Zwangerschap is een geweldige tijd voor jou en je innerlijke moederschap. Kanaliseer het op de juiste manier en je zult je perfect voelen over jezelf. Het is echter misschien niet hetzelfde voor u als u niet zo graag al dat extra gewicht wilt bereiken. Yoga zou natuurlijk moeten helpen, maar je moet het onder controle houden, zodat je het niet overdrijft en op zijn beurt je gezondheid beïnvloedt. Daarom hebben we hier enkele yogahoudingen vermeld die je tijdens de zwangerschap moet vermijden, met details over welke yogahoudingen je moet vermijden tijdens de zwangerschap.

Te vermijden yogahoudingen tijdens de zwangerschap

Te vermijden yogahoudingen tijdens de zwangerschap:

Hieronder staat de lijst met yogahoudingen die je tijdens de zwangerschap moet vermijden:

1. Chaturanga Dandasana:

Yogahoudingen die je moet vermijden als je zwanger bent Chaturanga Dandasana

Over de eerste yogahouding gesproken die je moet vermijden tijdens de zwangerschap, het is Chaturanga Dandansna (Vier-Limbed Staff Pose). Bij Chaturanga hoort natuurlijk een scherpe val en een stap op je hielen. Dat zou een probleem moeten zijn als je buikuitlijning niet goed is. Het kan uw baby in gevaar brengen en het zou het beste zijn om deze beweging in zijn geheel te vermijden. In plaats daarvan zou een beter idee zijn om een ​​plank of een lagere Chaturanga te proberen.

2. Marichyasna:

Te vermijden yogahoudingen tijdens de zwangerschap Marichyasna

Er mag geen gesloten draai in je zwangerschapsyoga-routine zijn, omdat dit inhoudt dat je buik dieper in je dijbeen gaat. Erger genoeg, dit kan je ruggengraat draaien en de kans is groot dat je baby’s niet al te blij zullen zijn met het hele idee.

3. Chakrasana (wielhouding):

Te vermijden yogahoudingen tijdens de zwangerschap Chakrasana in het eerste trimester

Yoga om te vermijden tijdens de zwangerschap is achteroverbuiging zoals de wielhouding, want naarmate je buik groter wordt, loop je het risico de buik te scheuren en je rug nog meer te belasten.

4. Balasana (kinderhouding):

Te vermijden yogahoudingen bij zwangerschap Balasana

De houding van het kind klinkt misschien zo gemakkelijk en is misschien zelfs veilig tijdens het tweede trimester, maar tegen het derde trimester begint je baby eerst het hoofd te draaien en het zou een grote verandering moeten betekenen, niet meer van deze houdingen zoals inversies en hoofdstanden.

5. Hete yoga:

Yoga om te vermijden tijdens de zwangerschap Hete yoga

Temperatuur is niet iets dat in je spullen zou moeten staan ​​om op te zoeken. Vrouwen met een omgeving met hoge temperaturen hebben een groter risico op een miskraam dan normaal. Neurale buisdefecten komen ook bijzonder vaak voor. Hot yoga is precies wat in deze lijst past en moet daarom in het algemeen worden vermeden. Sauna-yoga en yoga’s waarbij in de zon wordt gesport, moeten op afstand worden gehouden van.

6. Utkatasana (stoeldraai):

Te vermijden yogahoudingen tijdens de zwangerschap Utkatasana

Probeer houdingen te vermijden waarbij u op uw buik moet liggen. Dit kan vragen om posities zoals de gedraaide driehoek, stoeldraai en halve gebedsdraai onder vele anderen.

7. Halasana (ploeghouding):

Yoga te vermijden tijdens de zwangerschap Halasana

Het wordt geadviseerd om deze houding door de zwangere vrouwen te vermijden, omdat om in en uit deze houding te komen, het een vouw over de positie vereist die te veel spanning op je kern kan leggen. Volledige achteroverbuigingen zoals Halasana zijn gecontra-indiceerd in het tweede en derde trimester van de zwangerschap.

8. Shirshasana (hoofdstandhouding):

Wat yoga moet vermijden als je zwanger bent van Shirshasana?

Hoofdstand moet over het algemeen worden vermeden tijdens het eerste trimester van de zwangerschap, wat gevaarlijk kan zijn als u geen ervaring heeft met inversies. Inversies kunnen lastig zijn en het is niet ongebruikelijk om uit houdingen te vallen, wat mogelijk schade of letsel kan veroorzaken. Tijdens het tweede en derde trimester kan een inversie ervoor zorgen dat de baby zwaar op de ribben drukt, wat ademhalingsmoeilijkheden kan veroorzaken.

9. Bhujangasana (Cobra Pose):

Welke yogaposities je moet vermijden als je zwanger bent Bhujangasana?

Deze houding vereist dat de persoon plat op de buik ligt, wat onnodige druk op de buik uitoefent, en het kan erg ongemakkelijk worden om op de uitzettende maag te liggen, wat mogelijk ongemak en schade aan de baby kan veroorzaken. Een goed alternatief voor de cobra-pose is de Bridge Pose.

10. Salamba Sarvangasana (schouderstandaard):

Welke yoga houdingen je moet vermijden als je zwanger bent Salamba Sarvangasana?

Schouderstands kunnen gevaarlijk zijn als je geen ervaring hebt met inversies. Inversies kunnen lastig zijn en het is niet ongebruikelijk om uit houdingen te vallen, wat mogelijk schade of letsel kan veroorzaken. In de latere stadia van de zwangerschap kan de baby, als hij omgekeerd is, zwaarder op de ribben duwen, wat ademhalingsmoeilijkheden kan veroorzaken.

11. Dhanura Asana (booghouding):

Wat yoga moet vermijden tijdens de zwangerschap Dhanura Asana

Deze pose is zo genoemd omdat wanneer iemand deze pose uitvoert, ze eruitzien als een boog van een boogschutter waarbij de romp en benen het lichaam van de boog vertegenwoordigen, en de armen de pees. Deze pose legt opnieuw extreme druk op de kern. Brughouding kan een goed alternatief zijn.

12. Virabhadrasana (krijger pose):

Welke yogahoudingen moeten worden vermeden bij zwangerschap Virabhadrasana?

Hoewel wordt gezegd dat deze pose gunstig is voor zwangere vrouwen tijdens het eerste en tweede trimester om de beenkracht te helpen opbouwen en de opgroeiende baby te ondersteunen, maar tijdens het derde trimester zal de pose waarschijnlijk uitdagender worden naarmate het evenwichtsgevoel van uw lichaam verandert.

13. Shalabhasana (sprinkhanenhouding):

Te vermijden yogahoudingen tijdens de zwangerschap Shalabhasana

Zoals vermeld in de eerdere houdingen, is plat op de buik liggen gecontra-indiceerd tijdens de zwangerschap omdat het te veel druk uitoefent op de buik en dus de foetus. Het is raadzaam om houdingen met compressie van de buik te vermijden of anders aan te passen.

14. Paschimottanasana (zittende voorwaartse buiging):

Te vermijden yogahoudingen bij zwangerschap Paschimottanasana

Naast het uitoefenen van druk op de buik, kan deze houding de onderrug aanzienlijk belasten. Een comfortabeler en veiliger alternatief voor voorwaarts vouwen kan een zittende groothoek zijn, omdat het wijd houden van de benen de rug minder belast en meer ruimte voor de buik creëert.

15. Traditionele Savasana (lijkhouding):

Yoga om te vermijden tijdens de zwangerschap Traditionele Savasana

Op de rug liggen tijdens de zwangerschap oefent druk uit op de inferieure vena cava, een ader die aan de rechterkant van het lichaam ligt en bloed van de onderste ledematen terugvoert naar het hart om opnieuw van zuurstof te worden voorzien. Als deze bloedstroom wordt afgesneden, kan nieuw bloed niet gemakkelijk worden afgegeven aan de vitale organen van de moeder of de placenta.

Tijdens het eerste trimester kunnen zwangere vrouwen deze yogahouding beoefenen en ervan genieten, maar eenmaal in het tweede en derde trimester is het niet raadzaam om op de rug te liggen. Lijkhouding op de zijkant kan echter worden geoefend.

16. Natarajasana (danser pose):

Te vermijden yogahoudingen tijdens de zwangerschap Natarajasana

Dansershouding vereist dat beoefenaars het hele lichaam op één been balanceren, wat tijdens de zwangerschap moeilijk en te riskant kan zijn. Het is ook een te diepe achteroverbuiging om veilig te doen tijdens de zwangerschap. Een veiligere variatie kan mogelijk zijn door een stoel of bar vast te houden tijdens het uitvoeren van deze pose.

Zwangerschap is een mooie tijd in het leven van een vrouw. Hoewel er een aantal oefeningen en yogahoudingen zijn die tijdens de zwangerschap moeten worden vermeden, zoals hierboven vermeld, zolang zwangere vrouwen het advies van hun zorgverlener volgen en – het allerbelangrijkste – naar hun lichaam luisteren, zullen ze waarschijnlijk een zinvolle yoga kunnen volhouden gedurende hun hele leven. zwangerschap.