Het moeilijkste deel van de zwangerschap van een vrouw begint zodra de maanden verstrijken en haar lichaam zwaarder wordt en haar ziekte regelmatig wordt. Elke doktersconsultatie omvat een reeks oefeningen die de moeder moet doen, zodat ze zich niet ziek voelt en de hele tijd gezond blijft. De zwangerschapsoefeningen in het derde trimester zijn de belangrijkste stap om gezond te blijven en een gezonde baby te krijgen. Zwangere vrouwen die tijdens het derde trimester van hun zwangerschap sporten, genieten zowel van veel lichamelijke gezondheid als van mentale voordelen.

OEFENINGEN DIE U KUNT DOEN TIJDENS HET DERDE TRIMESTER

Alle artsen suggereren dat vrouwen tijdens het derde trimester van hun zwangerschap moeten blijven bewegen. Ze mogen niet op één plek blijven zitten of liggen. Hun lichaamsbeweging zal een grote invloed hebben op de conditie en gezondheid van het kind.

We hebben een paar oefeningen in het derde trimester die door de zwangere vrouwen kunnen worden gedaan om zichzelf en hun baby’s fit te houden.

Oefeningen voor het derde trimester van de zwangerschap:

1. Opwarmen:

zwangerschapsoefeningen derde trimester

Het is een universele regel om het lichaam op te warmen voordat u aan welke vorm van training dan ook begint. In het geval van zwangere vrouwen, speciaal voordat ze aan een zwangerschapstraining in het derde trimester beginnen, moeten ze een snelle warming-up doen, zodat ze zichzelf niet verwonden of een spierpijn krijgen in hun lichaam.

2. Gewichtheffen:

adigina daniki samadanam cheppu mundu - GEWICHTSHEFFING

Het is niet zo gespierd en dodelijk als het klinkt. Vrouwen tijdens de zwangerschap kunnen kleine en lichte gewichten gebruiken om oefeningen te doen om hun armen sterk en in vorm te houden. Ze kunnen het elke andere dag proberen. Op deze manier kunnen ze tussendoor een dag rust nemen, wat hen zal helpen om te lenigen.

3. Cardio-trainingen:

Oefeningen die u tijdens het derde trimester kunt doen - CARDIO-WORKOUTS

Tijdens de zwangerschapstraining van het derde trimester is een belangrijk ding de cardiotraining. Het houdt het lichaam in vorm en fit, wat de baby op een positieve manier zal beïnvloeden. Vrouwen kunnen deze trainingen doen na de gewichthefdagen, zodat ze hun spieren niet stijf maken.

4. Lopen:

adigina daniki samadanam cheppu mundu - WANDELEN

De oefeningen tijdens het derde trimester zijn erg handig als de zwangere vrouw ook naast elkaar loopt. Een wandeling maken is al eeuwenlang een ideale trainingsmethode. Zwangere vrouwen moeten een goed pad kiezen en minstens 10-15 minuten lopen.

5. Stationaire fietstraining:

Oefeningen die u kunt doen tijdens het derde trimester - STATIONARY BIKE WORKOUT

We hebben allemaal onze voeten in de lucht gefietst terwijl we in onze kindertijd lagen. Deze reeks kinderoefeningen is een zeer goede manier om fit en gezond te blijven voor zwangere vrouwen. De vrouwen moeten drie tot vier sets van deze oefeningen doen op de juiste cycli en daarna rusten.

6. Uitrekken:

Oefeningen die u tijdens het derde trimester kunt doen - STRETCHING

Een van de belangrijkste oefeningen tijdens het derde trimester van de zwangerschap is het strekken van je lichaam. Het is altijd een verademing als je je lichaam strekt. Vrouwen kunnen tegen een muur opboksen en hun armen en benen met volle kracht strekken.

7. Squatten:

Oefeningen die u tijdens het derde trimester kunt doen - SQUATS

Alle zwangerschapstrainingen van het derde trimester omvatten squats, wat een zeer efficiënte manier is om jezelf en de baby gezond te houden. Vrouwen kunnen muren gebruiken of zelfs liggend doen. Het helpt de baby fit te houden en verbetert de kracht van je benen.

8. Knie push-ups:

Oefeningen die u tijdens het derde trimester kunt doen - KNEE PUSH UPS

De zwangere vrouwen kunnen push-ups niet op een goede manier doen en het is ook niet geschikt voor hen om deze te doen. In plaats daarvan moeten ze op hun knieën gaan liggen en dan een set push-ups doen. 4-5 sets per dag zijn ideaal om fit te blijven.

9. Vlinderbeweging:

Oefeningen die u kunt doen tijdens het derde trimester - BUTTERFLY MOVE

Ga zitten met gevouwen benen en houd je voeten vast met je handen en beweeg dan je benen op en neer. Deze training is het meest geschikt voor oefeningen in het derde trimester. Het houdt je benen in vorm en houdt de baby gezond en fit.

Nu je alle zwangerschapsoefeningen van het derde trimester kent, dames, hopen we dat je ze regelmatig zult volgen en een gezond leven en een gezonde baby zult hebben.