijk aan eiwitten; sommige zijn in ijzer, enz. Het is dus altijd gunstig voor de zwangere vrouw. Het is inderdaad een goede energiebron.

7. Fruit voor de zwangerschap van de 2e maand:

Fruit wordt beschouwd als een van de meest essentiële. Op een paar na zijn alle noten nodig om het lichaam van energie te voorzien. Vooral de sappige vruchten zijn op dit moment essentieel. Vers fruit is altijd voordelig omdat ze voldoende vitamine aan het lichaam leveren. Eet dagelijks fruit in plaats van vruchtensap te drinken. Het zal je lichaam ongetwijfeld versterken.

8. Zink:

Voedingsschema voor 2 maanden zwangerschap vereist ook voedsel met zink. Voor de gezonde ontwikkeling van de baby is het zeer verantwoordelijk. Het is een essentieel element dat nodig is voor het zuurmetabolisme, stabiele biologische functies, enzovoort. Kip, vis, zuivelproducten, eieren, bonen, enz. worden beschouwd als zinkbevattend voedsel. Als u niet zeker genoeg bent, raadpleeg dan uw arts in nood.

9. Vetten:

Vetten zijn een essentieel onderdeel van uw dagelijkse voeding en u moet vetten consumeren die op de lange termijn gunstig zijn voor uw baby. Inname van vetten maakt de ontwikkeling van het oog en de hersenen van de baby mogelijk. Het helpt ook bij de groei van placenta en weefsels. Vetten helpen ook bij het voorkomen van afwijkingen tijdens de bevalling.

10. Vezel:

Dit is een essentieel bestanddeel van de dagelijkse voeding voor een zwangere vrouw. Het consumeren van vezels voor een evenwichtige maaltijd is noodzakelijk. U moet elke dag ongeveer 14 gram vezels innemen terwijl u in verwachting bent. Vezelconsumptie verkleint je kans op constipatie en houdt je bloeddruk op peil. Het helpt ook bij het verminderen van eventuele risico’s die verband houden met zwangerschap.

Welk voedsel mag u niet eten tijdens de zwangerschap van de 2e maand:

Laten we eens kijken welke voedingsmiddelen we moeten vermijden in de voedingstabel van 2 maanden zwangerschap.

1. Vleesspreads worden te vermeden:

Tijdens de 2e dracht zijn vleesspreads niet toegestaan ​​als voedsel. Dit voedsel moet je op dit moment vermijden. Het verspreidde Listeria over het hele lichaam. Dit kan de groei van uw baby ernstig beïnvloeden. Het is zeer schadelijk tijdens de zwangerschap. Zorg er dus voor dat je vlees vermijdt als je je kind draagt.

2. Zachte kaas:

Zachte kazen zoals brie en camembert moeten worden vermeden. Zulke zachte kazen moet je in deze tijd niet consumeren. Als zwangerschapsvoeding voor de tweede maand is het ten strengste verboden. Dit is zo omdat het E Coli-bacteriën bevat die complicaties bij de zwangerschap veroorzaken. Kazen zijn favoriet bij velen, maar er is geen uitweg om zwanger te worden.

3. Rauwe eieren:

Het is beter om tijdens je zwangerschap verse eieren te vermijden. Het kan een uitstekende reden zijn om een ​​salmonella-infectie in uw lichaam te verspreiden. U, samen met uw baby, kunt er diep door worden beïnvloed. Door deze infectie kan de gemiddelde groei van de baby worden gestopt. Halfgekookte of lichtgekookte eieren zijn voor dit doel erg gevaarlijk gebleken.

4. Verwerkt vlees moet worden vermeden tijdens de zwangerschap van de 2e maand:

Elk type bewerkt voedsel of vlees is helemaal niet gezond voor zwangerschap. Als het zwangerschapsdieet van de tweede maand is de optie strikt nee. Dit soort eenden worden voor een langere periode geconserveerd en dragen dus bacteriën met zich mee die zeer schadelijk zijn voor de baby die je neemt. Het zal ongetwijfeld je gezondheid verslechteren.

5. Rauwe vis:

Probeer het eten van zeevruchten zoals krab, garnaal, garnalen, enz. te vermijden. Deze soorten vissen bevatten elementen zoals kwik. Het leidt vaak tot een miskraam. De chemische stof is zeer schadelijk voor een zwangere vrouw. Hoewel ze lekker zijn, maar geen eiwitten nemen, is het daarom beter om te vermijden tijdens de zwangerschap.

Gedurende de gehele zwangerschapsperiode moet u vers voedsel hebben. Vooral degenen die veel eiwitten en vitamines bevatten. Groenten en fruit zijn in deze tijd altijd cruciaal. Ze bieden voldoende hoeveelheid benodigde dingen. Je moet in de gaten houden welke essentiële voedingsmiddelen geschikt zijn voor deze tijd. Als ze je doel dienen, koop ze dan om energie te krijgen tijdens de zwangerschap.

Feiten over zwangerschap Dieet voor ongeboren baby & Zwangere dame:

Laten we meer zien over voeding voor 2 maanden, zwangere vrouwen. Gezonde voeding voor een zwangerschap van 2 maanden is vereist en het wordt aanbevolen voor zwangere vrouwen om dagelijks 600 microgram foliumzuur in te nemen. Een gezond en voedzaam dieet is erg belangrijk tijdens de zwangerschap. Een dieet zonder bepaalde voedingsstoffen kan schadelijk zijn voor de gezondheid van de baby. Slechte eetgewoonten en overgewicht zijn ook slecht voor de gezondheid van het kind. Goede eetgewoonten zullen nuttig zijn, omdat u hierdoor het zwangerschapsgewicht kunt verliezen nadat u bent bevallen.

Dieetkaart voor de tweede maand van de zwangerschap:

Weet je dat er een bepaalde voedingstabel is voor de tweede maand van de zwangerschap? Voldoende en uitgebalanceerde inname en voeding zijn vereist voor de gezondheid van zowel moeder als foetus. Het ligt dus voor de hand om tijdens de tweede maand van de zwangerschap te werken aan een goed voedingsschema. De beste voeding voor 2 maanden zwanger is inclusief,

 • Vezel.
 • Calcium.
 • Ijzer.
 • Zink.

Dus, welke voeding is goed voor een zwangerschap van 2 maanden? Begin ‘s ochtends met een goed en uitgebalanceerd dieet. Eet voedsel met fruit, groenten, melk en zuivelproducten en granen. Je kunt ervoor kiezen om ‘s ochtends rijk voedsel te eten, omdat het in de loop van de dag wordt verteerd.

Voor de middag is het een goede optie om salades als voedsel te kiezen, omdat ze je energiek houden. U kunt op dit moment voedingsmiddelen zoals eieren, rijst, dal, rotis, groenten en voedzame maaltijden opnemen.

Houd diners licht. Het is altijd de mantra. Heb gekookte groenten of gekookte groenten en salades. Vermijd gefrituurd voedsel en eet in geen geval eetbuien, vooral niet tijdens diners. De voeding die in je lichaam gaat en de foetus helpt, is alles via voedsel en dieet. Denk er daarom aan om altijd alleen gezonde maaltijden te eten.

Voedsel om te eten tijdens de tweede maand van de zwangerschap:

Wat te eten in de 2e maand van de zwangerschap? Laat ons je helpen. Gezond eten is alles wat je nu nodig hebt. Gezonde voeding voor 2 maanden zwangere vrouwen omvat:

 1. Peulvruchten
 2. Zalm.
 3. Zuivelproducten.
 4. Broccoli.
 5. Eieren.
 6. Zoete aardappel.
 7. Bessen.
 8. Mager vlees.
 9. Volkoren.
 10. Gedroogd fruit.

Dit zijn de 2e maand van de zwangerschap wat te eten lijst. Laten we nu eens kijken wat we moeten vermijden.

Te vermijden voedsel tijdens de tweede zwangerschapsmaand:

Wil je weten wat je niet mag eten tijdens de 2e maand van de zwangerschap? Hier hebben we een lijst met voedingsmiddelen die tijdens de 2e maand van de zwangerschap moeten worden vermeden.

 • Vis met een hoog kwikgehalte.
 • Rauw vlees en schaaldieren.
 • Verse eieren.
 • Gerookte zeevruchten.
 • Delhi vlees.
 • Ongepasteuriseerde zuivelproducten.

Supplementen & Voedingsstoffen voor een zwangerschapsdieet van twee maanden & Niet te nemen

Te nemen supplementen zijn ijzer, zink, foliumzuur en vitamine D. Ze zijn nu nodig voor je lichaam en helpen je om intact en in een goede positie te blijven. Zorg er verder voor dat de te vermijden supplementen vitamine A zijn.

Gewichtstoename tijdens de zwangerschap van de 2e maand Dieet:

Volgens de cijfers van het Institute of Medicines, VS, zou een vrouw met een body mass index tussen 18,5 en 24,9, bijna 25-35 pond (11,4-15,9 kilogram) moeten aankomen. Die vrouw die voor de zwangerschap te zwaar was, zou tussen de 15-25 pond (6,8-11,4 kilogram) moeten aankomen.

Aanvullende tips voor een zwangerschapsdieet in de 2e maand:

Hier zijn een paar tips om je tweede zwangerschapsmaand met gemak te overwinnen.

 • Draag geen stiletto’s.
 • Neem geen overdosis cafeïne.
 • Drink geen alcohol.
 • Niet tweedehands roken.
 • Niet te lang zitten of staan.

Dus nu zit je in je tweede zwangerschapsmaand. Dit is het eerste trimester en dit is een cruciale fase voor jou en je baby. Je moet de beste voeding nemen voor twee maanden zwanger en zeker supplementen die we hierboven hebben opgesomd. Zwangeren moeten specifieke voeding en bepaalde gewoonten vermijden die hierboven zijn opgesomd. Houd er rekening mee dat inname als een gezond dieet essentieel is voor uw baby.

Veelgestelde vragen en antwoorden:

Q1. Wat gebeurt er over het algemeen tijdens de tweede maand van de zwangerschap??

antw: U krijgt over het algemeen vergelijkbare symptomen zoals misselijkheid, vermoeidheid, vermoeidheid, duizeligheid en onbedwingbare trek. U kunt ook een frequente aandrang voelen om te plassen. Zorg daarom voor een gezond en goed dieet dat u kan helpen met uw gezondheid en ook met de ontwikkeling van de foetus.

Q2. Kan ik ongesteld worden en toch zwanger zijn in de tweede maand??

antw: Ja, maar het zijn lichte vlekken die u misschien opmerkt. Dit kun je niet als een normale menstruatie beschouwen. Het is gebruikelijk dat veel vrouwen in de war raken, omdat dit op hetzelfde moment kan komen als die van de menstruatie. Raadpleeg uw arts voor meer informatie als u de juiste menstruatie ziet.

Q3. Wat zijn de voorzorgsmaatregelen die ik moet nemen tijdens de tweede maand van de zwangerschap??

antw: Blijf altijd gehydrateerd en zorg voor voldoende water. Stop met roken en alcoholgebruik en beperk de consumptie van cafeïne. Sport en eet goed. Vanwege misselijkheid, blijf uit de buurt van sterke geuren. Met de juiste zorg en een goede voeding kun je deze fase gemakkelijk met een gerust hart doorkomen.