Zwangerschap is een zegen, maar tegelijkertijd kan de bevalling traumatisch zijn. Tijdens de bevalling komt de baarmoeder in contact en veroorzaakt een enorme weeënpijn die meestal ondraaglijk is. Als het lichaam tijdens de zwangerschap gewend is aan een regelmatige training, wordt het lichaam langzaam en gestaag voorbereid op de bevalling, waardoor de bevalling wordt vergemakkelijkt en de bevallingspijn wordt verminderd. Hier zijn de top 10 zwangerschapsoefeningen voor een normale bevalling van de baby. In tegenstelling tot wat men denkt, is sporten tijdens de zwangerschap zeer gunstig en een must voor een gemakkelijke natuurlijke bevalling.

Eenvoudige en beste oefeningen voor normale bevalling

Instructies voor het sporten:

Hoewel er geen vaste regel is over hoe u moet oefenen, zou het voor zowel u als uw kleintje voordelig moeten zijn om deze instructies in gedachten te houden.

 • Probeer je altijd los te kleden, tenzij anders aangegeven door je arts.
 • Houd de temperatuur van waar u verblijft onder controle. Het mag niet te koud of te warm zijn als je naar buiten gaat.
 • Water is een must en je moet altijd een fles bij je hebben tijdens het sporten
 • Draag comfortabele schoenen zodat het risico dat u uitglijdt absoluut minimaal is
 • Probeer jezelf op te warmen door te strekken voordat je begint, want hierdoor krijgen je spieren meer flexibiliteit.
 • Je zwaartepunt verandert vaak met je zwangerschap. Dus, goed onderzoek doen en meestal een beetje naar achteren leunen zou voldoende moeten zijn.
 • Neem rust voordat u gaat sporten. Een vermoeiende dag en sporten daarbovenop zal niemand helpen.
 • Zorg ervoor dat u niet te lang staat of zit, want dit veroorzaakt ophoping van bloed, wat leidt tot zwelling in de onderste ledematen.

Zwangerschapsoefeningen voor normale bevalling:

Hier hebben we 10 eenvoudige en effectieve oefeningen voor een normale bevalling op een rijtje gezet. Laten we ze eens bekijken.

1. Bekken strekt zich uit:

oefening voor normale bevalling

Bekkenrekken worden beschouwd als een van de beste oefeningen voor een normale bevalling. Ze zijn zo effectief als mogelijk om ervoor te zorgen dat u een normale bevalling krijgt. Je kunt alles gebruiken, variërend van een kussen tot een bal of zelfs een stoel voor de stretch. Je moet je voeten op de grond houden, je benen strekken en je rug recht houden. Herhaal dit 20 keer.

2. Boze kat:

Boze katDe andere naam van een boze kat is bekkenkanteling. Dit is een geweldige oefening tijdens de zwangerschap omdat het de pijn bij de bevalling helpt verminderen. Het geeft ook kracht en ondersteuning aan de rugspieren die erg belangrijk zijn voor de bevalling. Het kan je heupen trekken en het uitlijnen met je maag tot je bevalling, waardoor je meer flexibiliteit hebt als je gaat liggen. Deze oefening staat bekend als de boze kat omdat je je buikspieren naar binnen zuigt, net als dieren als je boos bent.

3. Billen openen:

training voor normale bevalling

Voor deze oefening moet je een diepe squat uitvoeren, maar aangezien je zwanger bent, kun je het ook doen door op je heupen te gaan zitten en je benen opzij te leggen, waardoor maximale energieafvoer uit het bekken mogelijk is. Blijf diep ademhalen en als je dit ongeveer 3-5 keer hebt gedaan, rust dan uit.

4. Zwemmen:

Zwemmen

Het is een van de beste manieren om het hele lichaam te trainen, en als je zwanger bent, is er niets heilzamer dan zwemmen. Zwemmen reguleert je hartslag en voorkomt allerlei spierblessures. Zwemmen zorgt voor een fitter lichaam en geeft je alle kracht die je nodig hebt om te pushen voor een normale bevalling. Vermijd echter extra warm water en zoutbad tijdens het zwemmen.

5. Hurken:

HurkenAls je wilt dat je bekkenspier samentrekt en een beetje losser wordt om de bevallingspijn te minimaliseren, zal squatten je ridder in het glanzende harnas zijn. Gebruik eventueel een steunbal en ga zitten door je knieën te buigen. Dit maakt de druk in de dijen en het bekken mogelijk, waardoor ze worden ontspannen.

6. Lopen:

wandelen

Als niets anders haalbaar is, is wandelen het absolute minimum dat men tijdens de zwangerschap zou moeten doen. Of het nu uw huis, gazon of park is, wandelen brengt u op plaatsen waar u wilt stoppen met dik worden of flexibeler wilt zijn. Van constipatie tot rusteloosheid, wandelen is de oplossing voor alles. Zelfs als je langzaam loopt, zorg er dan voor dat je minstens 4 keer per week ongeveer 30 minuten loopt.

7. Kegel-oefeningen:

Kegal-oefeningen

Kegel-oefeningen zijn ook bekend als bekkenbodemoefeningen, deze zijn belangrijk omdat de spieren rond de vagina pijnlijk worden tijdens de zwangerschap, en deze oefeningen helpen de opgebouwde spanning los te laten. Om deze oefening te doen, span je je bekkenbodemspier aan. Houd het ongeveer 10 seconden vast en laat het dan los. Je kunt deze oefening de hele dag 15-20 keer proberen.

8. Yoga:

Yoga

De yoga is zo veilig als maar kan om de elasticiteit en het uithoudingsvermogen van je lichaam te verbeteren, waardoor je een betere geest en lichaam krijgt wanneer het tijd is voor je bevalling. Yoga doet interne genezing van het lichaam en verbetert je uithoudingsvermogen, wat een must is voor een normale bevalling.

9. Schoenmaker pose:

Schoenmaker pose

Deze, ook wel vlinderhouding genoemd, is vooral belangrijk om de flexibiliteit van je gestreste bekkengebied te vergroten. De enige waarschuwing om met deze pose te oefenen, is een kussen om je rug en dijen te laten rusten om het zwaartepunt te behouden.

10. Neerwaartse hond:

Neem een ​​kattenhouding aan, spreid de vingers wijd, stop de tenen in en druk met je handen op de vloer.

Hoe doe je:

 • Buig naar voren om op je voeten te rusten met je vingers en de handpalm die in de vloer drukt en een alfabet A . vormt.
 • Buig nu de rechterknie en strek hem opnieuw.
 • Doe hetzelfde met de linkerknie.
 • Herhaal hetzelfde proces 10-15 keer.
 • Deze oefening wordt niet aanbevolen tijdens de late zwangerschap.

Voordelen van oefeningen voor natuurlijke geboorte van een kind:

Dit zijn de voordelen van oefeningen voor een natuurlijke bevalling:

 • Er zijn grotere kansen om de baby normaal te leveren.
 • Het voorkomt overmatige gewichtstoename tijdens de zwangerschap.
 • Het lichaam van de moeder wordt voorbereid op een natuurlijke bevalling.
 • Arbeidspijn vermindert als het lichaam flexibel is.
 • Bloedcirculatie verbetert.
 • Verhoogt je uithoudingsvermogen.
 • Helpt bij snel herstel na de bevalling.
 • Vermindert de kans op zwangerschapsdiabetes en pre-eclampsie.

Wanneer stoppen met sporten tijdens de zwangerschap??

Een half uur bewegen tijdens de zwangerschap is ruim voldoende en het is aan te raden om tijdens de zwangerschap niet te veel te strekken. De aanstaande moeder moet echter onmiddellijk stoppen met trainen als ze een van de volgende dingen ervaart:

 • Vermoeidheid
 • Vaginale bloeding.
 • Heeft een geschiedenis van vroeggeboorte.
 • Ervaringen versterkte weeën na het sporten.
 • Heeft al een bloeddrukprobleem.

Veelgestelde vragen:

Q1. Wat moet ik doen voor een gemakkelijke, normale levering??

antw: Hieronder volgen enkele tips voor een gemakkelijke, normale bevalling:

 • Heb regelmatig dates
 • Doe dagelijks squats
 • Welterusten
 • Overweeg om in het water te bevallen
 • Blijf rechtop tijdens de bevalling
 • Oefen de ademhalingstechnieken
 • Volg een bevallingscursus

Q2. Wat zijn de tekenen van normale levering??

antw: Dit zijn de tekenen dat uw bevalling nadert:

 1. De baby valt, d.w.z. je ervaart bliksem
 2. U heeft een verhoogde drang om vaak te plassen
 3. De baarmoederhals verwijdt zich
 4. Je waterzak barst
 5. De slijmprop gaat voorbij
 6. De baarmoederhals verwijdt zich
 7. Dunner worden van de baarmoederhals
 8. Verhoogde rugpijn
 9. Frequente weeën

Q3. Wanneer beginnen met trainen na normale bevalling??

antw: Over het algemeen wordt een vrouw geadviseerd om 6 weken te wachten na de bevalling voordat ze met haar training kan beginnen. Bij een keizersnede wordt deze termijn verlengd tot 8 weken. Het lichaam is moe na de bevalling en heeft een herstelperiode van minimaal 6 weken nodig om eventuele complicaties in de toekomst te voorkomen. Bovendien mag pas na 6 weken met lopen worden begonnen. Voor elke andere oefening zou men idealiter 8 weken moeten wachten.

Een goede routine van prenatale oefeningen voor een normale bevalling vergroot de kans op een normale bevalling. Het kan zelfs de bevallingspijn en de arbeidstijd verminderen en zal helpen bij een snel herstel na de bevalling. Echter, om uw arts te raadplegen voordat u oefeningen doet tijdens de zwangerschap en deze goed te leren voordat u zich hieraan overgeeft.