Het ingaan van de 9e maand van de zwangerschap bouwt veel opwinding en nervositeit op, omdat je binnenkort je kleine bundeltje vreugde in je handen zult hebben. Het eten van de juiste voeding is cruciaal omdat de baby tijdens deze periode maximale vet- en lichaamsmassa krijgt terwijl zijn hersenen en longen zich ontwikkelen. Het zwangerschapsdieet van de 9e maand bevat precies voedsel dat zal helpen bij de juiste gewichtstoename van de baby.

9e maand zwangerschapsdieet

Belang van diëten en voedingsmiddelen voor de 9e zwangerschapsmaand:

In de negende maand van de zwangerschap is de lichaamsstructuur van een baby bijna ontwikkeld. De baby komt in deze periode het grootste deel van zijn gewicht aan. Als u deze maand net binnenkomt, kunt u meer gewicht voelen, wat uw spijsverteringsproces kan beïnvloeden. Daarom moet u uw lichaamsvoedingsstoffen aanvullen met een goed dieet. In dit artikel bespreken we de juiste voedingsmiddelen die u moet innemen voor het maximale voordeel en hoe een Indiaas dieet tijdens de zwangerschap van de 9e maand eruitziet.

9 maanden zwangerschapsdieetschema:

Hier hebben we geprobeerd samen te vatten welk voedsel te eten en wat te vermijden vanuit voedingsoogpunt, samen met de voorbeelden van het voedsel dat de genoemde voedingsstoffen levert. Kijk hier eens:

Voedingsmiddelen om te eten voor de 9e maand Zwangerschap Dieet:

 Vezelrijke voedingsmiddelen:

Vezels zijn essentieel tijdens de zwangerschap en vooral tijdens de 9e maand wanneer het probleem van constipatie ernstig is. U moet dit onderdeel opnemen in het dieet van de 9e maand van de zwangerschap door verse groenten, fruit, peulvruchten en granen enz. van vezels door veel water te drinken, wat zorgt voor een goed onderhoud van het waterpeil in de darmen.

IJzerrijke voedingsmiddelen:

IJzer is het mineraal dat bloedarmoede tijdens de zwangerschap voorkomt. Zwangerschap kan de reden zijn voor ongewone bloedontsnapping of bloeding van bloedvaten. Het kan leiden tot een tekort aan hemoglobine in uw lichaam. Om het effect te verminderen, moet u een dieet volgen in de 9e maand van de zwangerschap, inclusief 25 tot 27 mg ijzer per dag. Sommige verse en natuurlijke bronnen zijn linzen, eieren, bessen, rozijnen, spinazie, droogvoer, sojabonen, kip, vis enz..

Foliumzuurrijke voedingsmiddelen:

Foliumzuur helpt bij het weerstaan ​​van aangeboren handicaps bij een baby zoals asspina Bifida. Het helpt ook om rode bloedcellen en DNA-structuur te construeren. Onnodig te zeggen dat het een van de vitale componenten is die het lichaam nodig heeft op het moment van het 9 maanden zwangerschapsdieetplan, dat kan worden volstaan ​​door 600 tot 800 mg per dag te consumeren. Enkele veel voorkomende bronnen van foliumzuur binnen handbereik zijn kikkererwten, peulvruchten, groene bladeren, papaya, ontbijtgranen, haver, asperges, linzen, sinaasappels enz..

Calciumrijke voedingsmiddelen:

Calcium is in dit stadium in grote hoeveelheden nodig. Je moet je baby een sterke botstructuur geven en je moet jezelf fit maken voor een aanstaande bevalling. Het is belangrijker dan wat dan ook om calciumcomponenten in het dieet op te nemen tijdens de 9e maand van de zwangerschap om een ​​gezonde baby te baren. U kunt calcium gebruiken in verschillende voedingsmiddelen zoals bananen, groene bladeren, vis, mager vlees, noten, eieren, zuivelproducten, sesam, amandelen, haver enz..

DHA-verrijkte voedingsmiddelen:

Het is het type vetzuur dat essentieel is voor de ontwikkeling van de hersenen. Je zou 200 mg DHA per dag moeten consumeren via verschillende voedingsmiddelen om je baby van binnen te voorzien van de basisingrediënten om de frontale lus van de hersenen te ontwikkelen. Dit element kan beschikbaar zijn via vruchtensappen, eieren, melk, pindakaas enz..

Vitamine A rijk voedsel:

Vitamine A helpt bij het ontwikkelen van bloedcellen, ogen, huid, immuniteit en de kracht om infecties in het babylichaam te weerstaan. De voedingsmiddelen verrijkt met vitamine A zijn zoals zoete aardappelen, spinazie, meloen, wortelen enz. U moet deze vitamine ook dagelijks consumeren.

Vitamine C verrijkte voedingsmiddelen:

Het is een van de essentiële componenten tijdens deze trimesterfase. Het helpt de verbranding van ijzer in het bloed te versnellen. U dient 80 mg Vitamine C per dag in te nemen via natuurlijke voeding. Het is verkrijgbaar via verschillende citrusvruchten, broccoli, tomaten, sinaasappels, bloemkool enz.

Eiwitverrijkte voedingsmiddelen:

Het opnemen van eiwit in de juiste hoeveelheid in het lichaam is erg belangrijk tijdens deze laatste maand van de zwangerschap. Het is het vitale onderdeel dat de baby en jou de bron van kracht geeft. In deze fase moet je 50 tot 55 gram eiwit per dag consumeren. De gebruikelijke bronnen zijn eiwitten, tofu, melk, yoghurt, vis, kip enz..

Vitamine B12 verrijkte voedingsmiddelen:

U kunt de vitamine B12-component opnemen door de verschillende bronnen van de natuur zoals kip, vis, zuivelproducten, melk enz. Evenals yo8u kunt het supplement voor deze vitamine nemen.

Koolhydraatverrijkte voedingsmiddelen:

Enkele veel voorkomende en beschikbare bronnen van koolhydraten zijn bessen, groenten, volkoren brood, peulvruchten, pasta, zoete aardappelen, bonen, watermeloenen enz. Consumeer de complexe koolhydraten in plaats van eenvoudige dagelijks in hoeveelheid volgens de aanbeveling van de arts.

Voedingsmiddelen die je de 9e maand niet mag eten Zwangerschap Dieet:

Dieetadvies PRGNACY

Zachte kaas:

Vermijd gerijpte kaas zoals brie, blauwe aderen enz. Het kan een hoeveelheid listeria bevatten, wat een onverwacht onderdeel is voor levering. Het kan problemen veroorzaken tijdens de zwangerschap. Ben je gek op kaas, ga dan voor harde kaas.

Koffie:

Het cafeïnegehalte kan de symptomen van constipatie tijdens de laatste fase van de zwangerschap versterken. Als je gewend bent aan koffie, dan moet je van deze gewoonte af. Om het gemakkelijker te maken, kun je een enorme hoeveelheid water van vruchtensappen consumeren.

Alcohol en tabak:

Alcohol en tabak kunnen tijdens de zwangerschap verschillende complicaties veroorzaken. Het heeft ook een nadelig effect zoals ongewone bloedingen en kan in dit laatste stadium een ​​miskraam veroorzaken. Dat is waarom je al deze verslaving door haak of boef moet vermijden.

Ongepasteuriseerde melk:

De melk zonder pasteurisatie kan uiterst gevaarlijk blijken te zijn voor een zwangere vrouw, vooral in de laatste fase. De rauwe melk moet strikt worden vermeden samen met geitenmelk, omdat het zeer riskant is op het moment van zwangerschap. Het kan toxoplasmose veroorzaken tijdens het derde trimester van de zwangerschap.

Paté:

Het bevat listeria en kan schade veroorzaken door listeriose in het baarmoederbed te creëren. Het is een must om tijdens de zwangerschap te vermijden om ernstige complicaties te voorkomen. Anders kan de consumptie van deze inhoud het leven van de baby in de baarmoeder schaden. Het kan de reden zijn van een miskraam en leidt tot de geboorte van een zieke baby. Je moet patés vermijden in termen van een gezonde bevalling.

Indiaas dieet tijdens de zwangerschap van de 9e maand:

Het volgende is een typisch voorbeeld van een zwangerschapsdieet van 9 maanden in India. Je kunt er variaties in aanbrengen, omdat je weet wat je moet eten en wat je moet vermijden. Het dieetplan hier is gebaseerd op de 3000 Kcal die een normale Indiase 9 maanden zwangere vrouw nodig heeft:

Ontbijt:
 • Melk of paneer.
 • Iemand van de volgende.
 • Plantaardige Daliya.
 • Een Plantaardige Upma.
 • Plantaardige poha.
 • Tarwe vlokken.
Tussendoortje:
 • Een schaal met vers fruit.
Lunch:
 • Een bord salade.
 • Een kom dal.
 • Eén bakje groenten naar keuze.
 • 3 roti’s.
 • Raita/wrongel/karnemelk.
Avondsnack:
 • Een glas A2 koemelk.

  Een van de volgende:

 • Bhunna channa.
 • Een besan chili.
 • Een gekookt ei.
 • Een schaal met vers fruit.
 • Een kom spruiten.
Diner:
 • Een bord verse salade.
 • Groenten uit één kom.
 • Een kom dal of wrongel.
 • 3 chappati.
Bedtijd:
 • Dessert of.
 • Melk.

Supplementen die wel en niet moeten worden ingenomen tijdens de zwangerschap van de 9e maand:

De twee supplementen die elke zwangere vrouw tijdens de zwangerschap moet slikken, zijn het ijzersupplement en het foliumzuursupplement. Een ijzersupplement is nodig zodat u voldoende bloed kunt produceren en u geen bloedarmoede krijgt, terwijl het foliumzuursupplement van vitaal belang is om eventuele aangeboren handicaps bij de pasgeborene te voorkomen. Afgezien van deze, hangt het van geval tot geval af of een supplement al dan niet moet worden ingenomen tijdens de zwangerschap van de 9e maand. Uw arts tijdens het onderzoek zal beslissen welke soorten supplementen u moet nemen.

Gewichtstoename tijdens de zwangerschap van de 9e maand Dieet:

Een zwangere vrouw in haar 9e maand van de zwangerschap wint het maximale gewicht terwijl de baby tijdens deze periode het maximale gewicht wint. De baby is volledig ontwikkeld door kennis en krijgt in deze periode maximaal vet en massa. Daarom is het nodig om goed voedsel te consumeren om het babygewicht in de 9e maand te verhogen.

Aanvullende tips voor een zwangerschapsdieet van de 9e maand:

 • Zorg ervoor dat uw dieet alle benodigde voedingsstoffen bevat en als het dieet niet aan de vereisten kan voldoen, moet u aanvullende supplementen nemen, zoals:
 • IJzersupplement.
 • Calciumsupplement.
 • Multivitamine supplement.
 • Foliumzuursupplement.
 • Verminder voedingsmiddelen zoals snoep, kaas, gefrituurd voedsel, desserts met veel calorieën en weinig voedingswaarde, omdat ze onnodig bijdragen aan uw zwangerschapsgewicht.
 • Eet veel groenten, fruit en volkoren granen in plaats van deze ongezonde voedingsopties.
 • Verdeel de maaltijden in 6-7 kleinere porties in plaats van 3 grote maaltijden.
 • Drink veel water.
 • Doe 15-20 minuten aan lichaamsbeweging om zwelling, constipatie, brandend maagzuur enz. onder controle te houden.

  Vermijd het nemen van de stress.

Een goed dieet gedurende de hele zwangerschapsperiode zal u helpen om een ​​gezonde baby te krijgen. In het zwangerschapsdieet van de negende maand moet u meer aandacht besteden aan een voedzaam dieet. Je moet voedingsstoffen en essentiële componenten in de juiste verhouding opnemen. Naast je dieet, moet je jezelf ook hygiënisch houden en fit blijven voor de zeer nabije leveringsdatum.

Veelgestelde vragen en antwoorden;

Q1. Loopt goed tijdens de 9e maand van de zwangerschap?

antw: Wandelen is een belangrijke oefening tijdens de zwangerschap en moet gedurende de hele zwangerschap worden gevolgd. Het heeft een aantal verbazingwekkende voordelen. Een wandeling maken en het zwangerschapsdieet van de 9e maand volgen kan helpen bij de normale bevalling van de baby.

Q2. Hoe kan ik mijn gewicht verhogen tijdens de 9e maand van de zwangerschap??

antw: Tijdens de 9e maand van de zwangerschap bereikt de baby het maximale lichaamsgewicht en daarom neemt het zwangerschapsgewicht tijdens deze 9e maand veel toe. Door het zwangerschapsdieet van de 9e maand te volgen en alleen gezond en voedzaam voedsel te eten, kan de baby goed groeien zonder die extra kilo’s in het zwangerschapsgewicht aan te komen. Veel lichaamsgewicht krijgen tijdens de zwangerschap kan het moeilijk maken om de baby normaal af te leveren.

Q3. Wat zijn de symptomen van bevalling in de negende maand??

antw: Dit zijn de meest voorkomende tekenen dat de bevalling nadert:

 • De frequente drang om te plassen.
 • Verwijding van de baarmoederhals.
 • Rugpijn.
 • weeën.
 • Slijmprop passeert.
 • Waterzak barst.
 • Dunner worden van de baarmoederhals.