Binnenkort een baby op komst of niet, stretchen heeft nog nooit iemand kwaad gedaan. Het helpt je spieren te versterken en te verlengen, wat meer is dan je ooit zou kunnen vragen om je algehele gewicht en uiterlijk te verbeteren. Niet alleen dat, uw hele welzijn hangt af van hoe u over uw gezondheid denkt. Hoewel te hard trainen niet is toegestaan, heeft een klein beetje rek nog nooit iemand kwaad gedaan. Laat het ons weten over zwangerschapsrekken.

Zwangerschap strekt zich uit en de voordelen ervan

Voordelen van rekoefeningen tijdens de zwangerschap:

De voordelen van sporten terwijl je maanden zwanger zijn, nemen alleen maar toe. Je houding verschuift duidelijk naar een betere zone en je gewicht ligt gelijkmatig verdeeld. De strakheid van uw rug, nek en borst kan worden gegarandeerd.

Trouwens, niet te vergeten dat de voordelen van je stretching wonderen zullen doen voor je kleintje dat wacht om de wereld te zien. Het opnemen van een paar rekoefeningen in uw dagelijkse routine kan uw pijn gemakkelijk verhelpen en

pijn, waardoor een betere ervaring met uw zwangerschap wordt bevorderd.

Veiligheidstips om in gedachten te houden terwijl de zwangerschap zich uitstrekt:

Ondanks dat u klaar bent om uit te rekken, moet u de volgende voorzorgsmaatregelen nemen:.

  • Doe altijd een warming-up voordat je begint, want rechtdoor springen om te strekken kan alleen maar blessures veroorzaken, en het heeft geen zin om je pijn anders te verhelpen. Een paar minuten knieheffen of sit-ups zouden wonderen moeten doen.
  • Probeer niet te stuiteren als je zwanger bent, want het kan heel gemakkelijk een verrekte spier blijken te zijn. Concentreer u ongeveer 20 tot 30 seconden op het volhouden van de rekoefening en houd deze vast zodat u voelt dat de rekking effect heeft.
  • Overdrijf uw rekoefeningen niet. Tijdens de zwangerschap wordt relaxine geproduceerd, waardoor de ligamenten losser worden, waardoor u onbedoeld overstrekt en uzelf kunt verwonden.
  • Beperk jezelf niet, maar drijf het ook niet te ver. Luister altijd naar wat je lichaam te zeggen heeft.
  • Als een stuk niet doet wat het voor je zou moeten doen, is het waarschijnlijk het beste om in plaats daarvan een kant te kiezen met een nieuwe.

Zwangerschap strekt zich uit en hun voordelen:

Begin zoals gezegd met een warming-up en concentreer je vervolgens op je lichaamsdeel dat aandacht nodig heeft. Hier zijn de top 9 rekoefeningen die zouden moeten helpen.

1. Zwangerschapsrug strekt zich uit:

Rekoefeningen voor zwangere vrouwen

Een rugrek kan uiteraard de opgebouwde druk op uw ruggengraat en rug herstellen. Deze rekoefening helpt je rugspieren over een behoorlijke afstand te verlengen. Houd je heupen boven of achter je tenen en laat je hand op de grond rusten. Stel je schouders bij en kantel je hoofd naar achteren. Probeer een boog in een redelijk comfortabele positie te maken en dat zou het moeten zijn.

2. Nek strekt zich uit:

Rekoefeningen voor zwangere vrouwen

Zoals de naam al doet vermoeden, helpt deze oefening om spanning uit je nek te halen. Om deze oefening uit te voeren, kunt u staan ​​of zitten zoals u wilt. Sluit je ogen, haal diep adem en begin dan door je hoofd opzij te houden. Laat het helemaal tot aan je schouder vallen. Zorg ervoor dat de twee elkaar niet ontmoeten. Herhaal het wisselen van kant na ongeveer drie tot zes seconden.

3. Borst strekt zich uit:

zwangerschap strekt zich uit

Spanningsopbouw van borst tot rug? Maak je geen zorgen! Het strekken van de borst zal helpen. Begin met het nemen van een kussen of een mat. Ga zitten en houd je voeten tegen je dijen gedrukt. Adem uit en terwijl je blijft zitten, laat je vingers de tegenoverliggende knie raken. Dus de linkerhand raakt de rechterknie en vice versa. Omcirkel je armen na een cyclus en verander de positie eromheen. Herhaal zoals en hoe je wilt zo vaak totdat je moe bent.

4. Schouders:

Rekoefeningen voor zwangere vrouwen

Als je het niet kunt laten om te lang achter de computer te zitten, zal deze oefening zeker van pas komen. Om het uit te voeren, ga je met je voeten een centimeter uit elkaar staan. Trek je handen uit en strek ze hoog uit. Probeer de rechterelleboog met de linkerhand aan te raken met je handen nog steeds hoog. Houd de positie ongeveer een paar seconden vast en herhaal. Keer beide richtingen om en doe horizontale en verticale schakelaars.

5. Buikzwangerschap strekt zich uit:

Rekoefeningen voor zwangere vrouwen

Een bevrijdende stretch, dit laat je lichaam ademen en maakt ruimte voor je ribben en zorgt voor ruimte voor de spieren die je buikbult ondersteunen. Om te beginnen, kniel op je knieën en houd je voeten op de grond. Als je eenmaal in deze positie bent, houd dan een bal rond en strek je handen uit om de bal aan te raken. Zorg ervoor dat je gewrichten zo ver mogelijk gestrekt zijn en houd de bal vast met alleen je ellebogen en je onderste hand. Herhaal totdat je je op je gemak voelt.

6. Dijen:

Rekoefeningen voor zwangere vrouwen

Deze flexibele spierrekoefening is precies wat je nodig hebt om je ongemakkelijk te voelen nadat je te lang hebt gezeten. Strek één hand hoog uit en plaats de andere op je middel. Strek een been uit met een buiging bij de knie en plaats de andere voet achter, met de knie gestrekt. Herhaal wanneer je de rek voelt.

7. Zwangerschap strekt zich uit voor heupen:

Rekoefeningen voor zwangere vrouwen

Je ischiasproblemen komen nooit meer terug met deze oefening die om je aandacht schreeuwt. Ga om te beginnen zoals gewoonlijk op de grond zitten. Trek een van uw been omhoog en breng het van achteren dicht bij uw oor. U kunt uw hoofd buigen als dat nodig is om u aan te passen. Houd de positie ongeveer 20 seconden vast en wissel dan van kant. Vergeet niet te ademen, anders word je snel moe.

8. Beenstrekken:

Rekoefeningen voor zwangere vrouwen

Van zwelling tot kramp, het is allemaal voorbij voordat je het weet. Er is geen unieke manier om de benen te strekken en met alle variaties kan worden geëxperimenteerd.

9. Zwangerschap van het hele lichaam strekt zich uit:

Rekoefeningen voor zwangere vrouwen

Met deze stretching is het loslaten van stress gegarandeerd. Het houdt in dat alle bovenstaande procedures een voor een worden herhaald, gevolgd door een diepe ademhaling.

Als je eenmaal weet waar je probleemgebied ligt, zou het niet al te moeilijk moeten zijn om het te isoleren en erop te richten om spanning los te laten. Als je een fitnessfreak bent, moet je oefeningen niet uit de weg gaan alleen omdat je zwanger bent. Rekken is de uitweg uit je beperkte houdingsbeweging. Eenvoudig te implementeren en leidt tot dezelfde oude gezondheidsvoordelen.